Hae
Saran kotikolo

Paras perunasalaatti (G, V)

Perunasalaatti on ollut mielestäni ihan hyvää, mutta en ole erityisemmin osannut kaivata sitä. Kunnes tein ensimmäistä kertaa tätä parasta perunasalaattia, joka on hurmannut myös muut ei niin perunasalaatista pitävät – ja etenkin ne jotka siitä tykkäävät muutenkin! Tässä juju on freesi ote yhdistettynä siihen ihanaan kermaisuuteen, joka on perunasalaatille ominaista. Lisäämällä perunasalaattiin vähän vihreää saa todella maistuvan lopputuloksen, joka on täyteläistä ja tuhtia lisuketta, mutta samalla tarpeeksi raikasta jättääkseen mukavan olon myös syömisen päälle. Paras perunasalaatti on täydellinen lisuke monille ruuille, ja lyömätön lisä buffetpöytään! Täydellistä juuri esimerkiksi pian koittavaan vappuun.

Perunasalaatti on tunnetusti vappuruokaa, ja vapuksi minäkin tätä joka vuosi tulen tehneeksi. Perunasalaatin hienous on kuitenkin siinä, että se sopii lisukkeeksi melkeinpä mihin vain – tai ihan vaan kesäisen grilliruuan rinnalle. On myös mainio lisä mihin tahansa kesäpöytään ja juhlaan.

Perunasalaatin voi valmistaa jo edellisenä päivänä tai muuten vain aiemmin ruokapreppauksen helpottamiseksi, mutta sekoita kastike muihin aineksiin vasta lähempänä tarjoilua.

Perunasalaatin voi valmistaa kevyempänä versiona käyttämällä creme fraichen tilalla maustamatonta soijajogurttia, esimerkiksi Rainbown. Maku on yhtä lailla hurmaava ja usein se kevyempi versio sopii lisukkeisiin paremmin.

 

PARAS PERUNASALAATTI

 

 
1kg pieniä (uusia) kiinteitä perunoita
1 nippu kevätsipulia
100g lehtikaalia
1,5dl oliiveja (käytin viipaloituja)
4dl vegaanista sour cremea tai maustamatonta soijajogurttia
4tl dijonsinappia
1rkl sipulimaustetta
1/2tl suolaa
Ripaus mustapippuria

 

Tarvittaessa pese perunat. Keitä perunat kuorineen kypsäksi, ja anna niiden jäähtyä. Jäähtymisen jälkeen pilko perunat palasiksi ja laita palaset isoon kulhoon.

Pilko kevätsipuli pieneksi silpuksi ja revi lehtikaalin lehdet silpuksi. Voit käyttää kokonaisia oliiveja tai viipaloituja makusi mukaan. Sekoita sipuli, lehtikaali ja oliivit perunoiden sekaan.

Sekoita toisessa kulhossa sour creme, dijonsinappi ja mausteet. Anna kastikkeen tekeytyä jääkaapissa, mikäli tarjoiluun on vielä aikaa, tai muussa tapauksessa sekoita kastike muiden ainesten sekaan.

Sekoittele salaattia huolella, jotta kastike leviää joka puolelle salaattiaineksia.

Tarjoile perunasalaatti esimerkiksi grilliruuan ohessa tai iltapalalisukkeena. Valmis salaatti säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään, joten siitä saa tarvittaessa vielä lisukkeen seuraavan päivän aamupalalle tai rääppiäisiin.

Paras perunasalaatti on helppo suosikkilisuke, jota tulee valmistettua usein. Perunasalaatti on ennen kaikkea kesäruokaa, ja tämä herkku maistuukin kaiken kesäruuan kaverina! Kannattaa kokeilla, tästä ovat tykänneet ihan kaikki.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi        

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *