Hae
Saran kotikolo

Maukkaat ja helpot proteiinipallot

Helpot proteiinipallot ovat loistava pikainen välipala tai terveysherkku. Raakapallerot ovat yksi helpoimmista raakaherkuista valmistaa. Makuyhdistelmiä on rajattomasti, ja pallerot säilyvät erinomaisesti pakastimessa tai jääkaapissa, minkä vuoksi niitä voi olla koko ajan saatavilla. Pallerot ovat terveellisiä herkkuja ja ravitsevia välipaloja, joten mikään ei estä nauttimasta niitä vaikka päivittäin. Nömä helpot proteiinipallot ovat herkullinen yhdistelmä mustikkaa, kardemummaa ja pähkinää, joten niissä on proteiinin lisäksi myös paljon muita ravitsevia aineksia!

 


Jos raakakakkuja ei viitsi syödä jatkuvasti, pallerot ovat pieniä, näppäriä suupaloja, jotka täydentävät päivän ravinneannosta ilman hurjaa energiamää. Näihin palleroihin on tosiaan käytetty myös proteiinijauhetta, mikä tekee niistä entistä ravitsevampia. Ja ne ovat h-e-r-k-u-l-l-i-s-i-a!

Tällä ohjeella tuli 12 palleroa. Palloista ei kannata tehdä turhan isoja, sillä ne ovat täyttä tavaraa ja maistuvat parhaimmilta pienissä erissä. Pallojen sijaan voit valmistaa myös patukoita. Voit myös käyttää halutessasi jotakin muuta proteiinijauhetta.

 

Helpot proteiinipallot

 


3dl kookosjauhoa

1dl raakakaakaovoita

1dl mantelijauhoa

1dl macadamiapähkinöitä

3rkl mustikkajauhetta

0,5dl riisiproteiinijauhetta

1-2rkl kardemummaa

1rkl kookossokeria tai muuta makeutusta

Ripaus vaniljajauhetta

 

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Jauha kaikki ainekset sekaisin tehosekoittimessa ja pyörittele massasta sopivan kokoisia palloja. Jos massa meinaa tarttua kiinni käsiin, öljyä kädet ensin esimerkiksi kookosöljyllä.

Pyörittelin itse osan palloista vielä kardemummassa, osan mustikkajauheessa. Pinnalle sopii myös kaakaojauhe, kookoshiutaleet tai murskatut pähkinät – kokeile erilaisia yhdistelmiä. Macadamiapähkinät antavat palloille ihanaa kermaisuutta ja tekevät massasta tuhdimpaa, kun taas kookosjauho kuivattaa massasta liian nesteen ja kaakaovoi puolestaan sitoo massan tiiviiseen pallon muotoon tekeytyessään kylmässä. Kaikkien maku sointuu lisäksi saumattomasti toisiinsa ja tekee palloista herkullisia!

Asettele pallot alustan päälle ja nosta jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.

Säilytä valmiit pallot kylmässä. Ne voi hyvin pakastaa ja nautiskella yksitellen tarpeen mukaan. Pallot säilyvät hyvin myös jääkaapissa pari viikkoa.

Helpot proteiinipallot ovat ihana herkku juuri yllättävää makeanhimoa ajatellen, sillä niitä on helppo napata pakastimesta ilman kummempaa ennakointia. Proteiinipallot pehmenevät nopeasti puraistavaksi ja omasta mielestäni ne ovat erityisen maukkaita juuri vähän kohmeisina!

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *