Hae
Saran kotikolo

Gluteenittomat hapanjuurivohvelit

Hapanjuuresta on vaikka mihin. Se tuli taas todettua aamupalavohveleita valmistaessa, joihin hapanjuuri toi hurmaavan makulisän. Samalla sai hyödynnettyä sitä ns. pois heitettävää juurta, jota poistetaan purkista aina juuren ruokintahetkellä. Vohvelitaikinaan hapanjuuri on mitä mainioin lisä, ja se antaa vohveleille ihanan hapanjuurileivonnaisen maun ja pehmeän koostumuksen. Gluteenittomat hapanjuurivohvelit ovat uusi herkku hapanjuuriohjeiden pitenevään listaan!

Tällä ohjeella tein meille yhden hapanjuurivohvelin. Meillä on belgialainen vohvelirauta, joka tekee niin isoja ja paksuja vohveleita, että meidän perheelle riittää kerrallaan yksi. Sen saa nimittäin leikattua neljään palaan, joista riittää kaikille. Jos sitten porukkaa on enemmän, paistan tietysti useamman. Luulen, että tällä taikinamäärällä saa sellaisella perus vohveliraudalla tehtyä 2-3 vohvelia. Jos kokeilette, kertokaa moneen taikina riittää, niin voin lisätä sen ohjeeseen.


Gluteenittomat hapanjuurivohvelit

 

2 (isoa) rkl hapanjuurta (katso  täältä)

1 kananmuna

1,5 dl kauramaitoa

Ripaus vaniljajauhetta

1/4 tl suolaa

4 rkl juoksevaa rasvaa, esim. rapsiöljyä

1 dl gluteenitonta jauhoa (käytin Virtasalmen viljatuotteen lettujauhoa)

 

Sekoita kaikki ainekset jauhoja lukuun ottamatta. Lisää lopuksi nesteseokseen myös jauhot pieni määrä kerrallaan, ja vatkaa huolella tasaiseksi taikinaksi.

Jätä taikina tekeytymään ainakin 10 minuutiksi. Jos haluat, voit tehdä sen valmiiksi jo edellisenä iltana / iltaa varten aamulla, ja pistää tekeytymään jääkaappiin. Mutta tällöin lisää puolet jauhoista vasta juuri ennen vohveleiden tekoa. Voi olla, että taikina on turvonnut sen verran, ettei kaikkia edes tarvitse lisätä. Taikina saa olla paksuhkoa, mutta sen pitää olla kunnolla juoksevaa, että saat sen hyvin levittäytymään vohvelipannulle.

Paista vohvelit vohveliraudan ohjeiden mukaan.

Vohveleissahan toimii tunnetusti kaikki aina suolaisista lisukkeista marjoihin, hilloihin ja pähkinävoihin. Kokeile siis vapaasti erilaisia makumieltymysten mukaan.

Meillä aamupalaan kuuluu ehdottomasti hillot, marjat ja satunnaisesti myös suklaakermavaahto.

Lisää ajatuksia hapanjuuren kanssa elämisestä mm. Täällä.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *