Hae
Saran kotikolo

Viiden tähden mausteinen granola

Oletko murojen syöjä? Pidätkö myslistä? Entä sattumista? Viiden tähden mausteinen granola on sitten juuri sinulle! Itse allekirjoitan nimittäin kaikki kolme. Kun meillä lapsuudessa oli keittiön kaapissa muromyslipaketti, kaivoin sieltä aina kaikki sattumat itselleni. Ja söin ne sormin. Jostain syystä lähes kaikki maistuu paremmalta sormin syötynä, oletteko huomanneet? Varsinkin jääkaapista. Mutta siis, tässä olisi juuri sellaista ihanaa isoja sattumia sisältävää mausteista granolaa, jota ei voi olla napsimatta sormineen purkista aina keittiössä käydessä!

Koska en enää vuosiin ole kauppojen muroja tai myslejä syönyt, on itse tehdystä granolasta tullut keittiöni vakio. Se on onneksi hyvin helppoa ja nopeaa. Ja mikä parasta, sitä voi soveltaa aina kulloisiinkin makumieltymyksiin sopivaksi! Itse tehtynä siihen voi valita pelkästään omia suosikkiraaka-aineitaan, ja valita makeutuksen sekä rasvan määrän.

Ja ne sattumat… minun granolani on täynnä isoja, rapeita sattumia! Yleensä en edes ehdi tyhjentää satsia pelliltä kulhoon, olen jo napsinut suuhuni kourallisen ihania, isoja klönttejä!

 

 Mausteinen GRANOLA

 

5dl hiutaleita (käytin tattari- ja kvinoahiutaleita)

1dl kookoshiutaleita

2dl erilaisia pähkinöitä (suosikkini tässä on pekaani!) 

HUOM. jos olet pähkinäallerginen, voit käyttää myös erilaisia siemeniä

3rkl sulaa kookosöljyä

1dl vaahterasiirappia (myös hunaja käy, mutta vaahterasiirappi antaa ihanaa makua)

1dl vettä

1rkl kanelia

1rkl kardemummaa

1tl neilikkaa

1tl muskottipähkinää

1tl inkivääriä

Ripaus suolaa

 

Sekoita hiutaleet ja mausteet keskenään, lisää sitten mukaan kookosöljy ja siirappi. Sekoita kunnolla. Lisää seokseen vielä vesi ja sekoita uudelleen.

Levitä seos uunipellille, paahda 220 asteessa noin vartti. Sekoita välissä varoen. Granola on valmiina kauniin ruskettunutta, mutta varo polttamasta sitä – kokemuksesta voin kertoa että se ehtii tapahtuaihan minuutissa. Jos haluat koostumuksesta sileää, taputtele lusikalla tasaiseksi. Jos haluat sattumia, älä missään nimessä koske vielä, vaan anna jäähtyä kunnolla.

Säilytä lasipurkissa joko huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Itselläni ei ole yksikään satsi ehtinyt pilaantua, mutta eipä ole yli kahta viikkoa riittänytkään…

Nauti klönteistä! Mausteinen granola on paakkujen lisäksi ihanaa myös siksi, että se sopii lisukkeeksi vaikka mihin. Kokeile jäätelön kanssa, jogurtissa, smoothiekulhossa, hedelmäsalaatissa… Myös uuniomenat ja raakasuklaa saavat mausteisista granolan sattumista ihanan lisän!

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *