Hae
Saran kotikolo

Subwayn inspiroimat gluteenittomat Suklaahippukeksit

Heti alkuun tunnustan, etten ole koskaan syönyt Subin keksejä. Mutta siitä huolimatta tiedän, että ne ovat omassa luokassaan. Kehuja olen kuullut nimittäin ihan tarpeeksi, ja kyllähän niistä näkee jo päälle päin miten ihanan sitkeitä ne ovat! Subissa en ollut muutenkaan syönyt vuosikausiin, ennen kuin viime vuonna hoksasin sieltä nykyään saatavan myös gluteenittomia patonkeja. Ja kyllähän silloin tulee aina vilkuiltua myös niitä keksejä. Ja pakkohan sitä on saada just sitä mitä ei saisi, eikö? Joten tässä tulee mun versio kotitekoisista tahmakekseistä – Subwayn inspiroimat gluteenittomat suklaahippukeksit, olkaa hyvä!

Nämä on niitä keksejä mitä on aivan ihana tuijotella uunin lasin läpi ja seurata miten ne leviävät silmin nähden isommiksi. Ja ne meinaan todella leviävät, että kannattaa tehdä maltilla pieniä palloja. Kyllä niistä isoja keksejä silti tulee.

Ja kuten parhaissa kekseissä juttu onkin, myös näihin saa kokeiltua erilaisia makuja ja variaatioita ihan mielensä mukaan. Suklaahippukeksit on se klassikko, itselläni sydän sulaa myös etenkin rusinakaurakekseille. Kokeile heittää sekaan myös kaakaojauhetta, valkosuklaata, pähkinöitä, pähkinävoita, marjoja, vaahtokarkkeja – mitä mieleen tulee. Tämä ohje antaa hyvin periksi luovuudelle.

 

Subwayn inspiroimat gluteenittomat suklaahippukeksit

 

110 g sulaa leivontamargariinia (suosittelen uutta Elephant-merkkistä ”voita”)

1,5 dl fariinisokeria tai kookossokeria

1 dl sokeria

1 kananmuna

1/2 tl suolaa

Ripaus vaniljajauhetta

1 tl ruokasoodaa

2,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa

1,5 dl  perunajauhoa tai muuta tärkkelyspitoista jauhoa

100 g tummaa suklaata

 

Sulata ensin rasva. Se saa olla ihan juoksevaa. Lisää sekaan sokerit, kananmuna, suola ja vaniljajauhe, ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Sekoita ruokasooda jauhoihin. Lisää jauhoseosta nesteseokseen pieni määrä kerrallaan ja sekoita tasaiseksi taikinamassaksi.

Anna taikinan kylmettyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia. Se saa olla siellä pidempäänkin, mutta siinä tapauksessa peitä kulho. Taikinan jäähdytys on se sitkeyden suurin salaisuus, joten älä ohita tätä vaihetta.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Kun taikina on saanut olla kylmässä, kaavi siitä esimerkiksi jäätelökauhalla pieniä palloja leivinpaperin päälle uunipellille. Pallot saavat todellakin jäädä palloiksi – ne leviävät kyllä uunissa.

Paista keksejä uunissa 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kunnolla levinneet ja niiden reunat ovat alkaneet aavistuksen rapeutua.

Anna keksien jäähtyä ennen syömistä, jotta ne jähmettyvät hyvin. Se ei onneksi vie kauaa.

Säilytä valmiit keksit ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä muutama päivä tai jääkaapissa pidempiä aikoja.

Itse uskon vahvasti, että aina on ensinnäkin hyvä syy leipoa keksejä, mutta myös syödä niitä. Tässä siis jatkumoa siihen keksien leipomisen arkeen, joka on aika iso osa minua. Kaikkea en jaa täällä, mutta kyllä nämä upeat Subin cookiet ansaitsevat paikkansa netin maailmassa. Toivottavasti, jos olet kaivannut vastaavia sitkeitä cookieita gluteenittomassa ruokavaliossa, tämä ilahduttaa myös siellä.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *