Pinaatti-pestopasta lohella ja katkaravuilla
Pastat ovat mahtavaa arkiruokaa. Ne taipuvat moneksi, ja pienillä twisteillä niistä saa myös melkoista gourmeeta – kuten tästä mielettömän hyvästä perjantai-illan herkusta. Kyseessä on pinaatti-pestopasta lohella ja katkaravuilla. Ohje on helppo pitää vegaanisena jättämällä vain ravut ja lohi pois ja korvaamalla ne esimerkiksi kikherneillä, linsseillä tai cashewpähkinöillä. Joka tapauksessa pinaatti-pestopasta on jo itsessään mielettömän maukas ja herkullinen ruoka!
Ohje on gluteeniton ja maidoton.
PINAATTI-PESTOPASTA KATKARAVUILLA JA LOHELLA
(4 annosta)
1 pussi gluteenitonta spagettia (käytin Urtekramin tummista riisijauhoista tehtyä)
1 pussi pakastekatkarapuja
300g lohta
PINAATTI-PESTOKASTIKE
3dl tuorepinaattia tai 150g pakastepinaattia
1 nippu tuoretta basilikaa
0,5dl cashewpähkinöitä tai pinjansiemeniä
2rkl ravintohiivaa
2rkl oliiviöljyä
5 valkosipulinkynttä
2dl vettä
1 sipuli
Ripaus suolaa ja mustapippuria
1tl kuivattua basilikaa
1tl valkosipulijauhetta
2rkl yrttijauheseosta (käytin Provencale yrttiseosta)
Keitä spagetti ohjeen mukaan. Yhdistä blenderissä pinaatti, basilika, pähkinät, ravintohiiva, öljy, vesi ja valkosipuli. Pyöräytä sileäksi.
Viipaloi sipuli ja kuullota sitä hetki pannulla kookosöljyssä tai voissa. Lisää pannulle katkaravut ja suikaloitu lohi, ja paista muutama minuutti.
Kun pasta on kypsää, valuta siitä vesi pois. Yhdistä kattilassa spagetti ja pinaatti-pestokastike, sekoita hyvin. Lisää mausteet. Lopuksi sekoita mukaan vielä katkaravut, lohi ja sipuli. Annostele lautasille,
lisää päälle mustapippuria, tuoretta persiljaa ja basilikaa.
Halutessasi voit lisätä myös Violifen vegaanista parmesaania.
Jos nyt ihan rehellinen olen, nuo vegejuustot maistuvat sellaisenaan ihan kamalalta. Ei tulisi mieleenikään rakentaa niistä juustolautasta rypäleiden kera, tai viipaloida niitä leivän päälle. Muussa ruuanlaitossa ne kuitenkin toimivat todella hyvin, ja muun muassa maidoton lasagne onnistuu erinomaisesti. Tämä parmesaani on uusi kokeilu, mutta antoi pastalle ihanaa juustoista makua, joten tulee varmasti käytettyä jatkossakin.
Pinaatti-pestopasta on yksi suosikeistani nopeaksi arkiruuaksi. Se on terveellistä, älyttömän hyvää ja ennen kaikkea nopeaa. Toivottavasti tämä pasta maistuu teille yhtä hyvin kuin minulle!