Hae
Saran kotikolo

Makoisa startti päivään: Kaneli-banaani-pekaani kaurapuuro

Monille puuro on täydellinen päivän aloitus. Helppo, nopea ja täyttävä – ja ainakin itse nautin talvisin myös sen lämmöstä. Silti useimmat varmasti syövät puuronsa hyvin pelkistettynä: veteen keitettynä, suolalla ja kenties voisilmällä tai muutamalla mustikalla. Ja puurohan tarjoaa vaikka kuinka paljon makuvaihtoehtoja! Oma suosikki aamiaiseni ja tapani nauttia puuro on ehdottomasti kaneli-banaani-pekaani kaurapuuro! Ihana pehmeä kaurapuuro upeilla lisukkeilla!

Kesäisin tulee usein syötyä vähän viileämpiä aamiaisia, mutta tämä herkkupuuro on kyllä niin lyömätön makupala aamuihin, että sitä oli taas tehtävä syysaamun kunniaksi. Puuro on loistava tapa aloittaa päivä, ja ainakin itselleni puurot ovat todellista lohturuokaa. Pidän kovasti niiden pehmeästä suutuntumasta ja mahdollisuudesta varioida makuelämystä erilaisin lisukkein. Etenkin kaurapuuro on sellainen, että siihen sopivat lisukkeeksi monet eri maut. Eniten pidän erilaisista pähkinöistä, joita yleensä kuuluu jokaiseen annokseen.

Jos olet puuroihmisiä, kehotan kokeilemaan tätä ihanaa kaneli-banaani-pekaani kaurapuuroa! Yksi must juttu: keitä puuro ehdottomasti johonkin kasvimaitoon veden sijaan. Ihan eri maku nimittäin. Kananmuna ei ole suinkaan pakollinen, mutta tekee annoksesta erittäin ruokaisan.

KANELI-BANAANI-PEKAANI KAURAPUURO

(yhdelle)
2,5dl mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
3/4dl gluteenittomia kaurahiutaleita (käytin isoja hiutaleita)
1 banaani
1 kananmuna
1rkl kanelia
1rkl pekaanipähkinöitä
1tl kookosöljyä
Ripaus vaniljajauhetta
Ripaus suolaa

Kiehauta mantelimaito ja lisää kaurahiutaleet. Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes seos on puuroutunut. Jos on aikaa, pidemmällä haudutusajalla saat puurosta vielä mehevämpää! Tällöin suosittelen lisäämään 1/4-1/2 nestettä – haudutusajasta riippuen.

Pilko banaani viipaleiksi ja paista viipaleita paistinpannulla kookosöljyssä muutama minuutti. Ripottele viipaleiden päälle kanelia.

Riko kananmuna valmiin puuron sekaan ja sekoita hyvin. Munan voi jättää halutessaan pois, mutta jos munat sopivat ruokaruokavalioosi, niillä saa puuroon ihanaa kuohkeutta – ja samalla puurosta entistä täyttävämpää.

Lisää myös vaniljajauhe ja suola. Kaada puuro lautaselle ja lisää banaaniviipaleet puuron päälle. Murusta pinnalle pekaanipähkinät.

Jos oikein haluat hifistellä, valuta annoksen päälle vielä vaahterasiirappia tai pähkinävoita pisteeksi ii:n päälle. Iltapuurossa toimii superhyvin, aamuisin oma makeansietokykyni täytyy ihan jo paistetulla banaanilla. Se on nimittäin tosi makeaa.

Tässä yksi omista suosikkipuuroistani. Uskomatonta miten täydellisen makeaa lämmitetystä banaanista tulee, ja yhdistettynä kanelin ja kookosöljyn kanssa ollaan kyllä niin taivaallisessa yhdistelmässä, että tätä haluaa nautiskella silmät kiinni! Kaneli-banaani-pekaani kaurapuuro on silkkaa makujen juhlaa ja loistava startti päivään!

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *