Hae
Saran kotikolo

Nopea ja helppo falafelsalaatti (G, M, V)

Falafelsalaatti on täyttävä ja monipuolinen ruoka, josta löytyy runsaasti maukkaita erilaisia sattumia. Erilaisista falafelbokseista on tullut nopeasti minun suosikkipikaruokani. Paketissa on tasan falafeleihin tarvittavat ainekset, eikä mitään ylimääräistä. Pussin aineksiin lisätään vain vesi, annetaan seoksen turvota ja pyöritellään palleroiksi, jotka paistetaan joko uunissa tai pannulla. Todella helppoa ja nopeaa, kun ei ole aikaa tai energiaa valmistaa mitään suureellisempaa. Löytyy myös valmiina pakastetaikinana!

 

Ei boksifalafeleista mitään Fafa’sin tasoisia tule, mutta hurjan hyviä kuitenkin. Vielä kun ne paistaa pannulla kookosöljyssä – nam! Rapeus on falafeleissa se juttu.

Falafelsalaatti on monipuolinen ja ruokaisa ateria, joka juurikin boksifalafeleja käyttämällä valmistuu ihan minuuteissa.

Käytin myös tuoreita viikunoita, joita saa syksyn sesonkiaikaan todella edullisesti. Ja ne ovat mielettömän herkullisia! Viikunat puuttuvat ohjeesta, koska ne olivat silkkaa jääkaapista löytyvää extraa, mutta jos saat tuoreita viikunoita käsiisi, lisää ihmeessä mukaan!

 

NOPEA JA HELPPO FALAFELSALAATTI

(kahdelle)

1 boksi falafeleja
1/2 salaattimix – rasia
1 keltainen paprika
1/2 punasipuli + 2rkl oliiviöljyä + 2rkl balsamicoa + 1tl kookossokeria
1 puntti korianteria
Kourallinen minitomaatteja
1 iso tai 2 pientä omenaa
1/2dl oliiviöljyä
Muutama tuore persiljanoksa
Kämmenellinen tuoreita mintunlehtiä
1rkl yrttimaustesekoitusta (käytin Provencalea)
Kookosöljyä paistamiseen

Viipaloi punasipuli renkaiksi, ja sekoita kulhossa oliiviöljyn, balsamicon ja kookossokerin kanssa. Anna marinoitua ainakin pari tuntia. Tämä vaihe on hyvä tehdä jo aamulla tai edellisenä iltana. Marinointi ei ole pakollinen, mutta olen huomannut, että se tekee raa’an sipulin syömisestä huomattavasti vatsaystävällisempää. Ja onhan se hemmetin hyvää!

 

Valmista falafelit boksin ohjeiden mukaan. Paista pallerot kypsäksi paistinpannulla kookosöljyssä.

Pilko tomaatit, paprika ja omenat pienemmiksi. Sekoita ne yhteen salaatin ja silputun korianterin kanssa.

 

Saksi minttua pienemmäksi esimerkiksi lasin pohjalle. Kaada päälle oliiviöljy ja yrttimauste, ja sekoita.

 

Annostele minttuöljykastike salaattipohjan päälle.

Annostele salaattia lautasille ja nosta kypsiä falafeleja annoksen päälle. Lusikoi halutessasi lautaselle hummusta, ja nautiskele ihanasta, terveellisestä, helposta kasvisruuasta!

Eikö näytäkin superhyvältä? Voin vannoa, että se myös maistuu siltä! Monesti ruokaisat salaatit ovatkin parasta herkkua.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *