Hae
Saran kotikolo

Raikas hedelmäinen vihersmoothie

Hedelmäinen vihersmoothie on täydellisen raikas ja piristävä alku päivälle. Jostain syystä aamupuuro on todella tökkinyt viime aikoina. Tai kyllähän se aina erityisen hyvältä maistuu, mutta tuntuu että aamiaisen jälkeen on tehnyt vain mieli käpertyä takaisin peiton alle nukkumaan. Kenties osansa on tällä jatkuvalla harmaalla säällä. Onneksi on olemassa kirkasvalolamppu, sillä en edes muista milloin olen viimeeksi nähnyt pilkahdustakaan auringosta! Joten puurot saivat nyt hetkeksi jäädä, ja vuorossa ovat vihersmoothiet. Heti ensimmäisestä aamusta alkaen olo helpottui huomattavasti!

Vihersmoothiet ovat helppo tapa lisätä juurikin niiden vihreiden kasvisten syömistä. Smoothieta on helppo säädellä nälän tunteen mukaan ja tehdä siitä juoksevampaa tai paksumpaa, kermaisempaa tai kevyttä. Smoothiet myös vähentävät hävikkiä, kun nuukahtaneet vihannekset ja hedelmät eivät enää sellaisenaan toimi, mutta ne voi vielä surauttaa soseeksi.

Kyseistä hedelmäistä vihersmoothieta olen tehnyt nyt kolmena perättäisenä aamuna, ja ai että se maistuu hyvältä! Minulla on monesti tapana valmistaa vihermehuja sillä ajatuksella, ettei maulla ole väliä, kun vaan nielaisee mehun maistelematta – hyvää se tekee silti. Aina kun ei ole niitä makua parantavia aineksia saatavilla, mutta mehun haluaa tehdä silti. Smoothie on kuitenkin mehua paksumpaa ja sitä maistelee väkisinkin, joten sen on syytä myös maistua aidosti hyvältä!

Hedelmien ja vihreiden kasvisten täydellinen tasapaino tekee tästä hedelmäisestä vihersmoothiesta erittäin terveellisen, raikkaan ja samalla herkullisen alun päivään kuin päivään. Kokeile myös väli- tai iltapalana oloa keventämään!

 

HEDELMÄINEN VIHERSMOOTHIE

(kaksi isoa annosta)

2dl kookosvettä/vettä/kasvijuomaa
Kourallinen tuoretta pinaattia
Kourallinen vihreää salaattia
Muutama oksa tuoretta minttua
1/4 kurkku
1 sellerin varsi
1 iso tai 2 pientä päärynää
1 pieni purkki säilykeananasta mehuineen
1/2-1rkl viherjauhetta (ei pakollinen)

Kuori päärynä ja pilko ainekset pienemmiksi paloiksi. Sekoita ainekset sileäksi seokseksi tehosekoittimella.

Juo melellään heti, ennen kuin ainekset ehtivät hapettua. Jos ei onnistu, niin laita juoma jääkaappiin myöhempää hetkeä varten. (Teen itse usein isomman satsin smoothieta kerralla, jotta sitä on aamuksi valmiina. En voi meluta blenderin kanssa muiden nukkuessa. Mutta jos mahdollista, suosi smoothieta tuoreeltaan, niin se on aina parhaimmillaan.)

Päärynä pehmentää ihanasti vihreiden kasvisten makua, ja ananas tuo seokseen makeutta. Nesteellä voit vaikuttaa smoothien ruokaisuuteen. Vesi ja kookosvesi keventävät, mutta esimerkiksi kookosmaidolla (joka muuten sopii hurjan hyvin!) saat smoothiesta täyttävämmän.

Smoothie on puhdistava, raikas ja terveellinen, ja siitä tulee loistava olo. Ainekset ovat helposti sulavia ja lempeitä, jotta ne olisivat oikuttelevalle vatsalle helppoja sulattaa. Smoothie täyttää vatsan, mutta jättää samalla energisen ja kevyen olon.

Puurokin varmasti maistuu taas pian, mutta juuri nyt minun kehoni kaipaa juuri tällaista vihreää vitamiinivoimaa!

Hedelmäinen vihersmoothie on loistava juoma myös joulupyhien aikaan, kun muuten tulee syötyä paljon suolaista ja perusarjesta poikkeavaa ruokaa. Itse olen ainakin napsinut tekemiäni joulusuklaita jo hyvän aikaa. Lasillisella vihersmoothieta saat tankattua myös eli tärkeitä kasviksia ja kevennettyä sekä nesteytettyä oloa muutamalla hörpyllä.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *