Hae
Saran kotikolo

Kannattaako kauppakassipalvelu?

Viime viikkoina olemme tilanneet ruuat kaupasta valmiiksi. Kauppakassipalvelu on ollut meille uusi kokemus, jota olemme hyödyntäneet näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa. Poikkeustilan aikana olemme pyrkineet jatkamaan normaalia elämää parhaamme mukaan, mutta eihän tämä rehellisesti sanoen meidän normaalia elämäämme ole. Ihan samalla tavalla päivärytmi etenee lapsen ehdoilla ruokailujen ja päiväunien mukaan, mutta päivän aktiviteetit pyörivät ulkoilun ja kotona olemisen välillä. Olemme aktiivinen perhe, joka viettää paljon aikaa ystävien seurassa, syö ulkona, käy kulttuuritapahtumissa, kirjastossa ja ihan vaan siellä ruokakaupassa.

Kun sosiaalisia kontakteja ja liikkumista julkisilla paikoilla tulee vältää, on kaupassa käyminenkin jäänyt pois. Siksi käytössämme on viime viikkoina ollut kauppakassipalvelu, jossa haluamamme tuotteet on kerätty ja pakattu valmiiksi, ja meidän tarvitsee vain hurauttaa autolla paikalle hakemaan ne. Kauppakassin voi tilata myös hintavammalla kotiinkuljetuksella. Koska meillä on auto, pääsemme helposti hakemaan tavarat itse ja säästämme siinä noin 10-15 euroa.

S-ryhmän palvelun hinta vaihtelee hieman vuorokauden eri aikoina, ja se on edullisempi asiakasomistajille. Keskimäärin tuotteiden keräily, pakkaaminen ja pakkausmateriaalit maksavat yhteensä 4-7 euroa. Pakkausmateriaalit ovat olleet pahvilaatikoita ja pakasteet on pakattu vielä erikseen muovipussiin.


KAUPPAKASSIPALVELU – NÄIN SE TOIMII!

Olemme tilanneet ruuat Prismoista Foodie-palvelun kautta. Tilaus tehdään netissä, ja paikasta riippuen valitsan maksutavaksi joko korttimaksu etukäteen tai maksu paikan päällä. Ostoskoria voi muokata siihen saakka, kun tuotteita aletaan kerätä. Kun summa kasvaa 10% alkuperäistä suuremmaksi, korttimaksu varmennetaan uudelleen. Sikäli kannattaa lisätä tuotteita koriin mahdollisimman paljon yhdellä kertaa.

Ostoskorin tuotteiden kohdalle saa jättää tuotekohtaisia viestejä, ja palvelussa saa myös valita voiko tuotteita korvata muilla vaihtoehdoilla vai ei. Aluksi en tajunnut tätä ominaisuutta hyödyntää, ja muutaman tuotteen kohdalla kävi moka. Palvelussa on automaattisesti oletus, että tuotteet saa korvata. Kun tilaamani mantelimaito oli loppu, oli se korvattu mantelimaidolla, jossa on lisättyä sokeria. Yhtä lailla gluteenittomat kalapuikot oli vaihdettu toisiin gluteenittomiin kalapuikkoihin, joissa on niin lehmänmaitoa, kermaa kuin juustoakin, joita mies ei voi syödä. Itsekin käytän maitotuotteista vain juustoa.

Kun tilaus on valmis noudettavaksi, saan tekstiviestin ja tiedon ruokien paikasta. Systeemi on peruaatteessa sama kuin postin pakettiautomaatissa: saan lokeroiden numerot ja koodit, joilla ne aukeavat. Koska ostokset on jo maksettu, haemme vain laatikot ja se on siinä,

 

Plussat ja miinukset

Ensimmäisen tilauksen jälkeen olen tarkentanut keräilyohjeita. Olen kieltänyt vaihtamasta joitakin tuotteita ja lisännyt joidenkin kohdalle merkinnän, että saa korvata vain sokerittomilla tuotteilla/luomulla/maustamattomalla ja niin edelleen. Jos noudattaa erikoisruokavaliota tai on allerginen, kannattaa keräilyyn jättää tarkat ohjeet virheiden välttämiseksi. Kuten aina kaupassa käydessä, jokin tietty tuote saattaa olla lopussa ja se riski on vain otettava. Erona palvelun kohdalla on se, että ei pääse itse valitsemaan toista vaihtoehtoa. Jos on vaikka ajatellut tehdä ruuaksi pitaleipiä ja ne pitaleivät ovatkin loppu, kaupassa miettisi jonkin muun ruuan tilalle. Kauppakassissa sen sijaan tulee vain pitaleipien täytteet ilman itse leipiä.

 

 

 

Kauppakassipalvelu on ollut loistava helpotus arkeen. Ostokset tulee mietittyä huolella, kuten myös seuraavan viikon ruuat. Olemme pitäneet listaa jääkaapin ovessa ja täydentäneet sitä mieleen tulevilla lisäyksillä. Teemme paljon tavallisia arkiruokia, kuten makaronilaatikkoa ja sosekeittoja, mutta mukaan valitaan aina myös jotain erityisherkkuja, kuten tortillatarpeet tai pizza-ainekset. Pakasteita voi tilata huoletta, koska ne pakataan kylmätiloihin odottamaan noutoa ja saa kuskattua jäisinä kotipakastimeen. Olenkin tilannut paljon pakastemarjoja aamupuuroa piristämään, kun itse kerätyt varastot ovat loppuneet. Joku viikko pitää tilata uusia vegaanisia jäätelöitä testiin!

Kauppakassipalvelun ongelmia on tullut esiin muutama. Koska emme ole sitä ennen poikkeustilaa käyttäneet, en osaa sanoa miten se normaalitilanteessa toimii. Tällä hetkellä palvelu on todella ruuhkautunut, vapaat keräily- ja toimitusajat ovat kiven alla ja silloin kun niitä saa varattua, menee varattu aika vähintään viikon päähän. Hetken mielijohteesta kauppakassia ei kotiin saa. Palvelun suosion takia sivusto myös tökkii jonkin verran. Ja kuten aiemmin jo tuli esiin, kassin lopullinen sisältö on aina jossain määrin epävarma. Tähän mennessä olemme tilanneet kassin kolme kertaa, ja jokaisella kerralla jonkin verran tuotteita on ollut lopussa ja niitä on jouduttu korvaamaan muilla vaihtoehdoilla. Usein korvaustuotteet ovat alkuperäisiä valintoja hintavampia.

 

Kenelle kauppakassi sopii?

Kauppakassi sopii tietenkin ihan kaikille. Perheellisille, sinkuille, vanhoille ja nuorille. Yksi yhdistävä tekijä on se, että kerralla kannattaa kuitenkin tilata paljon. Etenkin nyt poikkeusaikana, kun vapaat keräilyajat ovat harvassa. Vaikka olisi yksineläjä, viikon ruuat voi ihan hyvin tilata kerralla. Leipää saa pakastimeen ja kasvikset säilyvät jääkaapissa. Välillä ruuat on vaikea miettiä niin pitkälle, jos on tottunut käymään kaupassa harva se päivä. Kuitenkin, kun ostokset tulee mietittyä huolella samalla hahmottaa, kuinka paljon viikossa kuluu rahaa ruokaan.

Vaikka toki joudumme tilaamaan myös pesuaineita, vaippoja ja muita yleistarvikkeita. Koska olemme kaikki nyt kotona ja meitä on kolme henkilöä syömässä noin viisi ateriaa päivässä, ruokaan kuluu rahaa selkeästi aiempaa enemmän. Näin erityksissä ruokailut ovat myös tärkeä osa päivän ohjelmaa ja sikäli niihin mielellään panostaa. Hetkelliset mieliteot eivät onnistu, mutta onneksi osaamme aina varautua siihen, että tortilloita tekee varmaan joku ilta mieli. Foodiessa tuotteiden hintavertailu on helppoa. Toistaiseksi olemme onnistuneet mitoittamaan tilauksen juuri viikoksi. Joitakin ruokia on ehkä riittänyt pidemmällekin, mutta esimerkiksi hedelmiä ja vihanneksia ei voi oikein viikkoa pidemmäksi aikaa varatakaan.

 

Entä jatkossa?

Välillä ostoskorin täydentämiseen on mennyt hermot, koska ruuhkautunut palvelu tökkii ja häiriöiden vuoksi kaiken on joutunut aloittamaan alusta. Sikäli suosittelen aina tallentamaan ostoslistan. Kaiken kaikkiaan tässä tilanteessa kauppakassipalvelu on kuitenkin ollut mahtava juttu. Kun kotiin saa 200€ euron edestä tarvikkeita, menisi niiden keräilyyn kaupassa jonkin verran aikaa. Nyt vältämme senkin altistuksen. Kun tilanne joskus aikanaan palaa normaaliin, alamme käydä kaupassa taas itse. Mutta kun olemme olleet pitkään mökillä tai muuten vain poissa kotoa, on erittäin kätevää voida tilata ruuat valmiiksi netin kautta ja ajaa vain kotimatkalla hakemaan ne mukaan kyytiin. Kun taas aikanaan olen töissä ja lapsi päivähoidossa, voin hyvin kuvitella skippaavanisilloin tällöin kauppareissun ja mieluummin viettäväni vähäisen ajan arki-illasta tekemällä yhdessä jotakin mukavaa. Jossain määrin kauppakassia tullaan sikäli hyödyntämään myös jatkossa!

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook   

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *