Hae
Saran kotikolo

Mausteinen kikherne-kukkakaalisalaatti

Sekoitus maukasta vihreää, terveellistä kurkumaa ja ihania lämmittäviä mausteita, sitä on kikherne-kukkakaalisalaatti. Ruokaisa, vivahteikas ja mukavaa suutuntumaa antava salaatti on kasvisruokaa parhaimmillaan. Paras salaattipohja on mielestäni yksinkertainen: isoon kulhoon sekaisin erilaisia vihreitä lehtiä, yrttejä ja mausteita. Lisukesalaatti ei edes kaipaa muuta, sillä monipuolinen sekoitus jo pelkästään erilaisia salaatinlehtiä tuo runsaasti makua ja vivahteita. Sitten sekaan voi lisäillä mitä milloinkin tekee mieli tai mitä kyseiseen salaattiin sopii aina iduista ja fenkolista tomaattiin ja kurkkuun.

Tätä salaattia nautittiin eräänä synkkänä talvi-iltana, kun taivaalta satoi sekaisin vettä, räntää ja lunta. Vihreällä salaattipedillä tarjoiltavat lämpimät ja mausteiset kikherneet ja kukkakaali tekevät salaatista ruokaisan ja lämmittävän. Salaatti on nopea valmistaa, ja näin terveellistä iltapalaa on nopeasti edessä silloinkin kun siihen ei jaksaisi tai ehtisi panostaa.

 

MAUSTEINEN KIKHERNE-KUKKAKAALISALAATTI

 (neljä annosta)

 

1 ruukku salaattia (suosittelen jotain rapeaa, kuten romainea. Itse käytin tässä Pehtoorin salaattiruukkua)

1 ruukku korianteria

1 ruukku lehtipersiljaa

1 avokado

1 purkki kypsiä kikherneitä (käytin GoGreenin pahvitetraa)

(noin) 500g tuoretta kukkakaalia

2rkl kurkumaa

2,5rkl Garam masala – mausteseosta

Suolaa

Mustapippuria

Kookosöljyä paistamiseen

 

Sekoita isossa kulhossa kaikki vihreät ainekset pienemmäksi silputtuna. Jaa salaatista sopiva määrä kullekin lautaselle.

Pilko kukkakaali pienemmiksi kukinnoiksi, ja höyrytä niitä paistinpannulla noin desilitrassa vettä, kunnes ne alkavat pehmentyä. Jätä kukinnot kuitenkin hieman rapsakoiksi. Kun vesi on haihtunut pannulta, lisää kukkakaalin sekaan noin ruokalusikallinen kookosöljyä ja pyörittele kaalit kauttaaltaan öljyssä. Mausta kurkumalla, ripauksella suolaa ja mustapippurilla. Sammuta levy ja anna hautua jälkilämmöllä. 

Valuta ja huuhtele kikherneet huolella. Kuumenna herneet paistinpannulla kookosöljyssä, ja mausta Garam masala – mausteseoksella. Lisää pannulle pari ruokalusikallista vettä ja sekoita huolella, jotta mauste levittyy kauttaaltaan.

Sekoita salaatin sekaan oliiviöljyä ja lisää kikherneet ja kukkakaali. Silppua päälle tuoretta persiljaa ja vielä liraus oliiviöljyä. Jos käytät maitotuotteita, tähän salaattiin sopii erinomaisesti murennettu fetajuusto – sitä löytyy myös vuohenmaitoon tehtynä ja hienosti fetaa mukailevana vegaanisena versiona.

Herkuttele tällä ihanalla kasvisruualla! Lämpimät täytteet salaatissa tekevät siitä todellista lohturuokaa, joka toimii myös kylmemmällä säällä. Kikherne-kukkakaalisalaatti jos mikä hellii makunystyröitä.

 

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *