Hae
Saran kotikolo

Rouskuvat granola pallot

Mieleni on tehnyt kovasti granolaa, mutta en ole viime aikoina tullut syöneeksi murojakaan, joten ajattelin myös granolan vain unohtuvan purkkiin eltaantumaan. Mutta ne isot sattumat granolapurkista ovat mitä mukavinta naposteltavaa! Miksipä siis en tekisi pelkästään kunnon granolaisia sattumia? Granola pallot onnistuivat niin paljon paremmin kuin osasin edes odottaa!

Granola pallot ovat juurikin sitä – isoja sattumia ihanaa granolaa, jota voi napsia suuhun pallo kerrallaan aina kun tekee mieli! Granola pallot ovat pinnalta rapeita ja sisältä vielä himpun verran pehmeitä, mikä antaa niille paitsi ihanaa suutuntumaa, myös helpottaa niiden syömistä. Ei tarvitse siis pelätä hampaiden särkymistä, vaikka nämä granolan palaset ovatkin isompia kuin siellä purkissa yleensä.

Granola pallot valmistuvat helposti ja maistuvat ihanan pähkinäiseltä! Voit käyttää valmistuksessa mitä tahansa pähkinävoita, mutta ainakin maapähkinävoita pitäisi löytyä ihan jokaisesta pienestä kulmakaupastakin. Ja pähkinäallergisille minulla on vinkki! Voit nimittäin käyttää pähkinävoin tilalla taateleita tai muita kuivahedelmiä. Liota vain hedelmät etukäteen huolella ja soseuta pienen vesimäärän kanssa voimaiseksi massaksi. Granola pallojen maku on tällöin toki erilainen, mutta ei lainkaan hullumpi. Esimerkiksi taateleilla saat ihanan toffeemaisia palloja.

Valitse itse minkä kokoisia palloja teet, mutta muista, että pienet rapeutuvat enemmän myös sisäpuolelta ja isot puolestaan jäävät pehmeämmäksi. Huomioi pallojen koko myös paistoajassa. Omani tein keskikokoisiksi. Palloja voi valmistaa myös patukoiksi.

 

GRANOLA PALLOT

 
35 palloa
 
300g pähkinävoita (käytin maapähkinävoita)
1 banaani
1dl vaahterasiirappia
100g kookoshiutaleita
4dl gluteenittomia kaurahiutaleita

 

Lusikoi pähkinävoi kulhoon ja muusaa banaani sen sekaan. Muusasin itse ihan lusikalla – pienet sattumat eivät haittaa mitään!

Lisää loput ainekset ja sekoita massa huolella. Vaivaa lopuksi käsin yhtenäinen, tasainen taikina.

Öljyä kädet kookosöljyllä tai muulla öljyllä ja pyörittele massasta mieleisen kokoisia palloja leivinpaperin päälle uunipellille.

Kypsennä 170 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Puolessa välissä käännä pallot pellillä ympäri.

Paistamisen jälkeen anna pallojen jäähtyä täysin. Pallot eivät kuiva yhtä tehokkaasti kuin pellille ohueksi levitetty granola, joten ne eivät myöskään säily yhtä pitkään huoneenlämmössä. Iltatiiviissä astiassa säilyttäisin palloja muutamia päiviä, jääkaapissa viikon verran. Kaikeksi onneksi pallot voi myös pakastaa! Sulaessaan ne menettävät hieman rapeuttaan, mutta maku on omalla tavallaan jopa herkullisempi, koska sisus muuttuu ihanan fudgemaiseksi.

Granola pallot ovat monikäyttöisiä herkkupaloja. Niitä voi lisätä jogurttiin, napostella sellaisenaan, hyödyntää jäätelöannoksissa ja napata matkaan mukaan käteväksi välipalaksi.

Mikäli haluat palloista vielä extraherkullisia, voit kuorruttaa ne raakasuklaalla.

Täytyy sanoa, että tämä oli niitä kokeiluja kun en ollut yhtään vakuuttunut lopputuloksen onnistumisesta. Mutta voi että kun näistä tulikin hyviä! Kuin sekoitus granolaa ja muffinssia, nam! Aion todellakin tehdä uudestaan erilaisilla variaatioilla.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *