Hae
Saran kotikolo

Vauvan porkkanamuffinssit

Tein alunperin näitä herkullisia muffinsseja omille synttäreilleni lokakuussa (katso Synttäriviikon ohjelma), kun halusin jotain lasten omaa syötävää synttärikakkuna olevan porkkanakakun tilalle. Vauvan porkkanamuffinssit olivat kuin pieniä vauvan porkkanakakkuja ja ajoivat asiansa loistavasti! Muffinssit maistuivat pienille vieraille ja niitä sai vielä mukaan kotiin viemisiksi. Meilläkin porkkanamuffinsseja jäi jokunen pakastimeen, mistä niitä sulatettiin syötäväksi myöhemmin. Ja yhtä hyvällä ruokahalulla maistuivat silloinkin!

Vauvan porkkanamuffinssit ovat helppoja, terveellisiä ja ravitsevia leipomuksia, joita vauvan voi antaa huoletta syödä ilman mitään kakkuhetkiäin. Meillä muffinsseja meni niin aamu-, ilta- kuin välipalalla. Ne maistuivat hyvältä myös omaan suuhun, joten näitä muffinsseja kelpaa leipoa kerralla isompikin satsi!

 

 

Vauvan porkkanamuffinssit

 

3dl porkkanaraastetta

1/2dl murskattuja pekaanipähkinöitä

3dl makeuttamatonta kasvimaitoa (käytin kauramaitoa)

1dl maustamatonta kaurajogurttia

1 banaani

1/2tl ceylon kanelia

1/4tl jauhettua inkivääriä

Ripaus neilikkaa

2,5dl kaurajauhoa

1dl kaurahiutaleita

 

Raasta porkkanat ja murenna pekaanipähkinät raasteen sekaan pieniksi muruiksi. Jos epäilet etteivät sattumat vauvan suussa vielä toimi, niin porkkanat voi hyvin soseuttaa ja pähkinät jättää kokonaan pois, tai käyttää niiden tilalla pähkinävoita.

Sekoita raasteeseen kasvimaito ja kaurajogurtti. Muussaa banaani ainesten sekaan. Lisää lopuksi mausteet, kaurajauho ja kaurahiutaleet pienissä erissä ja sekoita ainekset yhtenäiseksi massaksi.

Lusikoi taikinaa yksittäisiin muffinivuokiin tai voideltuun vuokaan. Voit myös tehdä taikinasta keksejä tai paistaa sen leipävuoassa.

Paista muffinsseja uunissa 175 asteessa 30 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Voit testata kypsyyden tökkäämällä muffinssin keskelle hammastikun ja tarkistamalla, ettei siihen tartu taikinaa.

Jos haluat muffinsseista extra herkullisia, niihin voi lisätä myös kuorrutteen. Vauvan käsissä kuorrute on auttamatta sotkuinen lisä, mutta silti herkullista. Etenkin isommille lapsille kuorrute on hauska lisä. Tätä kuorrutetta voi hyödyntää myös muissa vauvan leipomuksissa!

 

Kuorrute

 

1 banaani

1rkl maapähkinävoita tai muuta pähkinävoita

1/4tl psylliumia

1tl sitruunamehua

Ripaus Bourbon vaniljajauhetta

 

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kannuun tai erilliseen kulhoon, ja sekoita sileäksi massaksi. Jos sinulla ei ole tehosekoitinta tai sauvasekoitinta, voit sekoittaa ainekset myös käsin. Tällöin muussaa banaani huolella ja pyri sekoittamaan ainekset mahdollisimman tasaiseksi.

Säilytä valmis kuorrute jääkaapissa ja lisää muffinssin päälle vasta juuri ennen syömistä.

Vauvan porkkanamuffinssit säilyvät hyvin huoneenlämmössä muutaman päivän. Niitä kannattaa myös pakastaa valmiiksi pahan päivän varalle.

 

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

 

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

2 kommenttia

  1. Airi kirjoitti:

    Saatko tosiaan kypsymään nämä muffinssit tällä ohjeella? Meidän perheessä on tehty näitä nyt kahdesti ja molemmilla kerroilla pohjat jäävät kokonaan raaaksi, joten muffinssit eivät ole syömäkelpoisia. Toisella kerralla ei auttanut sekään, että paistoin näitä 40 minuuttia. Ensin 175 asteessa 30 min. ja sitten vielä 10 min ja nostin lämmön 200 asteeseen. Mikähän tässä menee vikaan?

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Hei, kiitos kommentista! Onpa erikoista, meillä kyllä onnistuu tällä ohjeella. Hetkeen en ole tehnyt ja voisinkin kokeilla lähiaikoina uudestaan. Mutta tällä ohjeella on aina tullut tehtyä. Voisit kokeilla antaa taikinan turvota jonkin aikaa ennen paistamista? Tai sitten vaan lisäät jauhoja. Itsellä muffinien ongelma on yleensä nuo vuoat, eikä muffini meinaa irrota paperista. Olen siksi alkanut paistaa vain voidellussa vuoassa ja lisään paperiset jälkikäteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *