Hae
Saran kotikolo
Kaupallinen yhteistyö

Meidän lapsen 1v synttärit

Kaupallinen yhteistyö: Fitnessfirst

Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, meillä on nyt yksivuotias! Olen tässä jo useamman viikon tuntenut uppoavani takaisin siihen taianomaiseen kuplaan, jossa elimme vuosi sitten vastasyntyneen kanssa. Pimeä joulukuu, jouluvalojen välkkyminen, joululaulujen soiminen – kaikki tuo muistuttaa niin elävästi tunteiden myllerryksestä, jota kävimme vuosi sitten läpi. Joulukuu tuntuu olevan nyt täynnä taikaa, ja sellaisena toivon sen lapselle säilyvän myös tulevina vuosina. Meidän lapsen 1v synttärit vietettiin 8.joulukuuta sunnuntaina, vähän eri meiningillä kuin olimme alunperin ajatelleet…

Napero syntyi itsenäisyyspäivän aamuna, ja meille oli alusta asti aika selvää, ettei synttäreitä tulla viettämään oikeana päivänä. Itsenäisyyspäivää vietetään itsenäisyyspäivänä ja lapsen synttäreinä ihan vain meidän kesken, ja varsinaisten juhlien vuoro on sitten jonakin toisena päivänä. No, torstai-iltana sankarille nousi kova kuume, juuri 8 päivää MPR-rokotteen jälkeen. Mietin vielä että kiva, ei osunut synttäripäivälle. Perjantaina hän olikin iloinen oma itsensä, kunnes illaksi kuume nousi uudestaan ja huiteli yli 40 asteessa. Lauantaina kävimme jo lääkärissä, mutta mitään muuta syytä kuin rokotereaktio ei löytynyt. Mietimme pitkään mitä sunnuntain juhlien kanssa teemme. Ruuat oli tehty ja ilmapallot puhallettu. Ajattelimme, että antaa vieraiden tulla piipahtamaan jos haluavat ja juhlitaan sankarin jaksamisen mukaan.

Hän oli hirmu reipas ja leikki innoissaan muiden lasten kanssa. Ajattelinkin, että häntä varmasti piristäisi kun saa vähän ohjelmaa. Juhlaruuat eivät oikein maistuneet, kuten ei muutenkaan viime päivinä ollut maistunut. Mutta olipas pariksi tunniksi mukavaa hälinää ihmeteltäväksi, ja siitä hän on aina tykännyt. Tylsäähän se muutenkin on kipeänä vaan jumittaa kotona.

 

 

Juhlaruuat

Tein leipomisen ja tarjoilujen järjestämisen helpoksi tilaamalla ison satsin tarvikkeita Fitnessfirstin nettikaupasta, jota hyödynnän paljon myös perusarjessa. Fitnessfirstiltä tilaan aina esimerkiksi 3l säästöpakkauksen kookosöljyä, gluteenittomia jauhoja, luomumausteita ja raakasuklaata. Mikäpä sen helpompaa kuin valita tuotteet rauhassa ostoskoriin ja tilata ne helposti netin kautta. Fitnessfirstillä on edulliset hinnat ja kattava valikoima monenlaisia elintarvikkeita, hygieniatuotteita ja lisäravinteita.

Halusin tehdä juhliin tarjoiluja itse, koska juhlat ovat aina loistava syy leipoa oikein urakalla. Tein kaksi kakkua, toisen erityisesti pienimpiä lapsia varten ja toisen isommille vieraille. Lasten kakku oli raikas smoothiekakku, jossa oli kaurahiutalepohja ja banaani-mango täyte ja se oli hyydytetty vegegeelillä. En käyttänyt kakussa erikseen makeutusta, sillä banaani ja mango tekivät siitä täydellisen raikkaan ja hedelmäisen. Smoothiekakku maistui hyvin myös aikuisille!

Toinen kakku oli ihana vegaaninen valkosuklaajuustokakku piparkakkupohjalla. Makeana lisänä oli myös korvapuusteja, keksejä ja hedelmärullia. Lisäksi tarjolla oli suolaista ruokaa ja pientä naposteltavaa.

Äitini teki juhliin samaa ihanaa sienipiirakkaa kuin nimijuhliin, ja lisäksi pistin pöytään YoYo-hedelmärullia sekä Ella’s smoothie – pusseja.

Pistimme joulukuusen pystyyn jo ennen synttäreitä enkä vieläkään ole varma oliko se nyt hyvä idea vai ei, koska tässä on aika monta viikkoa aikaa estellä lasta kaatamasta sitä päälleen. Ne valot ja kimaltavat pallot kiinnostavat vähän liian paljon. Ajattelin kuitenkin, että joulukuun lapsi saa pistää joulukuussa vähän överiksi ja pystyttää myös joulukuusen hyvissä ajoin.


Yksivuotissynttäreiden tarjoilut näyttivät tältä:

 


Kikherne-pestopiirakka

Sienipiirakka

Kauranapit ja punainen pesto

Salaatti

Marinoituja herkkusieniä

Marinoituja papuja

Lihapullat

Falafelit

Kauranachoja

Hernenaksuja

Linssinaksuja

Viinirypäleitä

Täpläjuustoa (eli siis leipäjuustoa)

Smoothiekakku (mango-banaani)

Valkosuklaajuustokakku

Piparkakkuja (tällä ohjeella)

Korvapuusteja (tällä ohjeella)

Suklaakeksit (tällä ohjeella)

Ella’s smoothie – pussit

YoYo-hedelmärullat

Pienet rusinarasiat

 

Halusin tarjoilujen olevan kaikille mieluisia, mutta sisältävän erityisen paljon myös sankarille itselleen sopivaa tarjotavaa, koska hänen juhlistaan oli kyse. Yksivuotias nyt voikin syödä periaatteessa jo kaikkea samaa kuin aikuisetkin, mutta koska meidän yksivuotiaamme on edelleen hampaaton, rajoittaa jo se ruokia jossain määrin. Lisäksi vältän edelleen tarjoamasta kovin suolaisia ruokia, vaikka olen tähänkin asti antanut hänen maistella myös monenlaisia suolaisia ruokia omalta lautaseltani, kuten viininlehtikääryleitä. Ruokahalua ei tosiaan valitettavasti juuri ollut, mutta vähän papuja, lihapullia, kakkua ja smoothieta pöydässä maisteltiin. Rusinoita ja hedelmärullia sujahti suuhun vielä myöhemmin.

Toisena kakkuna ollut valkosuklaajuustokakku oli muuten törkeän hyvää! Siihen tuli piparkakkupohja, valkosuklaatäyte (tällä ohjeella) ja uuniomenasosetta. Oikein harmitti ettei sitä jäänyt ollenkaan jäljelle!

Lapsen 1v synttärit olivat aika menevä juhla, ja tässä on nyt vuosi aikaa palautua seuraavia synttäreitä varten. Toivottavasti päivänsankarikin on silloin täysissä voimissaan ja saa juhlista kaiken ilon irti.

 

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Kaupallinen yhteistyö: Fitnessfirst

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *