Hae
Saran kotikolo

Viljaton ja maidoton omena-pähkinäpannukakku

Pannari on kestosuosikkini, jolle keksin säännöllisin väliajoin pientä vaihtelua. Tykkään ihan valkoisilla jauhoilla tehdystä uunipannarista herkkuhetkinä, mutta sitäkin enemmän erilaisista proteiinilla, mausteilla ja muilla lisukkeilla täydennetyistä versioista. Niihin saa ensinnäkin enemmän makua, mutta myös ravinteita, jolloin pannukakku sopii loistavasti vaikka aamupalaksi.

Ja minähän tykkään kun aamupalaan kuuluu jotain sanalla kakku!

Tässä pannukakussa on simppeleitä aineksia, mutta yhdessä niistä tulee helkutin maukas pannukakku. Jauhoja siinä ei ole ollenkaan, joten tämä pannari sopii sekä viljatonta että gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Se on myös maidoton ja luonnollisilla aineksilla makeutettu. Ja valmistuskin on niin helppoa, että miksi sinä et ole jo tekemässä sitä!

 

Annos on laskettu yhdelle, mutta määriä on helppo kasvattaa tarpeen mukaan. Mikäli syöjiä on neljä tai useampikin, voit jopa paistaa pannarin uunissa pellillä, jolloin valmistaminen helpottuu. Toki jos paistointo iskee, voit paistaa pannukakut myös isoksi kasaksi tarjolle.

 

VILJATON JA MAIDOTON OMENA-PÄHKINÄPANNUKAKKU 

3 kananmunaa
4dl makeuttamatonta omenasosetta
5rkl makeuttamatonta maapähkinävoita tai muuta pähkinävoita
1dl mantelijauhoa
3rkl maustamatonta proteiinijauhetta (ei pakollinen) 
2rkl kookossokeria
1tl kanelia
1rkl psylliumia
Ripaus muskottipähkinää

Sekoita kaikki ainekset keskenään sileäksi. Blenderi tai sauvasekoitin helpottaa hommaa.

 

 

 

Paista pikkupannareita kookosöljyssä paistinpannulla tai yksi isompi uunipannari. Taikinasta ei ihan riitä uunipellille, mutta jos haluat nimenomaan pellillisen, niin tuplaa taikinan määrä. Itse käytin silikonista piirakkavuokaa. Jos paistat pannarin uunissa, laita uuniin lämpöä 200 astetta ja kypsennä siellä noin 20-30 minuuttia.

 

 
Itse tykkään syödä viipaleen erityisesti marjojen kanssa tai pähkinävoilla ja banaanilla päällystettynä – suosikkini melkeinpä kaikkeen! Chia-hillo toimii aina, ja samoin superhyvä terveellinen raakasuklaatahna.

 

 

 

Välttämätön päällyste ei missään nimessä edes ole, sillä näillä aineksilla taikina maistuu jo sellaisenaan mielettömän hyvältä.

 

 
Kokeile itse ja totea sama – tämä proteiinipitoinen, pähkinäinen, viljaton pannari on kielen vievää herkkua!

❤️Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *