Hae
Saran kotikolo

Lumoava vispattu tofu

Tiktokin uhri täällä taas, terve! En siis edes käytä kyseistä kanavaa, mutta jotenkin silmille lävähtää aina Tiktokissa trendaavia reseptejä. Kuten nyt aivan ihana, hurmaava vispattu tofu. Kun niitä kuvia oli hetken aikaa kuolannut, oli pakko ryhtyä toimeen ja kokeilla itse. Ja toimiihan se! Sekä makeana että suolaisena, niin leivän, lettujen, pannarin, vohvelin kuin erilaisten dipattavien kanssa. Kaikenlaista olen jo ehtinyt kokeilla, ja tässä tulee nyt jakoon iki-ihana makea vispattu tofu, klassisena versiona paahtoleivän päällä vadelmien kera.

Vispattu tofu

Käytin itse tällä kertaa jääkaapissa valmiina ollutta SoFine tofua, joka on kiinteämpi pala. Jos käytössä ei ole tehokasta blenderiä tai muuta välinettä, käytä mielellään Silken tofua, niin saat silkkisemmän lopputuloksen. Suosittelen Silken tofua muutenkin jos löytyy – siitä tulee kauniimman vaaleaa väriltään ja maku on myös pehmeän neutraali, mikä toimii tässä makeassa versiossa jopa paremmin. Sen sijaan tuorejuustomaista vispitofua tehdessä maku saakin olla voimakas, ja sekaan sopii loistavasti yrttiseos tai vaikka valkosipuli.

Vispattu tofu

250 g maustamatonta (silken) tofua

3 rkl vaahterasiirappia / agavesiirappia / juoksevaa hunajaa

2 rkl sitruunamehua

1 rkl kookosöljyä (sulana)

Ripaus vaniljajauhetta

Purista tofusta mahdollisimman paljon nestettä pois. Voit käyttää apuna esimerkiksi pientä pyyhettä tai kokeilla ihan vaan käsin.

Sulata kookosöljy vesihauteessa.

Yhdistä kaikki aineet kookosöljyä lukuun ottamatta tehosekoittimen kannussa (tai erillisessä kulhossa, jos käytät sauvasekoitinta) ja anna koneen pyörittää ne mahdollisimman sileäksi massaksi. Lisää juokseva öljy koneen ollessa käynnissä ja jatka sekoittamista. Pyri saamaan massasta niin sileää kuin mahdollista, ja kaavi sitä välillä kannun reunoilta alas sekoittamisen helpottamiseksi.

Jos haluat käyttää vispitofua koristeluun, lusikoi se kannusta pursotinpussiin ja laita hetkeksi jääkaappiin. Voit myös käyttää sitä levitteen tapaan, ja vain lusikoida tai levitellä tarpeen mukaan. Lisää mukaan makeita marjoja tai hedelmää, ja nauti omalla suosikki tavalla!

Säilytä vispitofu jääkaapissa ja käytä parin päivän sisään.

Oletko kokeillut jo vispitofua? Tykkäsitkö?

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi     

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *