Hae
Saran kotikolo

Rapea gluteeniton hapankorppu

Olen todella hurahtanut erilaisiin näkkäreihin ja korppuihin. Siemennäkkäri on, noh, jos ei ihan joka viikkoinen tekele niin ainakin pari kertaa kuussa toteutettava. Välillä liialliset siemenet kaipaavat kuitenkin vaihtelua, sekä kyllästymisen että vatsan sietokyvyn vuoksi. Esiin astuu – TADAA – gluteeniton hapankorppu! Ja se onkin tällä hetkellä lemppari naposteltava illalla telkkarin ääreen.

Tässä hapankorpussa yhdistyvät kaikki perinteisen hapankorpun parhaat puolet – rapeus, happamuus, kuminan mausteisuus – mutta ilman gluteenia tai maitoa. Puhumme siis hyvin terveellisestä hapankorpusta, joka myös hyvin kuivaneena säilyy tavallista tuoreleipää pidempään!

Gluteeniton hapankorppu saa runsaasti makua tattarista ja houkuttelevista mausteista. Se narskuu mukavasti syödessä ja antaa rouskuteltavaa pidemmäksi aikaa. Mutta, mikä parasta, gluteeniton hapankorppu on todella helppo valmistaa.

 

GLUTEENITON HAPANKORPPU

 (yksi pellillinen)

 

5dl tattarijauhoja

1dl riisijauhoja

3rkl sulaa kookosöljyä

2rkl jauhettua kuminaa

1tl jauhettua fenkolia

1rkl hunajaa

3dl vettä

1tl suolaa

 

Sekoita ainekset keskenään ja kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Painele taikina tasaiseksi levyksi käsin. Jos taikina meinaa tarttua käsiin, käsien öljyäminen estää taikinaa tarttumasta. Pyri saamaan levystä mahdollisimman ohut, jotta saat mukavan rapeaa ja helposti lohkeavaa korppua.

Leikkaa taikinalevyyn valmiiksi viillot haluamiesi kokoisille paloille. Tein itse vähän isompia paloja, mutta levyn voi leikata myös ihan pieniksi suupaloiksi esimerkiksi alkupalapöytää varten.

Paista hapankorppua uunissa 250 asteessa noin 15-20 minuuttia uunisi tehokkuudesta riippuen. Hapankorppu on valmista, kun levyn pinta on kauniin ruskistunut.

Anna levyn jäähtyä ja sitten taita palat irti toisistaan. Korppu kovettuu jäähtyessään, ja maistuu mielettömän hyvältä jopa ihan sellaisenaan, mutta parhaimmillaan erilaisten tahnojen, kuten hummuksen kanssa! Katso myös ohje kaikkien aikojen parhaaseen tahnaan, eli maailman parhaaseen punaiseen pestoon!

Lue myös uusin juttu!

Saran kotikolo etusivu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *