Hae
Saran kotikolo

Suklaatuorepuuro kiireisiin aamuihin ja arvonta!

* Yhteistyössä Urtekram

Suklaatuorepuuro on tullut arkeeni jäädäkseen. Rakastan hitaita aamuja ja mahdollisuutta nautiskella aamun hiljaisuudesta kaikessa rauhassa. Rakkauteni aamuihin on paikoin jopa pieni ongelma, koska en edes väsyneenä malta nukkua pidempään, vaan ponkaisen innoissani (okei, joskus vähän madellen) jalkeille aloittamaan uuden päivän. Aamut ovat minulle herkkää aikaa, minkä vuoksi nousen mielelläni hyvissä ajoin ja aloitan päivän kaikessa rauhassa, jotta siitä tulisi paras mahdollinen. Inhoan kiirettä ja hätä heti herättyäni. Joku voi arvostaa enemmän puolen tunnin lisäunta, minä arvostan aikaa aloittaa päivä omaan tahtiini.

Hitaisiin aamuihini kuuluu kupillinen kuumaa maidotonta lattea runsaalla vaahdolla sekä herkullinen aamupala, joka vaihtelee aina juotavasta smoothiesta simppeliin leipään, banaanilettuun tai kaurapuuroon. Pyrin kuitenkin lisäämään joka aamuun aavistuksen jotakin erityistä. On se sitten ripaus piparkakkumaustetta kahvin seassa, kookossokeria puuron päällä tai annos herkullista marjamoussea, aamut ansaitsevan ripauksen taikaa. Luottoystäväni on myös kirkasvalolamppu, jonka hehku avaa silmäni myös niinä aamuina, kun en itse siihen pysty.

Välillä hitaat aamut meinaavat muuttua jopa liian hitaiksi silloin, kun sitä aikaa ei kuitenkaan ihan rajattomasti ole. Ja siitähän seuraa kiirettä, paniikkia, stressiä ja hätäilyä – kaikkea, miltä haluan aamuisin välttyä.

Keitetyn kaurapuuron sijaan olen alkanut suosia helppoja tuorepuuroja niinä aamuina, kun aavistus ripeyttä pitäisi löytyä. Tuorepuuron sekoitus on helppo tehdä itse, tai yhtä lailla voi käyttää valmiita sekoituksia, joihin lisätään vain neste. Valmispaketit ovat myös helppoja välipaloja esimerkiksi työpäivän aikana. Pussin voi jättää töihin valmiiksi niitä hetkiä varten, kun tarvitsee täyttävää välipalaa. Tuorepuuro on helppo laittaa tekeytymään aamulla töihin mennessä, ja lusikoida suuhun iltapäivän aikana. Näin töistä on helppo jatkaa treenien ja muiden harrastusten pariin hyvällä energialla.

Tuorepuurot eivät vaadi valmistuakseen muuta kuin sekoittamisen aikaa. Sen helpommaksi ei ravitsevan ja monipuolisen aterian valmistaminen voi mennä.

Tämän hetken suosikkini on suklaan makuinen tuorepuuro. Sain pussillisen kyseistä puurosekoitusta testattavaksi Urtekramilta, ja ihastuin sen suklaiseen makuun ja herkullisiin sattumiin välittömästi! Mitä luksusta maistaa suussa suklaa ensimmäiseksi aamulla! Ja sopii muuten ihan loistavasti yhteen aamukahvin kanssa.

Urtekramin suklaatuorepuuromix on luontaisesti gluteeniton, maidoton ja vegaaninen seos kaikenlaista tuorepuuroon sopivaa pikkuhyvää. Halutessaan siitä voi keittää myös lämpimän puuron.

Tarvitsetko lisähoukutusta? Puuro maistuu ihan suklaamousselta.

Omaan tuorepuurooni olen lisännyt muutamia aineksia, ja ohjeen löydät alta. Mitään nestettä enempää seos ei välttämättä tarvitse, mutta tykkään itse vähän tuunata annoksiani. Ohjeen sulkeissa olevat ainekset eivät ole pakollisia, mutta lisäävät toki annoksen ravinnepitoisuutta.

Lisukkeet voit luonnollisesti valita itse, banaani on oma ehdotukseni. Koska se vaan sopii kaiken kanssa.

Käytin omassa tuorepuurossa tosiaan Urtekramin valmista chia & cocoa puurosekoitusta, missä on kaurahiutaleita, taateleita, mulpereita, chia-siemeniä, kurpitsansiemeniä, kaakaota, hampunsiemeniä sekä kookosjauhoa. Melkoisen monipuolinen sekoitus siis, joten ravitseva puuro syntyy todella vaivattomasti. Sekoitus on luontaisesti gluteeniton.

Puuroseoksen voi keittää lämpimäksi puuroksi, tai tehdä tuorepuuron, kuten itse tein. Perusohje tuorepuuroon on paketin takana: 1dl nestettä ja 1dl puurosekoitusta. Koska olen vähän huono pysymään perusjutuissa, oma ohjeeni on hieman erilainen…

Valmis suklainen tuorepuuro on herkullinen suklainen makupala ja todella ravitseva aamiainen väsyneeseen arkiaamuun!

Voit korvata valmiin puurosekoituksen hyvinkin simppelisti sekoittamalla 1dl kaurahiutaleita, 1-2rkl raakakaakaojauhetta sekä halutessasi hieman siemeniä ja kuivattuja hedelmiä tai marjoja.

Puurosta tulee melko vaaleaa, pikemmin lempeän maitosuklaista kuin tuhtia tummaa suklaata. Tummuutta ja täyteläisyyttä on helppo säädellä kaakaojauheen määrällä. Voit lisätä alla olevaan ohjeeseen 1-2rkl raakakaakaojauhetta, mikäli haluat super suklaisen aamun.

SUKLAATUOREPUURO

1dl kasvimaitoa (käytin mantelimaitoa)
1dl kasvipohjaista maustamatonta jogurttia (käytin soijajogurttia)
3/4dl Urtekramin tuorepuurosekoitusta chia & cocoa
1rkl pähkinävoita tai esimerkiksi kookosöljyä/MCT-öljyä
1 pieni avokado tai 1/2 iso
1rkl vaahterasiirappia
(1 banaani)
(1-2tl macajauhetta)
(1rkl raakasuklaata rouhittuna)
Sekoita kasvimaito, jogurtti, pähkinävoi/öljy, avokado, vaahterasiirappi ja halutessasi macajauhe sileäksi seokseksi. Tehosekoitin auttaa saamaan massasta sileää.
Kaada neste kulhoon ja lisää sekaan tuorepuurosekoitus. Sekoittele, ja laita kulho jääkaappiin tekeytymään ainakin puoleksi tunniksi tai mielellään yön yli. Mitä pidempään se tekeytyy, sitä paksumpaa puuroa saat.
Jos haluat tehdä puuron valmiiksi jo edellisenä iltana, mutta et halua siitä paksua, lisää aamulla tilkka kasvimaitoa. Valmis puuro on paksua ja vanukasmaista koostumukseltaan, mutta mielestäni juuri sopivasti. Tönkköä se ei missään nimessä ole.
Puuron voi käyttää vielä blenderin kautta ennen syömistä, jos haluat sileän koostumuksen. Itse tykkään siitä, että suutuntumaa nimenomaan on.

Valmis puuro on paksua, täyteläistä ja samettisen pehmeää. Siemenet, taatelit ja mulperit ovat pehmenneet yön aikana, ja avokado antaa puurolle mitä ihanimman kermaisen koostumuksen! Todellakin kuin suklaamoussea.

Kun haluat syödä, kippaa puuro kulhoon ja viipaloi päälle banaani ja ripottele raakasuklaarouhetta, tai käytä muita lisukkeita.

Tuorepuuro on helppo, ravitseva ja täyttävä aamupala, joka valmistuu lähes itsestään ja antaa sen hetken aikaa aamuihin nauttia aamiaisesta ja heräämisestä kaikessa rauhassa.

Osallistu arvontaan!

Haluatko sinäkin päästä kokeilemaan tätä herkullista tuorepuuromixiä? Nyt sinulla on siihen loistava tilaisuus, sillä arvon lukijoiden kesken Urtekramin tuotepaketin!
Paketti sisältää kaksi pussia Urtekramin tuorepuuromixiä, tölkin Urtekramin kookosmaitoa sekä pussin Urtekramin kuivattuja granaattiomenansiemeniä – kaiken mitä tarvitset herkullisen tuorepuuron valmistamiseen!
Puuroseoksia saat paketissa kaksi erilaista; mainitun chia & cocoa – seoksen sekä myös kookoksisen chia & coconut – seoksen. Pussien koko on 225g, joten niistä valmistuu useampi herkullinen puuro tai mitä tahansa muita herkkuja keksitkään seoksista valmistaa.
Osallistu arvontaan kommentoimalla alle millainen on oma suosikkipuurosi. Jätä kommenttiin sähköpostiosoite, sillä otan voittajaan yhteyttä suoraan sähköpostilla. Arvonta-aikaa on maanantaihin 2/4 klo18 asti. Voittajalle lähetetään tuotepaketti postissa.
Onnea arvontaan!
Sara

41 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Itse rakastan sitruunan makua ja teen usein sitruunaista hirssipuuroa, joten aloin miettiä miten nämä taipuisivat sellaisiksi. Suklaa kuuluu enemmänkin sunnuntaiaamujen nautintoihin, mutta näillä herkuilla voisi saada sunnuntain joka päivä! 🙂 Kauranjyvistä liotettu tuorepuuro mansikoilla tai mustikoilla on tavallisin arkiaamujen pelastajani. virenoja@gmail.com

  2. sikurina kirjoitti:

    Olen aina pitänyt ihan tavallisesta, hieman löysemmästä kaurapuurosta esim. baananien kera.
    s.kansakoski(at)luukku.com

  3. H kirjoitti:

    Ohrasuurimouunipuuro kauramaitoon on maailman paras puuro! 🙂
    Villavalkea@yahoo.com

  4. Ellen kirjoitti:

    Rakastan kaikenlaisia puuroja, mutta useimmiten syön löysää kaurapuuroa maidon ja voisilmän kanssa. Ohrahiutalepuurokin on todella hyvää! Herkutteluhetkinä syön riisipuuroa tai kaupan manna- ja ohrapuuroa (jostain syystä kaksi viimeksi mainittua ovat parempia eineksinä?)

    vitaevay@gmail.com

  5. Ilona Numminen kirjoitti:

    Usein menen pelkällä kaurapuurolla, jonka sekaan lisään raejuustoa ja marjoja. Tuorepuuroa teen silloin tällöin jogurttiin; illalla jogurtin sekaan mm. Chian siemeniä ja mysliä tai kairahiutaleita ja sattumia, antaa turvota yön yli ja aamulla voi sitten herkutella 🙂

    ilona_992@hotmail.com

  6. johanna kirjoitti:

    Kookoksiset tuorepuurot ! Kookos on vaan niin <3

    Johanna–r@hotmail.com

  7. Marja-Liisa kirjoitti:

    Meillä pehmeäksi keitettu, suolaton kaurapuuro pitää pintansa. Erityisen ihanaa puuroa saa yhden tilan kaurahiutaleista: Oatlaws. Kuitenkin olisi kiva saada vaihtelua aamuihin ja tuorepuurot varmasti sitä antaisi.

  8. Anonyymi kirjoitti:

    Itse tykkään peruskaurapuurosta marjoilla ja raejuustolla. Eikä mitään mikropuuroja vaan kattilassa keitettynä 🙂 moparniina@luukku.com

  9. Leena/Mansikkaheinä kirjoitti:

    Tuo voisi olla omakin aamiaisena, herkulliselle näyttää! Syön hiutalepuuroja aamuisin kausittain, sillä tykkään myös voileivästä esim hummuksella tai avokadolla. Tattarihiutalepuuro kauramaitoon ja paljon mustikoita, vadelmia tai mansikoita pakasteesta on uusin löytöni. Rakastan rauhallisia aamuja. Oli kiva löytää blogisi! Hienoa sunnuntaipäivää sinulle!

  10. Annie kirjoitti:

    Tämän hetken suosikkituorepuuro valmistuu kaurahiutaleista, suklaanmakuisesta riisiproteiinista ja makeuttamattomasta soijajogurtista. Päälle lisään ennen syöntiä banaania, macaa, pakastemustikoita/-vadelmia, granolaa ja itse tehtyä auringonkukansiementahnaa <3 nannau@luukku.com

  11. Shiru kirjoitti:

    Tuorepuuro soijajogurttipohjaan, jonne sekaan omenaraastetta & kanelia! Nam. festanippon(a)gmail.com

  12. Minna kirjoitti:

    Tuorepuuro vadelmilla, mustikoilla ja tyrneillä 🙂
    minna1995(at)gmail.com

  13. Ilona kirjoitti:

    Olen vielä uusi tuorepuurojen kanssa mutta olen tehnyt sairaan hyvää omenakanelia ja kaakaobanaani versiota joissa pohja koostuu kaurahiutaleista, soijajugurtista, mantelimaidosta ja chiasiemenistä�� ihoppula@gmail.com

  14. Anonyymi kirjoitti:

    Ei ole suosikkia, tällä hetkellä syön kaurapuuroa eri lisukkeiden kanssa, lähinnä marjoja.
    Maire

    Hullutellen@gmail.com

  15. Anonyymi kirjoitti:

    Oih, herkullinen arvonta! Ja resepti – testiin menee! Olen itse tuorepuuro-tyyppi ja suosikki vaihtelee kausittain, mut tällä hetkellä se on kirpeän raikas puolukka-lakritsi-inkivääri-tuorepuuro.
    susamaikki a luukku.com

  16. Anonyymi kirjoitti:

    Oma suosikkini on joko omena-kaurapuuro, kookos- tai suklaapuuro! 🙂

    anna-ylitalo@hotmail.fi

  17. Anonyymi kirjoitti:

    Paras puuro on semmoinen missä on hurjan paljon mustikoita �� ja tuoreita mansikoita.

    Absoluuttinen a hotmail.com

  18. Tanja kirjoitti:

    Tuorepuuro kaurahiutaleilla-ja leseillä. Vähän kardemummaa, vaniljauutetta ja muussattua banaania. Kauramaitoa. Chiasiemeniä. Marjoja päälle.
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  19. Anonyymi kirjoitti:

    Rakastan riisipuuroa, yleensä riisimaitoon tehtynä ja tietysti kanelilla höystettynä ❤
    nea.paulman@hotmail.com

  20. Irina Talvinen kirjoitti:

    Kaurapuuro mustikoiden kera. Pitää kyllä kokeilla tuorepuuroja. Kiitos vinkistä??❤️

  21. Anonyymi kirjoitti:

    Tuorepuurot eivät ole vielä noussut suosikiksi ohi keitetyn kaurapuuron mustikoilla. 🙂
    sotonen@suomi24.fi

  22. Anonyymi kirjoitti:

    Tavallinen kaurapuuro marjoilla. En ole ikinä kokeillutkaan tuorepuuroja, tämän ohjeen jälkeen tekee mieli kyllä maistaa. Lapset taas tykkää karkeista riisijauhoista tehdystä mannapuurosta…
    kristiina.heikkinen@suomi24.fi

  23. Siiru kirjoitti:

    Mummon keittämä kaurapuuro on ikisuosikki! En itse saa siitä koskaan yhtä pehmeää.
    siirun@luukku.com

  24. anna kirjoitti:

    mummon riisipuuro 🙂 ansode@gmail.com

  25. TommiJ kirjoitti:

    Kyllä oma suosikkipuuro toistaiseksi on ihan perinteinen kaurapuuro kunnon haudutuksella, ja sekaan lisättynä viimekesän mansikkasurvosta, mustikoita, raejuustoa sekä pieni kasaus hedelmäistä mysliä. Toivoisin pääseväni kunnolla mukaan tuorepuuromaailmaankin

  26. Sanna kirjoitti:

    Olen pikapuurojen ystävä 🙂
    ellijapii@gmail.com

  27. Elise H. kirjoitti:

    Suosikkejani ovat tavallinen kaurapuuro marjojen ja maidon kera, tai neljän viljan puuro sokeriripauksen ja maidon kera. Mielelläni kokeilisin Urtekramin tuotteita 🙂
    netteri@gmail.com

  28. Nanna kirjoitti:

    Tuorepuuroista tykkään kovasti! Vähän vielä marjoja päälle 🙂
    nannaliini10@gmail.com

  29. Anonyymi kirjoitti:

    Olen pitkästä aikaa löytänyt ruokavaliooni perus kaurapuuron raejuuston ja marjojen kera. Pidän myös tuorepuurosta, johon laitan yleensä glut kaurahiutaleita, cashew pähkinöitä, chian siemeniä, kasvimaitoa ja -rahkaa, hunajaa ja erilaisia marjoja. Suklaapuuro kuulostaa ihanalta. Tämä palkinto olisi aivan huippu, toivottavasti onni suosii!
    rehvonensonja@gmail.com

  30. Anonyymi kirjoitti:

    Olen ehkä lapsena syönyt puuroa kyllästymiseen asti, mutta nyt voisin alkaa kokeilemaan uudestaan puuro aamiaista, ennen ei ollut näin hienoja juttuja. Olen syntynyt 50luvulla.
    tarja.ruuskanen@pp.inet.fi

  31. Aino L kirjoitti:

    Oi, tuo näyttää ihanalta! Ihan lemppari on riisipuuro, mutta tuorepuuroa olen maistanut kerran ja hyvää oli! 🙂
    ainosuklaa@gmail.com

  32. Nenna kirjoitti:

    Mannapuuro mustikoilla on ehdoton lempparini! 🙂
    minuhno@gmail.com

  33. Ninnu kirjoitti:

    Suosikkiin tulee chiasiemeniä, kaurahiutaleita ja -leseitä, granaattiomenansiemeniä, mustikoita tai vadelmia sekä ripaus kanelia ja vaniljajauhetta. Teen puuron kaura- tai kookosmaitoon.

  34. Ninnu kirjoitti:

    Unohtui s-posti kommentista eli nxxxxxp@gmail.com

  35. Anonyymi kirjoitti:

    Siemenpuuro.
    tstnkt@gmail.com

  36. TiinaS kirjoitti:

    Omena-kaneli sekä suklainen puuro.
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

  37. Pirjo S kirjoitti:

    Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  38. attamariia kirjoitti:

    Oi niitä suosikkeja on paljon! Sitruuna-kaneli-kaura tai chia-kaakao-maapähkinävoi tuli nyt ekana mieleen! Tää vaikuttaa herkulliselta ja olisi ihanaa päästä testaamaan, kun ei täällä metsän keskellä tällaisia saa edes kaupoista hankittua 🙂 <3 Kiitos sinulle, ihana blogi muutenkin!
    asta.riikonen@gmail.com

  39. anna s. kirjoitti:

    Perinteinen kauapuuro maistuu aina 🙂
    anna_88@luukku.com

  40. Sara kirjoitti:

    Onnea, arpaonni suosi tällä kertaa sinua! Laitan sinulle sähköpostia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *