Hae
Saran kotikolo

Täydellinen vegaaninen valkosuklaajuustokakku

Tämä vegaaninen valkosuklaajuustokakku valmistui itse asiassa jo hyvän aikaa sitten, mutta koska ohje on jäänyt arkistoon, ajattelin sen sopivan loistavasti juuri uuteen vuoteen. Vegaaninen ja gluteeniton juustokakku sopii lukuisiin eri ruokavalioihin, ja maistuu suorastaan syntisen hyvältä. Lisäksi kokonaisesta kakusta saa jälkiruuan isommallekin porukalle. Loppuvuoden juhlien paras jälkiruoka tulee siis tässä!

Vegaaninen juustokakku valmistui alun perin synttärikakuksi, kun halusin kokeilla tänä vuonna erilaista kakkua kuin yleensä. Mieleni oli tehnyt jo pitkään jotakin valkosuklaista, makeaa ja mehevää, joten päädyin kokeilemaan vegaanista valkosuklaajuustokakkua. Ja ai että siitä tulikin ihanaa! Ei liian imelää, mutta hurmaavan makeaa. Täyteläinen valkosuklaa antaa kakulle houkuttelevan moussemaisen koostumuksen ja ihanan suklaisen maun vegaanisen tuorejuuston seassa.

Viime vuonna tein synttärikakuksi über suklaista viljatonta suklaakakkua, joka on ehdottomasti yksi suosikki ohjeistani. Olen kuitenkin löytänyt takaisin valkosuklaan pariin pitkän tauon jälkeen, ja ajattelin juuri valkosuklaan sopivan erityisen hyvin juustokakkuun. Nykyään löytyy nimittäin kaikeksi onneksi myös erittäin hyvää vegaanista valkosuklaata! Käytin kakussa Ruohonjuuresta ostamaani iChoc-merkkistä valkosuklaata, josta meinaa aina kadota koko levyllinen sitä ostaessani, vaikka valkosuklaa onkin erityisen makeaa. Suklaan tuoteseloste on ihanan lyhyt ja suklaa tehty laadukkaista raaka-aineista, joten se sopi tähän juustokakkuun kuin nakutettu.

Vegaaninen valkosuklaajuustokakku on todella helppo ja nopea valmistaa, mutta sen tekeytymiselle jääkaapissa on jätettävä aikaa.

 

Vegaaninen juustokakku valmistuu ilman liivatetta ja uunia, sillä kakku hyydytetään juurikin sillä valkosuklaalla. Aika herkullinen kakku siis tiedossa!

 

VEGAANINEN VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

 

Pohja

75g + 100g leivontamargariinia
5dl gluteenitonta kaurajauhoa
1,5dl vaahterasiirappia
1tl psylliumia

Sulata 75g margariinista ja sekoita joukkoon kaurajauho, vaahterasiirappi sekä psyllium. Levitä taikina levyksi uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes taikinan pinta on aavistuksen ruskettunut. Anna levyn jäähtyä täysin, jolloin se myös rapeutuu.

 

 

Sulata 100g leivontamargariinia juoksevaksi.

Murenna jäähtynyt keksilevy hienoksi muruksi. Käytin itse kulhoa ja puusurvinta, mutta esimerkiksi pakastuspussi ja sen läpi murskaaminen käsin toimii myös hyvin.

Sekoita sula margariini keksimurun joukkoon.

 

 

Levitä muruseos vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja painele käsin tiiviiksi, tasaiseksi levyksi. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

 

Valkosuklaatäyte

400g maidotonta valkosuklaata (=5 iChoc levyä)
2 tölkkiä kookosmaitoa*
600g maidotonta maustamatonta tuorejuustoa (=4 purkkia Oatlyn Påmackania)
4rkl agavesiirappia
3rkl sitruunamehua
1/4tl Bourbon vaniljaa
1rkl psylliumia

*Yleensä kookosmaitotölkit suositellaan säilytettäväksi kylmässä, jotta pinnalla oleva valkoinen massa on helpompi erotella nesteestä. Itse olen täysin eri mieltä, ja kaavin kookosmassan mieluummin pois huoneenlämpöisenä, sillä kylmettyneenä se muuttuu kivikovaksi eikä sekoitu täytteeseen yhtä hyvin. Ainoana erona oli viime kesän hellekausi, jolloin massa oli sekoittunut nesteeseen eikä sitä saanut lusikoitua erikseen. Muina aikoina erottelu on mielestäni huomattavasti helpompaa huoneenlämpöisestä tölkistä, kun kookosmassa on jäänyt tölkin pintaan pehmeänä.

 

 

Sulata valkosuklaa juoksevaksi.

Sekoita tehosekoittimella kookosmaitotölkkien pinnalla oleva paksu valkoinen osa, tuorejuusto, agavesiirappi, vaniljajauhe ja sitruunamehu tasaiseksi massaksi. Lisää sula valkosuklaa ja psyllium muiden ainesten sekaan ja pyöräytä massa vielä huolella sekaisin.

Kaada valkosuklaatäyte vuokaan pohjan päälle. Täyte on tässä vaiheessa vielä täysin juoksevaa, mutta se kyllä jähmettyy kylmässä.

 

 

Halutessasi koristele pinta esimerkiksi suklaapaloilla, tuoreilla marjoilla, hedelmillä tai pähkinöillä. Itse valutin pinnalle sulaa raakasuklaata, mutta tein sen vasta irrotettuani valmiin kakun vuoasta. 

 

 

Laita vuoka jääkaappiin ja anna kakun jähmettyä ainakin muutama tunti. Kakku on valmis, kun sen pinta tuntuu hyytyneeltä ja se pysyy kasassa irrotettaessa vuoasta.

Juustokakun koostumus on moussemainen ja pehmeä, mutta sen verran tiivis, että se pysyy hyvin kasassa myös leikattaessa. Kakku on makeaa ja tuhtia herkkua, joten sitä kannattaakin valmistaa useammalle syöjälle. Valmis kakku säilyy jääkaapissa muutaman päivän, mutta se ei oikein toimi pakastettaessa, sillä koostumus helposti kiteytyy. Varmista siis, että kakku ehditään tuhota ajoissa – se on nimittäin ihan liian herkullista hukkaan heitettäväksi!

Vegaaninen valkosuklaajuustokakku on ylellinen kakku juhlahetkiin ja se ajaa makeannälän hetkessä tiehensä. Kakku maistuu selkeästi tuorejuustoiselta, herkullisen valkosuklaan säestämänä. Kakku on yksinkertainen valmistaa, eikä se vaadi lopulta kovin kummoisia aineksia, joten jokainen valkosuklaasta ja juustokakusta pitävä nyt kipin kapin kokeilemaan!

 

Minulla oli onneksi vielä pieni pala jääkaapissa odottamassa myös juhlien jälkeen… Tämä vegaaninen valkosuklaajuustokakku maistuu takuulla kaikille, ja uskon, että sitä tulee valmistettua vielä monet kerrat juurikin siksi, että se on nappivalinta.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi        

Facebook

Parhaat ruokablogit

2 kommenttia

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti:

    Näyttää tosi hyvältä! 🙂

  2. Sara kirjoitti:

    Kiitos, tämä olikin todella hyvää. Ihanaa kun onnistui jopa yli odotusten!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *