Hae
Saran kotikolo

Mitä syön päivässä?

Oon välillä katsellut Youtubesta Harper’s Bazaarin What I eat in a day – videoita, joissa julkkikset kertovat tyypilliset ruokansa yhdeltä päivältä. Joukosta löytyy aika kivoja ideoita itsellekin, ja sitten just niitä joiden kohdalla ei voi kuin miettiä syökö tyyppi aina noin vähän. Noh, näihin ei pidä suhtautua muuten kuin mielenkiinnolla ja syödä itse mitä syö, muista riippumatta. Joten sillä samalla mielenkiinnon ja inspiraation idealla teen myös omani! Ehkä saatte ideoita arkiruokiin, ehkä vaan uteliaisutta kurkkaatte miten muilla syödään. Joka tapauksessa, tässä on

Mitä syön päivässä

Valitsin tosi tyypillisen peruspäivän, koska vaikka totta kai ruuat vaihtelee päivästä toiseen, niissä on kuitenkin selkeä punainen lanka kun miettii kokonaisuutta. Ja ainakin viimeisen vuoden ajan tosi tyypilliset päivän ateriat on näyttäneet tältä.

Aamupala

Aamulla juon ison lasin huoneenlämpöistä vettä. Pelkkää vettä on aamulla hankala saada alas, ainakaan isompaa lasillista, ja olen pitkään sekoittanut siihen Foodinin viherjauhetta ja/tai kristallisuolaa. Viime kuukaudet sekaan on mennyt myös aamuinen Biotikur satsi. Yritän muutenkin juoda reippaasti vettä päivän aikana. En juuri juo muuta. Mulla on kilpirauhasen vajaatoiminta, johon syön tyroksiinia ja liotyroniinia. Ne otan kielen alla imeyttämällä, niin halutessaan voi syödä vaikka heti (lääkkeet pitäisi nimittäin ottaa tyhjään mahaan).

En halua välittömästi syödä heräämisen jälkeen. Puuro on siitäkin syystä parasta. Laitan kaurapuuroa kattilaan tulemaan kauramaitoon keitettynä, ja annan sen tosiaan muhia ainakin puoli tuntia. Silloin siitä tulee mieletöntä, kuohkeaa, samettista. Välissä ehtii pesulle ja vaikka pukemaan, ellei aamua tule vietettyä pidempään aamutakissa.

Puuron päälle tulee tyypillisesti mansikkahilloa, Foodinin mantelitahnaa, marjoja ja granolaa. Oheen iso muki tumma paahtoista kahvia ja Oddlygoodin kauramaitoa vaahdotettuna. Joko originalia tai maustettua – vaihtoehtoja nykyään löytyy. Ja aamupalaan kuuluu ehdottomasti keksi kahvin oheen, mielellään niin tumman suklainen, että aamukahvi on ainoa minkä kanssa se maistuu oikealta. Aamupala on mun ehdoton lemppari ateria!

Lounas

Tykkään urheilla aamuisin, kun mahdollista. Kävely, juoksulenkki, jooga on ne tavalliset. Lounasta syön heräämisajasta riippuen 12-14 aikaan, ja tykkään hurjan paljon syödä lounaaksi keittoa tai salaattia leivän kanssa. Katkarapusalaatti on nopea ja helppo, ja kookosmaidolla maustettu thaikanakeitto on lemppareita. Lounas saa olla iso, mutta tykkään myös että se on kevyehkö, ja siksi keitot ja salaatit tekee parhaan olon lounasaikaan.

Välipala

Joskus syön välipalan, ja yleensä se on hedelmä tai jogurttia. Välipalaksi tulee napattua helposti myös taateleita ja/tai trail mixiä. Jos lounas on ollut myöhempään, välipala jää väliin. Ellei ole ehtinyt tulla liian nopeasti nälkä.

Päivällinen

Päivällistä syödään koko perhe yhdessä. Se voi olla kerta-annos, esimerkiksi lohta ja salaattia tai tortilloita, tai sitten jotain mistä riittää useammalle päivälle, kuten makaronilaatikko, spagetti tai muu vuokaruoka.

Iltapala

Iltapala riippuu ihan nälkätilanteesta. En aina syö, mutta joskus kaipaa vielä jotain ihan nälän tai enemmän mieliteon vuoksi. Tavallisesti se on leipää, jogurttia, hedelmää. Joskus voi olla ihan vain jätskiannos. Herkut toimii paremmin illemmalla, jos niitä syö, koska sokeri tekee helposti kenkun olon keskellä päivää. Illalla myös rauhoittuu paremmin herkkujen pariin.

Aika peruslinjalla meillä mennään monessa. Klassinen puuroperhe, vaikka napero ei sille juuri lämpene. Perus kotiruokaa, ja yritän itsekin keskittyä syömään ihan ruoka-annoksia napostelun sijaan. Vaikka napostelu olisi tietty hauskempaa, se tekee vatsalle huonoa. Jos päivällä napsii sitä sun tätä, illalla on takuulla turvonnut ja epämukava olo. Selkeät ateriat ja mahdollisuus vatsan sulattaa ne rauhassa aterioiden välillä on se mun juttu.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *