Vegaaninen raparperipiirakkajäätelö – NAM! (G, M)
Raparperi toimii monessakin asiassa, mutta harvassa yhtä täydellisesti kuin tässä kermaisessa, rouskuvassa, mahtavassa jäätelössä. Sen sijaan, että valmistat pelkkää raparperipiirakkaa ja lusikoit sen päälle jäätelöä, mitä jos valmistaisit jäätelöä, jossa piirakka on jo valmiiksi seassa? Vegaaninen raparperipiirakkajäätelö on uskomattoman herkullista!
Tässä jäätelössä piirakkataikina on crumblemaisen rouskuvaa ja makeaa, ei niinkään pullataikinaa.
Jäätelökesä sen kuin paranee! Raparperipiirakkajäätelö on ehdottomasti jäätelö sieltä parhaasta päästä. Kermaista, täyteläistä vegaanista jäätelöä, makeaa raparperihilloa ja rouskuvaa kakkutaikinaa. Eikö kuulostakin ihan super hyvältä?
VEGAANINEN RAPARPERIPIIRAKKAJÄÄTELÖ
Vegaaninen jäätelö
Piirakkataikina
1dl mantelijauhoa
Raparperihillo
2 raparperin vartta
2rkl kookossokeria
Sulata kookosöljy ja sekoita se yhteen siirapin, kanelin, mantelijauhon ja kaurahiutaleiden kanssa. Levitä taikina pellille noin sentin paksuiseksi levyksi, ja paista uunissa 220 asteessa 30 minuuttia. Anna levyn jäähtyä täysin.
Taikina näyttää uunista otettaessa tältä: löysähkö, ja pinnalla on vaahtoa. Mutta kun vain annat sen jäähtyä, siitä muodostuu rapea taikinalevy, jonka voi murtaa paloiksi. |
Pilko raparperit pienemmiksi ja keitä, kunnes ne pehmenevät. Kaada vesi pois ja soseuta raparperi sekä kookossokeri sauvasekoittimella tai tehosekoittimella, ja anna seoksen jäähtyä. Riko taikinalevy pienemmiksi paloiksi. Päätä itse haluatko silkkaa murua vai isompia klönttejä.
Sekoita tehosekoittimella kaikki muut ainekset. Voit valmistaa jäätelön kahdella tavalla:
1) Kaada jäätelöseos jäätelökoneeseen ja anna koneen pyöriä puolisen tuntia. Sen jälkeen lusikoi raparperihillo jäätelön sekaan koneen koko ajan pyöriessä. Tiputtele sekaan myös osa taikinapalasista. Pidä konetta käynnissä vielä vartin verran. Nauti jäätelö tuoreeltaan pehmismäisenä, tai pakasta esimerkiksi leipävuoassa vielä 30-60 minuuttia, jonka jälkeen saat pyöriteltyä täydellisiä palloja!
2) Sekoita raparperihillo ja sopivasti taikinapaloja jäätelömassan sekaan, kumoa jäätelö pakastuksen kestävään kulhoon ja pakasta seosta 2-3 tuntia. Sekoita aina puolen tunnin välein.
Ah. Tällä hetkellä raakasuklaalla ja jäätelöillä on kova kamppailu ykkössuosikin paikasta!
SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?
Nams! Tästä tulee meidän uusi kesähitti! ?
Ihanaa, niin meidänkin?Se keksimuru muuten toimii missä tahansa muussakin jäätelössä kivana lisukkeena?