Hae
Saran kotikolo

Super suklaiset suklaakeksit

Olen koukussa. Aamukahvi vaatii nykyään rinnalleen erityisen herkun, ja siksi nämä super suklaiset suklaakeksit paistuvat uunissa lähes viikottain. Rusinakaurakeksit ovat epäilemättä suosikki keksejäni, mutta välillä sitä vaan haluaa kokeilla jotain erilaista. Suklaahan toimii aina ja kaikessa, joten siitä on tullut valmistettua jäätelöä ja muun muassa näitä meheviä, über suklaisia keksejä! Näistä gluteenittomista herkkukekseistä ei suklaata puutu, ja niiden koostumus on hurmaavan browniemainen!

Parhaimmillaan suklaakeksit ovat mielestäni jääkaappikylmänä, jolloin taikinassa oleva suklaa on päässyt kunnolla jähmettymään ja keksien sisus on suussa sulavan mehevä. Jääkaapissa keksit kaiken lisäksi säilyvät hyvän aikaa – jos siis säilyvät, koska nämä todellakin vievät kielen mennessään…

Voit valita itse käyttämäsi kasvimaidon ja/tai suklaan laadun. Vaikka paistettaessa raakasuklaan terveysominaisuudet auttamatta kärsivät, suosin silti itse raakasuklaata monissa leivonnaisissa, koska silloin suklaa on taatusti laadukasta eikä sisällä mitään ylimääräistä. Raakasuklaa on toki hintavampaa kuin tavallinen, joten etenkin näin kuumennettavissa ruuissa voit ihan hyvin käyttää jotakin tavallista suklaata. Valitset mitä tahansa suklaata, suosittelen pitäytymään mahdollisimman tummassa ja vähintään 70% kaakaota sisältävässä. Näin saat myös kekseihin tuhdin ja täyteläisen suklaan maun.

Suklaalla voit myös hyvin lisätä kekseihin erilaisia makuja valitsemalla esimerkiksi mintun tai appelsiinin makuista suklaata.

Gluteenittomat suklaacookiet valmistuvat todella nopeasti, mutta paistamisen jälkeen kannattaa malttaa odottaa hetki ja antaa keksien jäähtyä, jotta ne eivät pehmeinä hajoa käsiin. Jäähdyttyään ja etenkin jääkaapista otettuna keksit ovat jämäköitä. Ah, super suklaiset suklaakeksit ovat silkkaa parhautta!

 

SUPER SUKLAISET SUKLAAkeksit

 

4dl gluteenitonta kaurajauhoa
2,5dl kasvimaitoa (käytin mantelimaitoa)
300g tummaa suklaata (käytin 70% raakasuklaata)
1/2dl kookosöljyä
1/2dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1,5dl kookossokeria
1dl vaahterasiirappia

Sulata suklaa ja kookosöljy juoksevaksi ja lisää sekaan kasvimaito sekä vaahterasiirappi. Sekoita keskenään kaikki kuivat ainekset.

Lisää nesteseos kuivien aineiden sekaan ja sekoita huolella tasaiseksi taikinaksi.

Lusikoi taikinasta uunipellille leivinpaperin päälle noin ruokalusikallisen kokoisia kekoja. Jos haluat kekseistä litteitä, taputtele nokareita ohuemmiksi. Tällöin kannattaa huomioida myös paistoaika: ohuemmat keksit kypsyvät nopeammin, ja paistoaikaa voi lyhentää.

Paista keksejä 200 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Anna keksien jäähtyä täysin ennen syömistä, jotta ne jähmettyvät kunnolla. Kekseihin tulee jäähtyessään houkuttelevan kakkumainen, kiinteä ja tiivis koostumus.

Suklaakeksit säilyvät hyvin jääkaapissa tai muutaman päivän huoneenlämmössä. Niitä kannattaa säilyttää kannen alla kuivumisen estämiseksi, mutta huoneenlämmössä keksien koostumus saattaa pehmetä kannen alla jopa liikaa ja keksit pilaantua nopeasti. Itse suosin jääkaappia tai pakastinta. Jäätynyt keksi pehmenee puraistavaksi nopeasti ja on  muuten syntisen hyvää hieman kohmeisena!

Suklaakeksit ovat helppo, nopea ja maistuva leivonnainen niin erikoisruokavaliota noudattaville kuin tavallisille mupeltajille, joten keksejä saa tarjolle kahvipöytään lyhyelläkin varoitusajalla mitä erilaisimmille ruokailijoille.

Suklaacookiet maistuvat aivan ihanalta myös metsäretkellä kuuman juoman kanssa nautittuna.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook   

Parhaat ruokablogit  

2 kommenttia

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti:

    Juu meillä ei ainakaan säily keksit edes jääkaapissa, koska ne katoavat samantien… 😀 Ihanan näköisiä! ♥

  2. Sara kirjoitti:

    Heh mahtavaa, kuulostaa kovin tutulta. Mutta eihän keksejä voi vastustaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *