Hae
Saran kotikolo

DIY vegaaninen trail mix

Siis muistan kun aikanaan Amerikassa popsin trail mixejä välipalana ja eväänä, ja ihastuin niihin aika isosti. Ihan mahtavia sekoituksia, joissa oli erilaisia pähkinöitä, rusinoita, kuivahedelmiä ja – mikä parasta – suklaata! Siitäpä saa virtaa mille tahansa retkelle tai työpäivään, ja se makujen yhdistelmä osuu vaan niin täysin nappiin että eihän siitä voi olla tykkäämättä. DIY vegaaninen trail mix on paluu tuohon aikaan, koska vihdoin taas muistin miksi nämä sekoitukset on vaan niin hyviä.

Vuosien varrella tosiaan vähän unohdin trail mixin ihanuuden, enkä oikein ole pähkinöitäkään sellaisenaan paljoa enää syönyt, ellei niissä ole sitten suklaata päällä. Pähkinävoita kyllä kuluu (etenkin Foodinin jumalainen mantelitahna puuron päällä), joten sinällään puutetta ei ole ollut. Totta puhuen pähkinät tekevät vaan usein tosi janoiseksi, eikä se kaksi kourallista päivässä – sääntö oikein toimi. Paitsi nyt trail mixin myötä, pähkinät on taas jatkuvasti ostoslistalla!

DIY trail mix nyt ei ole sinällään mikään mieletön ohje, mutta jospa innostutte ideasta yhtä lailla kuin minäkin. Ja monestihan se menee niin, että mitä helpompaa sen parempaa! Hyvät vinkit ja ohjeet eivät kaipaa monimutkaisuutta ollakseen toimivia. On ihan parasta napata ohi kulkiessa kourallinen tätä herkkua suuhun ja rouskutella menemään! Suklaarakeet siellä seassa nostavat sekoituksen maun ihan uudelle tasolle, eikä suklaata tarvitse edes niin paljon. Se vaan saa koko homman maistumaan täydelliseltä.

Ohje on vegaaninen ja gluteeniton. Valitse kuitenkin vaihtoehdot, jotka varmasti sopivat itsellesi. Käytin ohjeessa aineksia, joista sekoitus valmistuu mahdollisimman helposti ja useimmasta lähikaupasta löytyvillä aineksilla. Käyttämällä sekaisin suolattuja, paahdettuja ja tavallisia maustamattomia pähkinöitä saat seoksesta kivan gourmeeta, ja maut pääsevät loistavasti esiin.

 

 

Herkku DIY TRAIL MIX

 

200 g Rainbow pähkinäcocktail

100 g Rainbow paahdettuja manteleita

100 g suolapähkinöitä

100 g rusinoita

125 g Schakalode Monsters -suklaarakeita*

 


* Jos ei tarvitse olla vegaaninen, voi käyttää esim. ranskalaisia pastilleja

 

Valmistus – näin helppoa se on!

Käytä tarpeeksi isoa kannellista astiaa tai purkkia. Mielellään ei muovia.

Kaada kaikki ainekset purkkiin ja sekoita lusikan avulla. Ja se on siinä!

Trail mix säilyy yhtä kauan kuin pähkinät yleensäkin. Voit säilyttää purkin huoneenlämmössä tai jääkaapissa. Nauti sellaisenaan, puuron seassa, jogurtin kanssa, välipalana, keksitaikinassa – vain mielikuvitus on rajana!

Trail mix on parasta evästä retkille, vaelluksille, matkustaessa ja terveellisempään naposteluun. Itse tykkään erityisesti töiden ohessa napsia pieniä suupaloja, ja siihen tällainen monen erilaisen napsittavan herkun sekoitus toimii ihan nappiin.

Vinkkinä muuten: tse tehty trail mix on tosi kiva lahjaidea tuttaville ja ystäville joulun alla. Sekaan voi vaikka ripauttaa joulun erityisiä makuja vaihtamalla osan suklaasta piparinmakuisiin suklaapaloihin kanelilla maustettuihin pähkinöihin.

Onko trail mix ennestään tuttu juttu? Millaisia sekoituksia sinä tykkäät tehdä?

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

2 kommenttia

  1. Luana kirjoitti:

    Ranskalaiset pastillit ovat muuten muuttuneet ja muuttumassa vegaanisiksi! Ainakin osa pakkauksista on jo muuttunut, muistaakseni se pussi. Mutta kannattaa tarkistaa pakkauksesta, löytyykö merkintä vegaanisuudesta 🙂

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Ooh super, kiitos tiedosta! En ole tästä kuullutkaan, hienoa edistystä. Turhaltahan se tuntuikin että jonkun yksittäisen ja korvattavan väriaineen takia ei olisi. Jatkossa siis entistä helpompaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *