Hae
Saran kotikolo

Koukuttavat raaka Dominot

Raakaruoka ja etenkin raakaherkut ovat mahtavia! Ne ovat helppo ja maukas tapa lisätä syömänsä ruuan ravinnepitoisuutta, ja samalla tehdä ruuanlaitosta erityisen hauskaa. En ole pitänyt itseäni innokkaana askartelijana tai muutenkaan sormiltani näppäränä, mutta raakaherkkujen valmistuksen myötä olen löytänyt itsestäni myös eräänlaisen askartelijan. Raaka Dominot ovat kenties parhaita raakaherkkuja, joita olen ikinä valmistanut!

Raakaherkkujen valmistaminen voi olla todella simppeliä tai halukkaille mahdollisuus väkertää vähän enemmän. Nämä raa’at superherkulliset keksit vaativat pientä näpertämistä keksien kokoamisen vuoksi, mutta lopputulos on sitäkin parempi. Klassiselta Domino-keksiltä vaikutteensa saaneet raakakeksit ovat täydellisen meheviä, suklaisia ja koostumukseltaan kosteita ja mutakakkumaisia. Ne säilyvät erinomaisesti jääkaapissa tai pakastimessa – sanoisin niiden olevan jopa parhaimmillaan pakastimesta otettuna ja hetken sulatettuna, jolloin ne muistuttavat aavistuksen jopa jäätelökeksejä. Koostumus on kohmeisena fudgemainen, ja keksit suorastaan sulavat suuhun!

 

Raaka Dominoiden kuivattaminen onnistuu helposti kuivurilla, mutta jos et omista kuivuria, myös uuni käy. Keksejä ei ole pakko kuivata ollenkaan, mutta silloin suosittelisin niiden pakastamista, koska ilman kuivattamista keksien rakenne jää pehmeäksi ja märäksi, ja syöminen voi olla sotkuista. Halutessaan ne voi toki myös paistaa kypsäksi, mutta jos vain kärsivällisyys riittää, niin suosittelen malttia ja matalassa lämpötilassa kuivattamista. Näin saat paitsi herkullisia keksejä, myös aimo annoksen hyvää tekeviä ravinteita.

 

Muista liottaa taateleita ainakin puolituntia ja pähkinöitä muutama tunti ennen valmistusta.

Raaka Dominot

 (noin 15 keksiä, koosta riippuen)

KEKSI:


2dl taateleita
1,5dl manteleita
1dl vettä
3rkl kookosöljyä
0,5dl raakakaakaovoita
0,5dl pellavarouhetta
0,5dl raakakaakaojauhetta
2rkl vaahterasiirappia
1rkl psylliumia

 

TÄYTE:


1dl cashewpähkinöitä
4rkl vettä
2rkl kookosöljyä
2rkl hunajaa
Ripaus vaniljajauhetta

 

Sulata kookosöljy ja kaakaovoi juoksevaksi vesihauteessa. Sekoita keksien ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Jaa taikina kahtia, ja lusikoi toinen puolikas kuivurin levylle tai uunipellille leivinpaperin päälle pieniksi nokareiksi. Öljyä kädet kookosöljyllä ja painele nokareet littanoiksi, pyöreiksi kekseiksi.

Sekoita täytteen ainekset sileäksi. Koostumusta voit säädellä lisäämällä seokseen vettä, mutta varo lisäämästä liikaa – massan tulee olla paksua eikä juoksevaa. Kun täyte on valmista, lusikoi sitä keksin puolikkaiden päälle lusikalla tai esimerkiksi pursottimella.

Muotoile öljyisillä käsillä lopusta keksitaikinasta saman kokoiset litteät pyöreät keksit kuin ensimmäisestä osasta, ja päällystä keksit laittamalla toinen puolikas täytteen päälle.

 

Kuivata keksejä kuivurissa 40 asteessa noin 24-48h tai uunissa alle 45 asteessa sama aika. Keksit kannattaa puolivälissä kääntää ympäri, jotta niiden toinen puoli kuivaa paremmin. Keksit voi ottaa pois kun niiden pinta ei enää ole kostea tai tartu sormiin. Heti kuivaamisen jälkeen ne ovat vielä lämpimiä, ja sen vuoksi pehmeitä ja löysähköjä. Ne jähmettyvät nopeasti kylmässä, joten laita ne jääkaappiin viilenemään. Kun keksit ovat kylmiä, voit halutessasi laittaa ne pakastimeen jemmaan.

Tämä herkku vaatii suunnittelua ja kärsivällisyyttä viedessään aikaa valmistus, mutta voi että kun sen jälkeen onkin juhlaa napata keksi tai pari antaa niiden mielettömän herkullisen maun levitä suuhun!

Raaka Dominot ovat yksi parhaista jutuista mitä olen ikinä tehnyt. Kokeile niin tiedät. Vaikka ne vaativat näpertelyä, olet aika pian tekemässä jo uutta satsia.

Lue myös uusin juttu!

Saran kotikolo etusivu

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *