Hae
Saran kotikolo

Vegaaninen lakritsijäätelö

Lakritsijäätelö on se jäätelö, jota kaipaan eniten. Vuosikausia jätskikiskan vakiovalinta oli laku- ja minttujäätelöpallo. Maidottomia lakritsijäätelöitä on tosi vähän tarjolla, vaikka lakritsijäätelö on Suomessa todella suosittu maku. Vieläkin ihmettelen, että Kolme Kaveria luopui siitä ihanasta kookos-lakritsi mausta. Se uusi versio missä on vadelmasorbettia ei oikein uppoa. Joten olen tehnyt töitä ja opetellut tekemään itse vegaanisen lakritsijäätelön, ja nyt voin todella sanoa että tämä on hiivatin hyvää!

Siis hullun hyvä vegaaninen lakritsijäätelö!

 

Joten lakritsijäätelön ystävät, tässä teille. Kermaista ja täyteläistä lakritsijäätelöä, jonka valmistaa helposti itse kotioloissa – jäätelökoneessa tai ilman. Koostumus pysyy juuri sopivana pakastimessa säilyttäessä – nämäkin kuvat on otettu vasta satsin valmistumista seuraavana päivänä, ja täydellisiä palloja irtosi heti. Liika kovettuminen on usein kotijäätelöiden ongelma, mutta ei tällä kertaa!

Lakritsijäätelö on oma suosikkimaku.

 

Vegaaninen lakritsijäätelö

 

2½ dl kasvipohjaista vispikermaa

2½ dl kauramaitoa 

1/2 dl sokeria

1 rkl lakritsijauhetta (voit laittaa vähemmänkin, jos et halua niin salmiakkista) 

2dl gluteenittomia (pehmeitä) lakuja

 

Vispikerman voi vispata ensin vaahdoksi jos haluaa, mutta ei ole pakko.

Sekoita kaikki ainekset lakuja lukuun ottamatta yhteen tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lakut voi lisätä sekaan kokonaisina, paloina tai ihan silppuna. Riippuu millä laitteella sekoitat.

Itse pistin lakut tehosekoittimeen kokonaisina, annoin koneen pyöriä jonkin aikaa ja sammutin sen siinä vaiheessa, kun lakut olivat osin sekoittuneet massaan, osin vielä murusina seassa. Mitä pehmeämpiä lakuja käytät, sitä paremmin ne toimivat. Itse ostin Halvan uusia gluteenittomia kauralakuja, mitkä olivat turhan kovia. Tehokas blenderi silti kyllä silppusi niitä hyvin.

Kaada massa jäätelökoneeseen ja valmista koneen ohjeiden mukaan, tai pakasta erillisessä laakeassa rasiassa kannen alla muutama tunti ja sekoita 2-4 kertaa tunnin aikana.

Lakritsijäätelöön tulee oikeita lakuja.

 

Itse tykkään pakastaa jäätelön vielä erikseen jäätelökoneen jälkeen, jotta siitä saa paremmin palloja.

Vegaaninen lakritsijäätelöpallo, anyone?

Onko vegaaninen lakritsijäätelö ollut kaivattua muuallakin? Vai onko joku muu maku erityisesti mielessä? Meinaatko kokeilla tätä ohjetta?

Kurkkaa lisää ihania jäätelöohjeita täältä: Parhaat kotitekoiset jäätelöt.

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *