Hae
Saran kotikolo

Missä olen matkustellut

Sen lisäksi että matkustaessa yleensä on lomalla, siihen liittyy paljon muutakin mukavaa. Matkoilla syödään hyvin, nukutaan paljon, nautitaan kulttuuritapahtumista ja -nähtävyyksistä, usein tankataan aurinkoa ja lämpöä ja lisäksi vietetään kiireetöntä vapaa-aikaa yhdessä. Yhtään huonoa tai epäonnistunutta matkaa ei ole, vaikka kommelluksia onkin sattunut. Lentokentällä yöpymisiä, kadonneita matkalaukkuja, missattuja kyytejä, peruttuja lentoja… Mutta missä minä olen matkustellut?

Vielä joitakin vuosia sitten teimme helposti 3-4 ulkomaanmatkaa vuodessa, ja seuraavaa lomaa oli ihana odotella! Viime vuosina reissuun on päässyt harvemmin, koska se opiskelijan ihana vapaus ja pitkät lomat ovat menneet aikaa sitten. Onneksi on myös ihanaa kotimaan mökkeilyä molempien perheiden mökeillä, ja mökillä jos missä voi ottaa rennosti ja vain nautiskella. Tammikuussa lähdemme matkalle yhdessä mieheni vanhempien kanssa, enkä malta odottaa! Siitä tulee aivan ihana aurinkopätkä keskelle kylmintä talvea.

Yhdysvalloissa olen kierrellyt enemmänkin, koska asuin siellä vuoden verran lukion jälkeen. Silti siinäkin maassa olisi vielä valtavasti nähtävää!

Seuraava listaus ei ole minkäänlaisessa järjestyksessä. Luulen jopa muistaneeni kaikki paikat…

 

 

Missä olen matkustellut

 

Ruotsi (Tukholma)

Viro (Tallinna)

Latvia (Riika)

Espanja (Lanzarote, Barcelona, Aurinkorannikko, Malaga, Mallorca)

Kanada (Vancouver)

Meksiko (Puerto Vallarta, Cozumel)

Portugali (Azorit)

Italia (Rooma, Napoli, Venetsia, Verona, Garda-järvi, Sardinia, Milano, Livorno)

Saksa (Berliini)

Iso-Britannia (Lontoo)

Ranska (Pariisi, Lyon, Nizza, Marseille, Cannes, Ranskan Rivieralla pari pientä kylää)

Sveitsi (Bern)

Kroatia (Split, Makarska)

Karibia (Jamaica: Montego Bay, Cayman saaret: Georgetown)

Yhdysvallat (New York, Philadelphia, Boston, Washington, San Diego, Los Angeles, Las Vegas, New Orleans, Chihago, St. Louis, Memphis, Nashville, Seattle sekä Coloradon, Idahon, Montanan ja Wisconsinin alueet laajemmin)

Thaimaa (Bangkok, Koh Chang)

Kreikka (Ateena, Piraeus, Kreeta, Santorini sekä saarihyppelyä Agistri, Poros, Aegina)

Turkki (Istanbul)

Tanska (Kööpenhamina)

Alankomaat (Amsterdam)

Monaco

 

Sitten jos heittäydytään haaveilemaan, alla listaus paikoista joissa haluaisin käydä. Niitä on toki loputtomasti, mutta tuossa nyt listan kärkeä.

 

Minne haluaisin matkustaa

 

Borneo

Kongo

Galapagos-saaret

Brazilia ja Amazon

Safari Afrikassa (Tansaniassa?) ja Victorian putoukset

Uusi-Seelanti

Australia

Yhdysvaltojen etelärannikko (Kansas, Alabama, Mississippi)

Pietari

Irlanti

Havaijin Kauai

Tahiti

Alaska

Islanti

Seychellit

 

Olen ehdottomasti luontomatkailun kannattaja. Maailma on täynnä upeita ja kiinnostavia kaupunkeja, mutta haaveilen eniten eksoottisista luontokohteista. Paratiisisaarista. Viidakosta. Esimerkiksi Amazon on ollut haaveeni pitkään. En tosin tiedä miten pärjäisin siellä. Mieheni oli aikaan Amazonilla muutaman päivän Perun matkalla, ja kertoi nukkuneensa puumajassa jonka viereisessä puussa oli tarantellan pesä. Minäkin voisin varmaan siellä puumajassa majailla, mutta se naapuri varmaan estäisi nukkumisen.

 

Seuraavaksi matkustan

 

Persianlahti (Dubai, Bahrain, Abu Dhabi, Doha)

Seuraavaksi lähdemme tammikuussa Persianlahden risteilylle. Laivana on Royal Caribbeanin Jewel of the Seas – niitä pienempiä laivoja, mutta silti aika massiivinen. Meillä on yksi päivä täysin merillä, ja kaikkina muina päivinä jokin uusi kohde missä käydä. Lennämme Dubaihin edellisenä päivänä, ja takaisin kotiin heti samana iltana kun laivasta poistumme.

Olemme olleet mieheni kanssa pari kertaa vastaavalla risteilyllä jo aiemmin. Kerran Karibialla ja kerran Välimerellä. Risteileminen on älyttömän mukava tapa matkustaa. Mikä sen parempaa kuin nautiskella laivan kannella porealtaassa, erilaisissa esityksissä ja 24/7 buffeissa samalla, kun laiva kuljettaa aina kohti uutta kaupunkia ja uusia nähtävyyksiä. Matkatavarat kulkevat helposti mukana, maissa viettää aikaa sen verran kuin huvittaa, ja matkan teon ottaa mukavan rennosti tehden mitä huvittaa – nukkuen, syöden, uiden, esityksiä katsellen, hemmotteluhoidoissa, kuntosalilla… Näillä laivoilla ei tekeminen lopu kesken. Tällä kertaa näemme aktiviteetit myös lapsen kannalta. Buffeesta löytyy helposti kaikenlaista syötävää myös yksivuotiaalle, joten omia eväitä ei tarvitse juuri edes pakata mukaan. Lapsille on myös leikkihuoneita. Lisäksi laivalla liikkuminen lapsen kanssa on helppoa. Hän kävelee jo kovaa vauhtia, joten siellä on tilaa juosta.

En malta odottaa tammikuuta ja pääsyä takuuvarmaan lämpöön! Muutenkin jännittävää päästä ensimmäistä kertaa pidemmälle reissulle lapsen kanssa. Näemme paljon uutta ja pääsemme samalla viettämään rentoa aikaa yhdessä perheenä. Uskon että meillä on edessä hauska viikko.

Olipas muuten hauskaa käydä läpi vanhoja matkakuvia! Voi että mikä vauva noissa kuvissa onkaan. Tässäkin Hollywoodista otettu kuva on napattu 13 vuotta sitten!

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi        

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *