Hae
Saran kotikolo

Nopea ja herkullinen lohi poke bowl

Poke bowlit ovat hauska, terveellinen ja super maistuva vaihtoehto perinteisille salaateille. Ne ovat ruokaisia ja mausteisia ja silti kevyitä, viilentäviä ruokia. Aineksia voi heitellä kulhoon mielensä mukaan ja jääkaapin sisällön ehdoilla. Tämä herkullinen poke bowl valmistuu ihan minuuteissa pienellä raaka-aineiden preppauksella, ja maistuu mielettömän herkulliselta! Täydellistä kesäruokaa!

Lohen tilalle voi luonnollisesti vaihtaa minkä tahansa muun proteiininlähteen aina katkaravuista tofuun ja papuihin. Mikäli kyseessä on pienempi nälkä, proteiinin voi korvata myös esimerkiksi hedelmillä. Kokeile vaikka tuoreella ananaksella – nam!

Itse pidän poke bowlien makumaailmasta, koska ne muistuttavat jollakin tapaa sushia (kylmän riisin takia?), mutta ovat kuitenkin ihan oma juttunsa. Kastike on tärkeä osa poke bowlia, ja erilaisilla kastikkeilla saa loihdittua ihan uuden makuisia kulhoruokia samoja raaka-aineita käyttämällä.  Kulhoon uppoaa helposti yli jäänyt riisi, mutta mikäli riisiä ei ole valmiina, jäähdytä se keittämisen jälkeen ennen lisäämistä kulhoon. Tämä onnistuu helposti kylmän juoksevan veden alla.

Tässä lohi poke bowlissa käytin kermaista kookosta yhdessä pirteän sitruunan ja raikkaan hapokkaan omenaviinietikan kera. Sopii muuten loistavasti juuri lohen kanssa! Mikäli kookos ei sinulle maistu, kokeile vaihtaa kookosmaito vaikka soija- tai chilikastikkeeseen.

Ohjeella tulee kaksi annosta.

 

 

LOHI POKE BOWL 

 

Kastike

 

4rkl kookosmaitoa

1/4 sitruunan mehu

1/2rkl omenaviinietikkaa

Ripaus suolaa

Ripaus mustapippuria

 

Täytteet

 

300g lohta

4dl keitettyä jasmiini/sushi riisiä

1 purkki vihreitä härkäpapuja tai edamame-papuja

2 avokadoa

4 retiisiä

Kourallinen silmusalaattia

1 lime

Seesaminsiemeniä

Aloita sekoittamalla kastikkeen aineet yhteen pienessä kulhossa. Jätä kastike sivuun odottamaan.

 

Pilko lohi pieniksi kuutioiksi ja mikäli et halua syödä sitä raakana, kypsennä kuutiot nopeasti kuumalla pannulla.

Viipaloi avokadot ja retiisit.

Annostele kahteen kulhoon kasvikset, riisi ja lopuksi lohipalat. Kaada kastike puoliksi kummankin kulhon päälle, ja ripottele vielä lopuksi pinnalle seesaminsiemeniä.

Nautiskele lohi poke bowl saman tien.

Itse tykkään kulhoruuista erityisesti hävikkiruokana, sillä niihin saa upotettua kätevästi erilaisia ruuanjämiä, joista pitäisi vielä saada väsättyä ateria. Mutta aina välillä on toki kiva miettiä etukäteen mitä kulhoon haluaa varta vasten laittaa, ja hankkia ainekset nimenomaan sitä varten.

Poke bowlit ovat hauskaa seurustelusyömistä, jota voi nautiskella kaikessa rauhassa syömäpuikoilla. Herkullinen ruoka lämpimiin kesäpäiviin, ja kulkee muuten helposti mukana myös eväsrasiassa!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi        

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *