Hae
Saran kotikolo

Hurmaava omenapiirakkapuuro

Maukas omenapiirakkapuuro syntyi vähän pakon edessä, kun tavallisimmat puurolisukkeet olivat päässeet loppumaan. Viime aikoina olen syönyt puuron yleensä aina marjojen, banaanin ja pähkinävoin kanssa, mutta niiden puuttuessa piti kokeilla jotakin muuta. Sikäli hyvä, koska tämä omenapiirakkapuuro olisi ollut harmi jättää väliin! Tykkään yleensäkin kaikesta omenapiirakan makuisesta ja siitä ihanasta kanelista, ja nehän ovat kuin luotuja kaurapuuroon.

Omenapiirakkapuuro on ihan yhtä nopea valmistaa kuin mikä tahansa kaurapuuro, jos omenasosetta löytyy valmiiksi. Oma periaatteeni on, että mitä pidempään puuro hautuu, sitä parempaa se on! Lapsiarjessa pikaisesti valmistuva puuro on kuitenkin valttia. Mutta lisukkeista en luista.

Ohjeella tulee kaksi annosta.

 

OMENAPIIRAKKAPUURO

 

4dl mantelimaitoa

2dl kaurahiutaleita

1 omena

1,5dl omenasosetta

1rkl ceylon kanelia

Ripaus kuivattua inkivääriä

2rkl kurpitsansiemeniä

2rkl mantelilastuja

Kookossokeria maun mukaan

Kookosöljyä paistamiseen

 

 

Jos teet omenasoseen itse, valmista se ensimmäiseksi. Tein itse pikaversion keittämällä yhden omenan kattilassa ja soseuttamalla sen pienen vesitilkan kanssa tehosekoittimessa.

Aloita puuron valmistaminen pilkkomalla omena lohkoiksi tai pieniksi kuutioiksi. Kiehauta mantelimaito kattilassa ja lisää sekaan kaurahiutaleet. Anna puuron hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia tai kunnes se on sopivasti puuroutunut.

Puuron hautuessa paista omenan paloja paistinpannulla kookosöljyssä. Pidä lämpö matalana, jotta saat omenat paistettua pehmeiksi eivätkä ne pala. Kun omenat ovat kuullottuneet ja pehmenneet sopivasti, lisää niihin kanelia ja inkivääriä ja sekoita huolella. Jos haluat, voit lisätä myös kookossokeria. Tässä vaiheessa ihana omenapiirakan haju tulvahtaa nenään! Jätä pannu sivuun odottamaan.

Kun puuro on valmista, lisää siihen omenasose. Annostele puuro kulhoihin ja lisää sen pinnalle paistetut omenat, kurpitsansiemenet, mantelilastut ja kookossokeri.

Omenapiirakkapuuro on täynnä herkullisia mausteita, rouskuvia sattumia ja makeaa, hapanta omenaa. Kerrassaan ihana aamupuuro!

 

 

 

Kokeile myös

 

Piparinen kvinoapuuro

Kaneli-banaani-pekaani kaurapuuro

Lakritsipuuro sitruunakermalla ja lakupähkinöillä

Suklaatuorepuuro 

Mannapuuro lakritsikastikkeella

Snickers-puuro

 

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook   

Parhaat ruokablogit  

2 kommenttia

  1. Pauliina kirjoitti:

    Olisi kiva, jos resepteissä olisi maininta siitä, kuinka monelle ne on suunniteltu. Ainesosien määrän perusteella arvelisin tästä riittävän kahteen ns. perusannokseen.

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Hei, pahoittelut! Tästä tulee tosiaan kaksi annosta. Lisäsin ohjeeseen, kiitos kun huomautit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *