Hae
Saran kotikolo

Pinaatti-pestopasta lohella ja katkaravuilla

Pastat ovat mahtavaa arkiruokaa. Ne taipuvat moneksi, ja pienillä twisteillä niistä saa myös melkoista gourmeeta – kuten tästä mielettömän hyvästä perjantai-illan herkusta. Kyseessä on pinaatti-pestopasta lohella ja katkaravuilla. Ohje on helppo pitää vegaanisena jättämällä vain ravut ja lohi pois ja korvaamalla ne esimerkiksi kikherneillä, linsseillä tai cashewpähkinöillä. Joka tapauksessa pinaatti-pestopasta on jo itsessään mielettömän maukas ja herkullinen ruoka!

 

Ohje on gluteeniton ja maidoton.

 

PINAATTI-PESTOPASTA KATKARAVUILLA JA LOHELLA

 (4 annosta)

 

1 pussi gluteenitonta spagettia (käytin Urtekramin tummista riisijauhoista tehtyä)

1 pussi pakastekatkarapuja

300g lohta

 

PINAATTI-PESTOKASTIKE

 

3dl tuorepinaattia tai 150g pakastepinaattia

1 nippu tuoretta basilikaa

0,5dl cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä

2rkl ravintohiivaa

2rkl oliiviöljyä

5 valkosipulinkynttä

2dl vettä

1 sipuli

Ripaus suolaa ja mustapippuria

1tl kuivattua basilikaa

1tl valkosipulijauhetta

2rkl yrttijauheseosta (käytin Provencale yrttiseosta)

 

Keitä spagetti ohjeen mukaan. Yhdistä blenderissä pinaatti, basilika, pähkinät, ravintohiiva, öljy, vesi ja valkosipuli. Pyöräytä sileäksi.

Viipaloi sipuli ja kuullota sitä hetki pannulla kookosöljyssä tai voissa. Lisää pannulle katkaravut ja suikaloitu lohi, ja paista muutama minuutti.

Kun pasta on kypsää, valuta siitä vesi pois. Yhdistä kattilassa spagetti ja pinaatti-pestokastike, sekoita hyvin. Lisää mausteet. Lopuksi sekoita mukaan vielä katkaravut, lohi ja sipuli. Annostele lautasille,

lisää päälle mustapippuria, tuoretta persiljaa ja basilikaa.

 

Halutessasi voit lisätä myös Violifen vegaanista  parmesaania.

Jos nyt ihan rehellinen olen, nuo vegejuustot maistuvat sellaisenaan ihan kamalalta. Ei tulisi mieleenikään rakentaa niistä juustolautasta rypäleiden kera, tai viipaloida niitä leivän päälle. Muussa ruuanlaitossa ne kuitenkin toimivat todella hyvin, ja muun muassa maidoton lasagne onnistuu erinomaisesti. Tämä parmesaani on uusi kokeilu, mutta antoi pastalle ihanaa juustoista makua, joten tulee varmasti käytettyä jatkossakin.

 

Pinaatti-pestopasta on yksi suosikeistani nopeaksi arkiruuaksi. Se on terveellistä, älyttömän hyvää ja ennen kaikkea nopeaa. Toivottavasti tämä pasta maistuu teille yhtä hyvin kuin minulle!

 

LUE MYÖS UUSIN JUTTU!

Saran kotikolo etusivu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *