Syksyinen omenapiirakkaleipä (M, G)
Aiemmin olen tehnyt porkkanakakkuleipää, josta tuli mieletön hitti, joten näin syksyn tullen ajattelin hyödyntää syyssadon herkullisia omenoita vastaavalla tavalla. Ja koska omenapiirakkaanhan ei kyllästy, vai mitä? Myös tästä leivästä tuli niin valtavan hyvää, että tein uutta heti ensimmäisen loputtua. Omenapiirakkaleipä on täydellinen aamiaisleipä tai brunssiherkku!
Tämä leipä on lempeän makea, ihanan hedelmäinen ja raikas sekä leivosmainen. Se ei välttämättä vaadi edes päällysteitä, mutta sen kanssa sopii loistavasti niin makea omenasose kuin suolainen ilmakuivattu kinkku. Erilaiset tuorejuustot ovat kuin tälle leivälle tehtyjä, ja jos maito suinkin kuuluu jossain määrin ruokavalioosi, kokeile tätä sinihomejuuston kanssa. Oih!
OMENAPIIRAKKALEIPÄ
1/4dl mantelirouhetta
4rkl vaahterasiirappia
1/4tl inkivääriä
Ripaus muskottipähkinää
Ripaus suolaa
* jos et voi syödä pähkinöitä, korvaa kookosöljyllä tai muulla maidottomalla rasvalla
Pilko omena pieniksi paloiksi. Valitse itse haluatko käyttää sen kuorineen vai et.
Sekoita kulhossa omenasose, kananmunat, maapähkinävoi, vaahterasiirappi sekä mausteet. Lisää omenakuutiot. Lisää lopuksi jauhot, psyllium sekä leivinjauhe, ja sekoita huolella tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun leipävuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tällöin saat enemmän pannukakkumaisen leivän, mutta sehän ei haittaa kun yhtä hyvältä se taikina silti maistuu!
Paista uunissa 175 asteessa noin 30-45 minuuttia, kunnes leipä tuntuu kiinteältä ja keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Mikäli paistat taikinan pellillä, se jää paljon ohuemmaksi, joten paistoaika on lyhyempi.
Nautiskele leipää ihania syksyn aromeja mutustellen. Toivon, että kokeilet tätä reseptiä ja huomaat kuinka hyvää kyseinen leipä on.
Etenkin uunituoreena ja vielä lämpimänä leipä oli itselleni täysin vastustamatonta!
Nämä ovat hetkiä, jolloin pimeys ja sade eivät tunnu niin raskailta.
SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?