Hae
Saran kotikolo

Nopea herkkusieni-pestopasta (G, M, V)

En ollut pitkään aikaan nauttinut ihan rehellistä pastaa, ja sitten siihen iskikin ihan kunnon himo. Halusin täyteläistä, kermaista pastaa, mutta kasviksilla maustettuna. Kotona kaapit ammottivat melko tyhjinä, joten pasta oli koottava niillä aineksilla mitä sattui löytymään. Herkkusieni-pestopasta valmistuu nopeasti, ja mies totesi sen olevan ”ravintolatasoinen ruoka”.

Tulikin tosiaan niin herkullinen pasta-annos, että halusin jakaa sen myös täällä blogissa! Yhdistelin herkkusieniä ja sipulia yhdessä vihreän peston kanssa, mistä syntyi gluteeniton ja vegaaninen herkkusieni-pestopasta. Ei muuta kuin siis kiireen vilkkaa hankkimaan samat ainekset uudelleen ja jälleen kokkauspuuhiin.

Pasta on kenties helpointa arkiruokaa, sillä se maistuu yleensä kaikille ja valmistuu hetkessä. Niin myös tämä täyteläinen kasvispasta, joka on gluteeniton kasvispohjainen arkiruokailun helpotus. Koko ateria valmistuu alle puolessa tunnissa.

Jos mausteita löytyy jo valmiiksi kotoa, ei ostoslistakaan ole pitkä. Hae kaupasta

 

– herkkusieniä
– gluteenitonta pennepastaa
– vegaanista vihreää pestoa
– tuoretta persiljaa
– sipulia

 

ja pian edessäsi on mielettömän herkullinen kasvisateria! Hommaa nopeuttaa, jos hankit peston valmiina, mutta se on myös varsin helppo tehdä itse. Kokeile esimerkiksi helppoa vegaanista vihreää pestoa. Ohjeessa on käytetty sesonkiaikaan kuusenkerkkiä, mutta ne voi vain jättää ohjeesta pois ja lisätä basilikan määrää tai vaihtoehtoisesti pienentää muiden ainesten osuutta ja valmistaa pienemmän satsin. Kuusenkerkät voi myös korvata muilla vihreillä, kuten tuoreella pinaatilla, höyrytetyllä parsakaalilla tai lehtikaalilla.

Mieheni sanoin, ”tätä voisi tarjota missä tahansa italialaisessa ravintolassa!”. Ja täytyy kyllä sanoa, että kyseessä onkin yksi parhaista pastaruuista mitä olen koskaan tehnyt.

Ihanaa kun se vielä syntyi ihan sattumalta, kaapeista löytyneiden ainesten määrittelemänä!

NOPEA HERKKUSIENI-PESTOPASTA

 

250g gluteenitonta pennepastaa (käytin Urtekramia)
4rkl vihreää vegaanista pestoa (käytin Urtekramia)
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
200g herkkusieniä
1rkl yrttimaustesekoitusta tai oma sekoitus esimerkiksi basilikaa, timjamia, oreganoa
2rkl tummaa balsamicoa
Kourallinen tuoretta persiljaa
Mustapippuria
Suolaa
1tl kookosöljyä
Tarjoiluun tuoretta basilikaa tai muita yrttejä

Keitä pasta ohjeen mukaan.

 

Sipulista ja sienistä leijuu ilmaan niin huumaava tuoksu, että kokkausvaiheessa olin jo ihan vesi kielellä!

 

 

Pilko herkkusienet viipaleiksi ja sipuli sekä valkosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Kuullota niitä paistinpannulla kookosöljyssä muutama minuutti, ja madalla sen jälkeen lämpöä. Anna seoksen muhia miedolla lämmöllä sen aikaa, että sienistä on haihtunut mahdollisimman paljon nestettä.

Mausta sieni-sipuliseos balsamicolla, yrttimausteella, suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita pesto kypsän, valutetun pastan joukkoon. Lisää myös silputtu persilja.

Annostele pastaa lautasille ja lisää herkkusieni-sipuliseosta annoksen pinnalle.

Lopuksi ripottele pinnalle tuoreita yrttejä, kuten basilikaa.

Aivan ihana, pikainen arkiruoka! Vaikka herkkusienet ovat itsessään melko mauttomia, ne imevät marinadia hyvin itseensä, minkä vuoksi niistä saa erinomaisen lisukkeen erilaisiin ruokiin sopivilla mausteilla.

Herkkusieni-pestopasta on suussa sulava sekoitus yrttien, sipulin ja peston makua kokonaisuudessa, missä ainekset toimivat täydessä harmoniassa, eikä mikään yksittäinen maku hallitse annosta. Balsamico maistuu ihanasti yrttien kanssa yhdistettynä, ja pesto antaa pastalle oman herkullisen vivahteensa.

Luulenpa, että tästä herkkupastasta tulee kotikeittiöni vakioreseptejä! Eihän näin herkullisesta ruuasta voi olla tykkäämättä, etenkään, kun se valmistuu niin älyttömän helposti.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *