Hae
Saran kotikolo

Aamupalana banaanipannukakku

Banaaniletut ovat olleet valtava pelastus, koska olemme etenkin kesäisin mökillä syöneet lettuja melkeinpä joka toinen ilta. Kun perinteiset vehnäletut eivät enää olleet vaihtoehto, piti pikaisesti keksiä uusia vaihtoehtoja. Banaaniletut tekivät juuri siihen aikaan tulemistaan, ja täytyy sanoa että juuri oikeaan aikaan! Aamupalani onkin usein nyt ollut herkullinen banaanipannukakku, joka erilaisilla höysteillä täydennettynä on täyttävä, maukas ja ravitseva aamupala.

Vaikka ne perinteiset vehnäletut rapeine pitsireunoineen ovat kieltämättä todella hyviä, olen tykästynyt banaanilettuihin vielä enemmän, koska ne ovat myös terveellisiä ja ravitsevia aiheuttamatta ikävää turvonnutta oloa. Tästä syystä niitä voi syödä muulloinkin kuin erityisinä kesän herkkuhetkinä – kuten nautinnollisena aamupalana.

Aamupalalettuna teen enemmän pannukakkutyylisen kuohkean ja paksun taikinan.  Minulle pannukakku tarkoittaa ensisijaisesti sitä uunipellillä paistettavaa ihanuutta, ja tällainen ”lettu” menee pikemmin amerikkalaisten pancakesien suuntaan. Mutta yhtä kaikki, puhukaamme siitä pannukakkuna.

Taikinassa ei ole juuri eroa tavalliseen banaanilettutaikinaan, mutta muutamalla pikkutwistillä letusta saa täydellisen aamupalan todella vähällä vaivalla. Ainoana erona ihan vain lettuihin onkin mantelijauho ja vaniljajauhe. Psylliumia laitan taikinaan aina hitusen, sillä se tekee taikinasta helpommin käsiteltävää. Pannukakkuohjeessa psylliumin määrä on tavallista suurempi.

BANAANIPANNUKAKKU

 (yksi reilumpi tai kaksi pientä)

 

1/2 banaani

2 kananmunaa

1rkl mantelijauhoa

1rkl psylliumia

Ripaus vaniljajauhetta

 

Sekoita ainekset blenderissä tai sauvasekoittimella. Kuumenna paistinpannu ja laita sille nokare kookosöljyä. Paista lettua muutama minuutti, kunnes sen pinta hyytyy. Käännä vielä hetkeksi ympäri, mutta älä paista toista puolta liikaa ettei lettu kuiva.

Psyllium toimii erinomaisesti tässäkin reseptissä, koska se kuohkeuttaa taikinaa ilman jauhoja, lisää siihen kuituja ja samalla myös sitkoa, minkä vuoksi lettu pysyy hyvin kasassa myös käännettäessä.Valmiin letun päälle voit laittaa juuri ne omat suosikkitäytteesi – minä käytin cashewtahnaa, toisen puolikkaan banaanista ja kanelia. Toinen täytesuosikki on omenasose, marjat ja, kun oikein haluaa herkutella, kookoskermavaahto.

 

Banaaniletut ovat tulleet elämääni jäädäkseen – tällainen setti onkin mennyt jo viitenä viimeisenä aamuna! Kaiken lisäksi banaanipannukakku on nopeimpia aamupaloja valmistaa, sillä se vie kokonaisuudessaan vain vartin verran aikaa.

 

Lue myös uusin juttu!

Saran kotikolo etusivu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *