Hae
Saran kotikolo

Blogin suosituimmat reseptit Top 10!

Blogin suosituimmat reseptit on kattaus monenlaisia herkkuja erikoisruokavalioon sopivin twistein. Saran kotikolo on alkanut ruokablogina, ja ruoka-ohjeissa on edelleen suuri paino postauksissa. Tässä tulee listaus blogin suosituimmista ruokaohjeista, ja nimenomaan blogin ajalta Vaikuttajamediassa. Monet resepteistä on julkaistu jo ennen Vaikuttajamedialle siirtymistä, mutta esimerkiksi numero 1 nousi ihan uuteen suosioon juuri Vaikuttajamedian alla. On mielenkiintoista seurata, miten eri kanavilla haetaan eri aiheita ja millaisista lukijoista seuraajat koostuvat.

Blogin suosituimmat reseptit kattavat aika monenlaisia herkkuja, ja monet niistä ovat sellaisia, joita teen itsekin säännöllisesti. Vaikka välillä on kiva kokeilla jotain erilaista ja erikoisempaakin, monestihan kaipuu on juuri niiden perusjuttujen ääreen. Sellaisiin ruokiin ja resepteihin, jotka ovat tuttuja ja turvallisia, ja joihin ei helpolla kyllästy! Mielestäni tämä listaus kattaa molemmat. Klassikot ja uudet tuulet.

Jos et ole näihin resepteihin vielä törmännyt, tässä kohtaa kannattaa viimeistään käydä tutustumassa!

 

Blogin suosituimmat reseptit Top 10!

 

1. Gluteeniton ja vegaaninen pannukakku. Pannukakku, joka on mehevää ja silti tiivistä, ihan kuten pannukakun kuuluu! Ja sellaista ihanaa valkoisten jauhojen massaa, kuin vehnäjauhopannari. Mutta tässä on niin paljon makua, että voittaa mielestäni perinteisen pannarin 10-0.

2. Vegaaniset banaaniletut. Banaanilettuihin tuli tutustuttua kanamuna + banaani versioina, ja hyviä ne kyllä ovatkin. Mutta jos kananmunaa ei käytä, ja silti haluaa ihanan maukkaita banaanilettuja, tässä on siihen oiva ohje. Ja totta puhuen, kun letuista on kyse, tykkään näistä jopa enemmän, koska jauhoja käyttämällä lettuihin saa sitä rapeutta pitsireunuksiin.

Banaanilettujen taikina toimii myös pannarina!

3. Parhaat raakakakut listattuina. Tässä onkin monta ohjetta kerralla, mutta se tekee toisaalta valinnasta helpompaa ja antaa vieläkin lisää ideoita. Itse rakastan reseptilistauksia, etenkin kaikkia ”50 erilaista marjapiirakkaa” ynnä muita, sillä niissä tulee vastaan vinkkejä joita ei tulisi muuten mieleenkään.

4. Gluteeniton vegaaninen porkkanakakku. Kakkujen yksi klassikko. Tähän ei kyllästy. Ikinä.

5. Gluteeniton ja maidoton lasagne. Hmm pastaruoka, joka on tunnettu juustosta. Vähän haastava. Tai ei sittenkään, koska nykyään vaihtoehtoisia tuotteita löytyy ihan joka lähtöön! Lasagne onnistuu super hyvin myös ilman gluteenia ja maitoa. Ja se on niin hemmetin hyvää joka kerta. Nam!

Lasagneen saa vaihtelua kokeilemalla erilaisia lasagnelevyjä. Vaihda välillä esim. pavuista tai pinaatista valmistettuihin gluteenittomiin lasagnelevyihin.

 

6. The Stew eli kikhernemuhennos. Jos kasvisruokaa väittää liian kevyeksi, kannattaa kokeilla tätä pirun koukuttavaa muhennosta. Uskomattoman maukas, ja ei todellakaan jätä nälkäiseksi. Täydellinen pata kylmiin pakkaspäiviin! Ollut yksi internetin sensaatioista pari vuotta sitten, ja The Stew – ohjeita on jaettu joka kanavalla.

7. Intialainen curry ja gluteeniton naan-leipä. Tässä naan-leipä on erityisesti se juttu, koska kuuluuhan naan olennaisesti osaksi intialaista ruokaa. Lisäksi vielä raikas lassi, ja edessä on makua tulviva mielettömän maukas intialainen ateria!

8. Pähkinätön sitrusraakakakku. Sen verran blogista raakaherkkujen ohjeita löytyy, että olisi kumma jos listalle ei pääsisi raakakakkua! Tämä sitruskakku onkin takuuvarma miellyttäjä. Pähkinättömänä se on raikas ja kevyempi kuin raakakakut yleensä, ja valmistuu helposti ilman kummempia välineitä.

9. Geisha raakakakku. Tämä onkin sitten ihan päinvastainen kuin edellinen – tuhti, suklainen, täyttävä ja niin mehevä makupommi, ettei paremmasta väliä! Ja todella tuo mieleen Geisha suklaat. Kun etsit täydellistä suklaista ja pähkinäistä raakaherkkua, tässä on parasta.

10. Vauvan piparkakut. Sinänsä joulujuttu, mutta näille on hakijoita ympäri vuoden. Super helpot, yksinkertaiset ja maukkaat keksit myös vauvoille, jotka eivät ole valmiita oikeille pipareille tai joiden purukaluston tilanne estää vielä kovempien keksien syömisen. Ravitsevia ihan vaikka välipalaksi. Ja ilman piparimausteita menee myös muunlaisina kekseinä. Koska kuka nyt ei kekseistä tykkäisi. Vauvoille kans!

 

Aina on hauska huomata, miten eniten kysyntää on juuri tavallisimmille resepteille. Perusjuttuihin ei vaan kyllästy, kuten pannari todistaa. Mutta kun perusjutuista viedään ne tyypilliset raaka-aineet pois, tarvitaan uudenlaisia reseptejä. Itse elän siinä uskossa, että kaiken voi varioida omaan ruokavalioon sopivaksi. Koska vaihtoehtoja löytyy, mistään ei tarvitse luopua. Ja ken tietää, uusi versio voikin jopa voittaa sen alkuperäisen!

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi        

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *