Hae
Saran kotikolo

Luonnonkiharat lapsella – miten niitä hoidetaan?

Kun huomasin, että meidän pienellä vauvalla on kihartuva tukka, sydän ihan suli. Jestas miten se oli söpöä. Silloin kun takatukka suurelta osin lähti ja se musta vauvahius vauhtui vaaleaan, ne kiharat pysyivät. Niitä oli niskassa muutama söpö, ja tukan kasvaessa hiukset menivät täydellisille korkkiruuvikiharoille. Meidän tytöllä on mahdottoman kauniit hiukset, ja niihin nappisilmiin ja vallattomaan hymyyn yhdistettynä ne ovat kerrassaan hurmaavat. Mutta samalla kun olen ihastellut niitä kiharoita, huomasin olevani vähän pulassa. Miten hennot luonnonkiharat lapsella tulisi hoitaa?

Kaljuimmassakin vaiheessa vauvan tukka kihartui.

 

Curly girl lapsille

Olen kuullut Curly girl – metodista. Pitkään aikaan en kuitenkaan tiennyt siitä muuta kuin että se liittyy jotenkin kiharaan tukkaan. Itelläni on luonnonkiharat hiukset, mutta ne eivät ole sillä tavalla kivasti kiharat, vaan lähinnä epäsiistin näköiset käkkärä.

Siksi suoristan hiuksiani, ja täytyy sanoa, että se päivä kun hankin ensimmäisen keraamisen hiustensuoristimen oli aika huippu ja avasi ihan uuden maailman. Sillä saa tehtyä myös niitä kauniita kiharoita, mitä välillä tuleekin tehtyä. Ikään kuin parannan sitä luonnollista ominaisuutta niin että se näyttää myös kivalta. Mutta siksi juuri en tiennytkään mitä lapsen luonnonkiharalle tulisi tehdä, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana.

Ilman hoitoa luonnonkiharat lapsella olivat lähinnä rastoittuvaa takkua.

 

Luonnonkiharat lapsella

Pitkään annoin lapsen hiusten vain olla. Niitä leikattiinkin ensimmäisen kerran vasta nyt tämän vuoden huhtikuussa, kun lapsi oli 3v 4kk. Ne kasteltiin usein suihkussa, ja joskus vetäisin niihin öljyhoidon kookosöljyllä. Silloin pesin öljyt lopuksi pois omalla shampoollani. Myöhemmin aloin laittaa hänen päähänsä hiuksiin jätettävää hoitoainetta.

Ajattelin takatukan vanun helpottavan hiusten kasvaessa, mutta näin ei käynyt. Kuiva osa kasvoi vain pidemmäksi.

 

Kuitenkin pään takaosa oli aina ihme pörrö. Näytti jopa että hiukset vielä rastoittuvat, vaikka harjasin takut aina auki. Ne olivat kuitenkin kuivat kuin palanut heinikko, laittoi hoitoainetta miten paljon tahansa. Lisäksi hoitoaine tuoksahti turhan voimakkaasti lapsen tukassa, enkä halunnut hänen hengittelevän tyynyn kautta sellaisia hajuja. Vaikka kyseessä ei ollut edes mikään lisätty hajuste, vaan hoitoaineessa tuoksuvat ainesosat.

Aloin lukea vähän enemmän Curly girl – metodista ja etenkin lapsille sopivista tuotteista. Metodi sopi varsin hyvin myös siksi, etten haluakaan pestä lapsen tukkaa shampoolla turhan takia. Lika pitää toki saada päänahasta pois, mutta eiväthän hänen hiuksensa likaannu. Hiki ja pöly irtoaa pelkällä vedelläkin, joten tässä on haettu ihan vain kosteutta.

Curly girl – metodissa hiukset pestään pelkällä hoitoaineella. Olennainen osa on myös hiusten harjaaminen ainoastaan hoitoaineen kanssa. Ja tiedättekö mitä? Sehän toimii!

Kampaaja osasi hoitaa luonnonkiharoita oikein.

Hiuksiin jätettävä hoitoaine ja selvityssuihke apuun

Ostin kahdenlaista hiussuihketta. Yksi ihan perus Prismasta löydetty Niiskuneidin selvityssuihke, jota voi suihkaista hiuksiin aamulla ennen niiden harjausta. Suihkeessa on mieto makea tuoksu ja se on super edullinen. Takut saa pois ja tukkaan kosteutta. Sitten puristelen hiuksia muutaman kerran nyrkissä, ja voila – luonnonkiharat tulevat esiin ja pysyvät terveen ja vahvan näköisinä koko päivän. Iltaisin niillä kerroilla kun hiukset kastuvat, suihkautan niihin joskus myös Ruohonjuuresta ostettua hajusteetonta hoitoainetta, mitä käytän myös itse lämpösuojana.

Joten kyllä se tästä lähtee. Pääpointtihan on, ettei lapsen hiuksia nyt tarvitse kummemmin laitella. Niitä hoidetaan, että ne pysyisivät terveinä ja kasvaisivat vahvoina. Mutta ei niitä aleta varta vasten laittamaan. Lapsi itse rakastaa kiharoitaan ja haluaa hiukset aina mahdollisimman pörröön, ja tällä keinolla ne luonnonkiharat lapsella pääsevät aivan ihanasti esiin. Tosi vähällä vaivalla. Katsotaan sitten joskus alkaako tukka enemmän rasvoittumaan ja vaatimaan lisäpuhdistusta, mutta ei ainakaan vielä.

Nyt luonnonkiharat lapsella kasvavat kauniina ja terveinä. (Vessanpöntön pesu ihan omasta halusta😅)

 

Hei jos teillä on vinkata vastaavia hyviä hoitosuihkeita mitä sopivat lapsille, niin otan mielellään vinkkejä vastaan!

Yksivuotiaana kiharat painoittuivat niskaan, missä hiukset olivat vähän pidemmät.

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

2 kommenttia

  1. Heidi kirjoitti:

    Ihan kuin meidän tytön tukka! Itse aion seuraavaksi kokeilla argan-öljyä, millä itse saan oman karhean luonnonkiharan tukan kuriin. Kiva tietää, ettei tilanne helpotu, vaan takamatto vaan kasvaa 😀 Mikä tilanne nykyisin?

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Hahaa, joo sellainen takkupesä se tuppaa vaan olemaan 😀 Luulen että helpottuu siinä vaiheessa kun selkeästi pidempi ja lapsi isompi, ettei sitä kiehnätä samalla tavalla pitkin lattioita ja mattoja koko päivää, ja pysyy ehkä joskus vaikka ponnarilla sinne iltaan asti. Mutta nuo hoitotuotteet kyllä auttaa, ettei kiharat pääse just kuivumaan. Nuo öljyt voisi muuten olla meillekin hyvä lisä, että saisi etenkin näin talvella kosteutta tukkaan lisää. Mutta on ne vaan takkuisenakin niin symppikset ne kiharat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *