Hae
Saran kotikolo

Lempeä raparperismoothie

Uusi suosikki aamiaiseni on raparperismoothie! Raparperi on itsessään melko kirpakka ja hapan vihannes, mutta tässä smoothiessa sen ihana, uniikki maku pääsee valloilleen pehmeänä ja mehevänä. Raparperismoothie onkin mainio tapa hyödyntää niitä rönsyileviä raparperin varsia! Kun piirakat, muffinit ja kiisselit eivät enää maistu, kokeile tätä ihanaa raparperismoothieta, jota nauttii mielellään ympäri vuoden!

Piristävä kesäinen smoothie, joka saa makunsa tuosta ihanasta kausikasvista! Raparperismoothie onnistuu erittäin hyvin myös pakastetusta raparperista, joten ei muuta kuin säilömään pakastimet täyteen talven varalle!

Säilöessä voit hyvin pakastaa raparperin varret vaikka kokonaisina tai vain valmiiksi pilkottuina. Tällöin saat ne myös nopeasti sulatettua smoothieta varten, kun pistät ne jäisinä kattilaan kypsymään. Voit myös keittää raparperit etukäteen ja pakastaa ne hillomaisena, jolloin smoothien vaatima satsi on valmiina samantien. Kokeile myös lisätä raparperi smoothieen jäisenä ja valmistaa siitä nice creamin tyyppinen herkkujäädyke!

Jos et halua smoothiesta ihan niin täyttävää, voit hyvin jättää kaurahiutaleet ja/tai pähkinät pois. Myös, jos olet allerginen pähkinöille, voit hyvin tehdä smoothien ilman niitä. Jos haluat pähkinöiden tuomaa kermaisuutta ja täyteläisyyttä, lisää niiden sijaan pala silken tofua. Se antaa smoothielle aivan ihanan koostumuksen! Olen lisännyt ohjeeseen hunajaa taittamaan raparperin happamuutta, mutta makeutus ei ole missään määrin pakollinen lisä.

RAPARPERISMOOTHIE

 

3 raparperin vartta pilkottuna

1dl mantelimaitoa

1dl kookosmaitoa

1dl cashewpähkinöitä

1dl kaurahiutaleita

1rkl psylliumia (ei pakollinen, mutta tekee koostumuksesta paksumman)

1tl hunajaa

Ripaus vaniljajauhetta

Keitä pilkottuja raparperinpaloja vedessä, kunnes ne pehmenevät. Kaada keitinvesi pois ja anna raparperien jäähtyä.  Yhdistä kaikki ainekset ja blendaa sileäksi.

Smoothie on mielestäni parhaimmillaan jääkaappikylmänä ja yön yli levättyään, jolloin sen koostumus on paksuuntunut ja tiivistynyt lusikoitavaan muotoon. Mutta mikään ei tietenkään estä nauttimasta heti!

Erinomainen korvike jogurtille – paksu, täyteläinen smoothieherkku! Raparperin kaveriksi sopivat tunnetusti myös mansikat ja muut marjat, joten ripottele niitä sekaan mielesi mukaan. Raparperismoothie on jo itsessään ruokaisa ja monipuolinen smoothie. Siinä maistuu ihana hapan raparperi ja se on koostumukseltaan houkuttelevan paksua ja täyteläistä. Monipuolinen ja täyttävä smoothie on mitä parhain kesäaamiainen – ja mitä helpoin eväs!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

 

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *