Hae
Saran kotikolo

Nopea tonnikalasalaatti

Ajattelin vuosien tauon jälkeen kokeilla tätä helppoa tonnikalasalaattia, joka oli aikanaan viikonloppujeni vakioruoka. Salaatti kuului usein osaksi väsyneitä, juhlimisen jälkeisiä, krapulaisiakin sunnuntaipäiviä, silloin aikanaan, kun menojalka vielä vipatti. Tonnikalasalaatti on raikas ja täyttävä ateria, joka valmistuu juuri niin helposti, että sen jaksaa valmistaa vaikka niinä päivinä, kun sängystä ei meinaa päästä ylös.

En ole tehnyt tonnikalasalaattia vuosiin, kenties juuri siksi, että tuo juhliminen on jäänyt aika paljon vähemmälle? Halusin kuitenkin pitkästä aikaa kokeilla onko salaatti niin hyvää kuin muistan.

Olen aiempaa versiota hieman parannellut öljyn laadun ja salaatin valinnan osalta, mutta muuten samoilla aineksilla mennään. Käytin ennen aina purkkitonnikalaa öljyssä, mutta nyt valitsin vedessä olevan version ja lisäsin salaattiin erikseen oliiviöljyä. En nykyään myöskään juuri käytä jäävuorisalaattia, koska pidän enemmän tummasta romainesta ja muista lehtisalaateista. Romainesalaatti sopikin tonnikalan sekaan loistavasti! Silti, jos oma suosikkisi on juuri jäävuorisalaatti, käytä toki sitä. Sen sopivuus on aikanaan moneen kertaan testattu!

Salaatin lisäksi annoksessa on tuoreita yrttejä, koska nekin ovat mieluinen osa nykyisiä aterioitani.

NOPEA TONNIKALASALAATTI

(kahdelle)

2 purkkia tonnikalapaloja vedessä (kannattaa valita MSC-sertifioitu)
1 puntti romainesalaattia tai muuta lehtisalaattia
Kourallinen oliiveja
2 keitettyä kananmunaa
~100g fetajuustoa
1dl (pakaste)herneitä
1/4 punasipulia
4rkl oliiviöljyä
2rkl balsamicoa
Ripaus mustapippuria
Pinnalle tuoretta persiljaa, korianteria ja basilikaa tai muita yrttejä

Keitä kananmunat puolikypsiksi. Anna herneiden sulaa huoneenlämmössä tai sulata hetki mikrossa.

Viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Revi salaatti isoon salaattikulhoon tai kahteen erilliseen annoskulhoon. Lisää salaatin sekaan herneet, oliivit, sipulirenkaat sekä oliiviöljy ja balsamico. Ripottele pinnalle mustapippuria. Murenna juustoa haarukan avulla tai leikkaa paloina salaattiainesten päälle. Sekoita ainekset hyvin niin, että öljyä ja juustoa levittyy joka puolelle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisää annoksen päälle tonnikalaa sekä puolitetut kananmunat. Viimeistele yrteillä.

Salaatti valmistuu suunnilleen samassa ajassa kuin kananmunat kiehuvat. Varsin helppoa ja nopeaa siis. Jos tonnikala on makuusi, kannattaa kokeilla tätä salaattia, sillä yksinkertaisuudestaan huolimatta siinä on runsaasti makua ja tonnikala pääsee todella oikeuksiinsa!

Salaatista saa helposti maidottoman valitsemalla maidotonta juustoa tai jättämällä juuston kokonaan pois. Fetamainen juusto antaa kyllä salaattiin ihanan lisän, joten sitä kannattaa kokeilla, jos lainkaan mahdollista. Erilaisia maidottomia juustojakin löytyy nykyään valtava valikoima, myös fetamaisia vegejuustoja.

Kyllä tonnikalasalaatti maistuu edelleen, ja täytyykin muistaa tämä helppo ja nopea salaatti erityisesti niinä iltoina, kun ruuanlaittoon ei jaksaisi käyttää suuremmin aikaa. Tonnikalapurkit ovat muutenkin hyvä hätävara keittiön kaapissa, sillä ne säilyvät huoneenlämmössä pitkään ja saattavat pelastaa nälkäisinä hetkinä kaappien huutaessa tyhjyyttään.

Nykyään tulee myös syötyä juustoa sen verran harvoin, että se maistuu aina sitäkin paremmalta. En muistanutkaan, kuinka herkullista fetajuusto salaatissa on! Mahtavaa, että fetaa saa nykyään myös vuohenmaidosta valmistettuna.

 

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *