Hae
Saran kotikolo

10 x omenaresepti syksyyn

Syksy tulee ja omenasesonki! Vaikka omenoita on saatavilla tietysti ympäri vuoden, on se kotimaisten suoraan puusta kerättävien omenoiden syöminen aivan omaa lukuaan. Joskus käy niinkin onnekkaasti, että satoa tulee jopa omaan käyttöön liikaa, eikä omenoille keksi enää käyttöä. Mutta koska omenoista saa valmistettua monenlaista hyvää, ja tässä tulee kenties se uusi lemppari omenaresepti, kannattaa seuraavia ideoita ehdottomasti kokeilla!

 

10 X omenaResepti syksyyn

 

1. Uuniomenasmoothie on kermainen, kuohkea ja hurmaavan kanelinen lusikoitava smoothie. Toimii muuten täydellisesti pensasmustikoiden kanssa!

 

2. Omenapiirakkaleipä – ah mikä herkkuleipä! Täynnä ihania sattumia ja makean happamia omenanpaloja.

3. Omena-pähkinäpiirakka antaa perinteiselle omenapiirakalle uudenlaista twistiä.

 

4. Ja sitten, Karamelliomenat, joita parempaa makeaa herkkua on vaikea löytää! Ja ei ole muuten edes vaikeita valmistaa, vaikka niin voisi kuvitella. Kokeile, kokeile. Valmiit omput säilyvät hyvin jääkaapissa muutaman päivän. Paitsi meillä, kun ne syödään heti.

 

5. Viljaton ja maidoton pannukakku sopii moneen eri ruokavalioon, ja on loistava vaihtoehto terveelliseksi ja täyttäväksi pannariksi!

 

6. Granola uuniomenat. Perinteinen herkku, mutta kokeilepas täyttää uuniomenat granolalla. Houkuttelevan rapsakka täyte pariksi uunissa pehmenevälle omenalle. Erilaisia granoloita käyttämällä saa aina vähän uutta makua.

 

7. Lämmin omenasmoothie on ihana vaihtoehto kylmille ilmoille, kun kaipaa lämmintä ruokaa kylmien juotavien sijaan.

 

8. Omena-kanelijäätelö, koska jäätelöä voi ja pitää syödä jokaisena vuodenaikana.

 

9. Omenavanukas, joka on vegaaninen ja gluteeniton. Täyttävä, proteiinipitoinen ja makea. Ihanaa!

 

10. Ja viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, Omenapiirakkapuuro. Maistuu vaikka joka aamu, ja oi joi mitä lohturuokaa se onkaan kylminä, pimeinä syysaamuina!

 

Tuleeko teille hyviä omppureseptejä mieleen? Omenasosetta tulee aina tehtyä jemmaan myös pakastimeen, jotta sitä on valmiina vohveleiden, puuron, pannarin ja lettujen päälle.

Itse tehty omenasose on niin paljon parempaa kuin valmis, ja sitä voi maustaa aina vähän eri tavalla. Mausteita voi vaihdella kanelista inkivääriin, kurkumaan, kardemummaan ja vaniljaan. Jos kaipaa erityisen makeaa omenasosetta, sekaan sopii loistavasti kookossokeri tai kinuski.

Ja tietty, pitäähän niitä omenoita syödä mahdollisimman paljon ihan sellaisenaan!

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook   

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *