Hae
Saran kotikolo

Hurmaava uuniomenasmoothie

Teen paljon erilaisia smoothieita, ne toimivat helppona jogurtin korvikkeena ja mukaan otettavana välipalana. Tykkään smoothien raikkaudesta ja makeudesta osana aamupalaa, tai terveellisenä jälkiruokana illallisen päälle.  Joskus smoothie on kiva imaista pillillä, välillä taas lusikoida suuhun. Tämä täyteläinen ja paksu uuniomenasmoothie toimii kummalla tavalla vain, ja se on muuten myös yksi suosikeistani! Ihana smoothieherkku ja sopii loistavasti syksyn satokauteen.

 

Ainoa smoothie, josta pidän juoksevana ja löysänä, on oikeastaan vihersmoothie. Ehkä siksi, että mitä nestemäisempi koostumus on, sitä helpommin sen saa alas! Joskus smoothiet ovat rakenteeltaan vetisempiä, ja voivat silti olla maultaan oikein hyviä. Yleensä kaipaan kuitenkin runsasta ja paksua lusikoitavaa – sellaista kuin jogurtti. Siksi teen smoothieistani mielelläni paksuja ja täyteläisiä.

 

Uuniomena ja siihen yhdistetty kanelin lempeä maku ovat miellyttäviä ympäri vuoden, mutta etenkin syksyisin ja näin talvisaikaan. Tämä smoothie on maukas, mutta myös sen verran mieto ja neutraali, että sen päälle sopivat mainiosti erilaiset höysteet. Omia suosikkejani ovat granola, kookoslastut ja pensasmustikat. Täydellinen makuelämys, ja menee hyvin jälkiruuasta!

 

 

UUNIOMENASMOOTHIE

 

8 isoa hapanta omenaa

2dl kookosmaitoa

1rkl kanelia

2rkl psylliumia

 

Pilko omenat ja aseta lohkot uunivuokaan. Ripottele päälle kanelia ja noin 1dl vettä. Paahda 175 asteessa tunnin verran.

 

Anna omenoiden jäähtyä kunnolla ja sen jälkeen soseuta ne sauvasekoittimella tai blenderillä. Lisää soseeseen kookosmaito, kaneli ja psyllium, ja sekoita kunnolla tasaiseksi. Smoothie on valmista nautittavaksi heti, mutta itse tykkään pitää sitä ainakin pari tuntia jääkaapissa. Näin se ehtii kylmetä ja psyllium turvota sen verran, että smoothieen tulee juuri se ihanan lusikoitava paksuus.

Nauti haluamiesi lisukkeiden kera! Vinkkinä, että uuniomenasmoothien kanssa sopivat loistavasti muun muassa pensasmustikat ja mantelilastut. Vähän pikkuhyvää ja vaikka omenalohkoja lisukkeeksi, niin rakennat tästä ihanasta smoothiesta vaikka runsaamman smoothiekulhon.

 

 

Lue myös uusin juttu!

Saran kotikolo etusivu

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi   

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *