Hae
Saran kotikolo

Korvapuustipallot kikherneistä

Kikherneet ovat minulle melko uusi tuttavuus, mutta olen hullaantunut niihin sitäkin nopeammin. Ne ovat edullisia, monipuolisia ja suutuntumalta hauskoja naposteltavia. Ne toimivat salaatissa, keitossa, snäcksinä – tai pääraaka-aineena näissä ihanissa pullataikinaa muistuttavissa palloissa! Korvapuustipallot ovat täynnä proteiinia, hyviä rasvoja ja lämmittäviä mausteita, ja ne tuovat mieleen juurikin raa’an pullataikinan. Ja kaikkihan tietävät, että raaka taikina on mielettömän hyvää…

Tällä kertaa lähdin liikkeelle ajatuksella juuri raa’asta taikinasta. Korvapuustien ihanasta tuoksusta ja pehmeästä suutuntumasta…ja tuloksena syntyivät nämä mielettömät pullataikinalta maistuvat pallerot! Täysin raakoja pallerot eivät tietenkään ole, koska kikherneet ovat kypsiä, mutta kuumentamatta muita aineksia saat lisättyä palloihin myös raakaruuan hyötyjä.

 

Korvapuustipallot KIKHERNEISTÄ

 

1 tölkki kypsiä kikherneitä (eli noin 230g)

 2rkl sokeritonta pähkinävoita (käytin Foodinin cashewtahnaa)

5-8rkl hiutaleita (kookos, kaura, kvinoa, tattari…käytin itse kvinoahiutaleita)

3rkl kookosöljyä

2rkl psylliumia

1rkl ceylon kanelia

0,5tl muskottipähkinää

1-2tl kardemummaa (säätele makusi mukaan, minusta sitä ei voi olla liikaa!)

0,5tl kuivattua inkivääriä

3rkl vaahterasiirappia

1rkl kookossokeria

 

Valuta kikherneet ja huuhtele ne huolella. Sulata kookosöljy vesihauteessa. Yhdistä ainekset tehosekoittimessa ja pyöräytä tasaiseksi. Laita aluksi vain puolet hiutalemäärästä. Lisää hiutaleiden määrää vähän kerrallaan, kunnes saavutat haluamasi koostumuksen. Massasta pitäisi tulla paksua ja jäykkää, mutta ei missään nimessä kuivaa.

Laita massa erilliseen kulhoon ja pidä hetki jääkaapissa. Kun massa on kylmää, sitä on helpompi käsitellä.

 

 

Levitä käsiin kookosöljyä ja pyörittele massasta suuhun sopivia palleroita. Halutessasi pyörittele pallot vielä erikseen kardemummassa, näin saat vielä enemmän pullan makua. Asettele pallot esimerkiksi leivinpaperilla vuoratun lautasen päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Korvapuustipallot ovat valmiita, kun ne tuntuvat jämäkältä eivätkä liiskaudu sormiin.

Säilytä korvapuustipallot jääkaapissa tai pakastimessa. Itse tykkään ottaa palleron aina välillä pakastimesta, antaa sen pehmentyä hetken ja puraista – ihan kuin raakaa pullataikinaa söisi! Mutta hiivan ja valkoisen jauhon sijaan saakin aimo annoksen proteiinia, hyviä rasvoja, kuitua ja rautaa.

 

Mutta mikä parasta, tästä ei tule maha kipeäksi. Näitä korvapuustipalloja kehtaa siis napsia useammankin, ja niiden valmistuskin on niin helppoa ja nopeaa, että raakaa pullataikinaa voikin jatkossa mutustella aina kun mieli tekee.

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

 

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos ihanasta ohjeesta! Äsken noita nykersin, ja jäi jostain syystä vähän valjun makuiseksi. Keksin sitten lisätä makua pyörittelemällä pallukat vielä kookoshiutale/kookossokeri/kardemumma -seoksessa ja makuahan tuli mukavasti lisää + hienon näköisiä 🙂

  2. Sara kirjoitti:

    Ihanaa että tykkäsit, minusta nämä ovat niin ihania herkkupalloja! Eikö tulekin ihan pullataikina mieleen? Joo erilaisissa mausteissa pyörittely toimii varmasti. Näiden maku myös paranee päivä päivältä, kun saavat oikein kunnolla tekeytyä. Ja maistuu tosiaan ihanalta pakastimesta, ei edes mene kauaa kun pehmenee mukavan puraistavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *