Hae
Saran kotikolo

Juustoinen lohilaatikko ilman maitoa!

Aika usein sitä tuppaa tekemään samoja ruokia viikosta toiseen. Ja monessa mielessä se on ihan ok, sillä makaronilaatikko ja tortillat maistuvat meille kaikille. Olemme keväästä asti pääosin tilanneet ruuat valmiiksi kerättynä kauppakassipalvelun kautta (lue Kannattaako kauppakassipalvelu?), ja tilausta tehdessä lyö helposti tyhjää seuraavan viikon ruokia miettiessä. Juustoinen lohilaatikko on yhdistelmä jääkaapin hävikkirasioita ja uutta ruokatilausta. Suunnittelematon ruoka, joka syntyi saatavilla olevista aineksista ja on sinänsä tuttu arkiruoka, mutta vähän uudella twistillä.

Juustoinen lohilaatikko ilman maitoa valmistuu vegejuustoilla, joita meillä oli jääkaapissa parikin avonaista pussia loppiaisen tortillabileiden jälkeen. Niitä ruokia oli jäänyt tähteeksi enemmänkin, kun täytteitä haluttiin paljon erilaisia. Vegaaniset juustot eivät ole suosikkejani, eikä niitä tule syötyä esimerkiksi leivän kanssa, MUTTA. Nämä kaksi juustoa tulee kauppatilauksen mukana oikeastaan joka kerta. Ne toimivat salaatissa, tortilloissa, vuokaruuissa ja pizzassa. Maku on mainio, koostumus mieluinen ja käyttötavat monipuolisia.

Juustoisista ruuista ei tarvitse luopua, vaikka maitotuotteita ei voisikaan käyttää.

Myös juustoinen lohilaatikko ilman maitoa saa vegejuustoista herkullisen lisäsäväyksen, ja entistä parempi arjen lohilaatikkoon syntynyt! Vegejuuston lisäksi tässä lohilaatikossa on perunaviipaleiden tai suikaleiden sijaan hauskoja pyöreitä pariisinperunoita. Kumma juttu miten jo pelkkä perunan muoto tekee ruuasta heti erilaisen ja tuo annokseen hauskaa vaihtelua!

 

JUUSTOINEN LOHILAATIKKOILMAN MAITOA

 

240 g lohisuikaleita tai kylmäsavulohta

700 g pariisinperunoita

1/2 dl vegaanin pizzamurua

1 dl Vege Plus vuustokuutioita

2,5 dl kaurakermaa

1 rkl kuivattua tilliä

1/2 tl suolaa

Mustapippuria

 

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Yhdistä kaikki ainekset isossa kulhossa ja sekoita hyvin, jotta ne levittyvät tasaisesti. Kumoa seos uunivuokaan tai pataan, ja kypsennä uunin keskitasolla 45 minuuttia.

 

Lisää lohiruokia? Kokeile muun muassa

 

Lohi-kvinoalaatikko

Uuniperunat maidottomalla lohitäytteellä

Lohi poke bowl

Kesäkeitto lohella

Pinaatti-pestopasta lohella ja katkaravuilla

 

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook   

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *