Hae
Saran kotikolo

Juhlapöytään nerokas tikkarilankku!

Bongasin idean tikkarilankkuun jokunen vuosi sitten Fazerin sivuilta, ja sen enempää aikailematta ryhdyin suunnittelemaan sellaista myös meille. Silloin olivat koittamassa lapsen 3v synttärit, ja halusin saada juhlapöytään tarjolle juurikin tikkarilankun erilaisilla herkuilla. Hommahan oli menestys, ja nyt tikkarilankku on kuulunut lapsen synttäripöytään jo kolmena vuonna. Parasta on, että tikkarilankkuun saa laitettua melkeinpä mitä vaan! Kokeile siis juurikin eri juhliin, illanistujaisiin, juhlapäivällisiin tai ihan vaan hauskaksi tavaksi tarjota ruokia jonakin muuten tavallisena päivänä.

Ideoita tikkarilankku tarjoiluun

Ensimmäisellä kerralla tikkarilankkuun tuli kaikenlaista pikkumakeaa, kuten Finlandia marmeladeja, erilaisia keksejä ja vaahtokarkkitikkareita. Käytin ihan varta vasten tilattuja tikkaritikkuja.

Toisella kerralla tehtiin vähän eri tavalla, ja tikkarilankku täytettiin muutaman vaahtokarkkitikkarin lisäksi hedelmätikkareilla. Niihin tuli melonia ja rypäleitä, ja meillä oli karkkibuffa erikseen. Nämä olivat lapsen 4v synttärit.

Sitten viimeisimmillä eli 5v synttäreillä tikkarilankku pääsi pöytään peräti kahdesti – ensin kaverisynttäreillä ja sitten vielä sukulaisille pidetyissä juhlissa.

Kaverisynttäreillä koitin laittaa lankkuun pikemmin ruokaisia juttuja, siis lihapullia ja rypäleitä, jotka pystytin ihan hammastikuilla. Ja hammastikut olikin itse asiassa hauskoja, koska niitä mahtui yhteen koloon useampi ja lankusta tuli jopa vielä koristeellisempi sen ollessa entistä täydempi.

Toisissa juhlissa lankku täytettiin taas makealla, ja tarjolla oli pikkupullia, keksejä ja marmeladeja, jotka katosi vieraiden suihin hetkessä. Mitä enemmän tarjolla on erilaista, sen hauskemmalta lankku näyttää.

Toivottavasti kuvista löytyy inspiraatiota tikkarilankun rakentamiseen 🙂 Lankusta saa kauniin ja hauskan koristeen juhlapöytään ja samalla siihen on tosi helppo pistää suupaloja tarjolle. En tiedä monta kertaa lankku vielä käyttöön päätyy, mutta en ihan heti näe että oltaisiin näin veikeästä ideasta luopumassa!

 

Jos innostut kokeilemaan, suosittelen harkitsemaan esimerkiksi

– marmeladeja

– taateleita

– viinirypäleitä

– lihapullia tai kasvispyöryköitä

– eri värisiä vaahtokarkkeja

– täytekeksejä (jotka saa siis tikkuihin kiinni)

– minidonitseja tai -pullia

– mansikoita

Kannattaa pistää paljon väriä niin saat erityisen hauskan näköisen tikkarilankun.

 

LUE MYÖS

Lapsen 1v synttärit

Lapsen 2v synttärit

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *