Hae
Saran kotikolo

Raikas vegaaninen kuusenkerkkäpesto

 

Kylmä ja myöhästynyt kevät viivytti tänä vuonna kuusenkerkkien puhkeamista, mutta vihdoin niitä on saatavilla! Yksi parhaista tavoista nauttia kuusenkerkkiä on ihana raakapesto, jota voi yhdistää erilaisiin pastoihin, salaatteihin tai vaikka leivän päälle. Kuusenkerkkä antaa pestolle raikkaan, sitruksisen vivahteen – suosittelen kokeilemaan myös erilaisten kalojen ohessa! Vegaaninen kuusenkerkkäpesto on paitsi herkullinen, myös super terveellinen lisuke ja tahna!

Pesto on niin houkuttelevan vihreää, että se koristaa kauniisti myös ruokapöytää! Kuusenkerkkäpesto sopiikin tarjolle melkeinpä minkä aterian kanssa tahansa, sillä se on kasvistahna parhaimmillaan. Kokeile nokare salaatin oheen, levitteeksi leivän päälle tai lusikallinen keiton pinnalle.

Parhaimmillaan kuusenkerkkäpesto on mielestäni juuri levitteenä erilaisten korppujen päällä, lohen tai muiden kalojen kanssa sekä kastikkeissa. Esimerkiksi pastat saavat kuusenkerkkäpestosta mitä parhaimman mausteen, eikä muita lisukkeita välttämättä edes tarvitse!


VEGAANINEN KUUSENKERKKÄPESTO

 

3dl kuusenkerkkiä

1 puntti basilikaa

0,5dl cashewpähkinöitä (pähkinättömässä versiossa pinjansiemeniä)

2 valkosipulinkynttä

1dl oliiviöljyä

(2rkl ravintohiivaa, jos haluaa juustomaista makua)

1/4tl suolaa

Mustapippuria

Huuhtele kuusenkerkät huolella. Sekoita kaikki ainekset yhtenäiseksi tahnaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Jos et voi syödä pähkinöitä, voit tosiaan korvata ne pinjansiemenillä. Myös auringonkukansiemenet käyvät hyvin, mutta ne eivät ole maultaan yhtä neutraaleita kuin cashewt ja pinjansiemenet, ja saattavat siksi vaikuttaa peston makuun. Ei se pahalta silti missään nimessä maistu, mutta kenties aavistuksen erilaiselta kuin alkuperäinen.

Säilytä valmis kuusenkerkkäpesto jääkaapissa ja käytä viikon kuluessa. Voit myös pakastaa pestoa ja käyttää sitä myöhemmin muun muassa kastikkeissa ja keitoissa. Levitteenä se ei pakastamisen jälkeen ole enää parhaimmillaan.

Erilaiset pestot ovat erittäin helppo ja maukas tapa lisätä vihreää päivään! Raikas vihreä pesto antaa uutta makua vaikka pizzalle, kun käytätkin tomaattikastikkeen sijaan pohjan päällä vihreää pestoa!

Kokeile pestoa esimerkiksi seuraavissa:

Lohi-katkarapu pestopasta
Siemennäkkäri
Gluteeniton hapankorppu
Salaattikääröt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *