Hae
Saran kotikolo

Vihdoin ulkomaille!

Me varattiin matka! Ensimmäinen ulkomaanreissu yli kahteen vuoteen, voi että miten innoissaan me kaikki ollaan! Nyt vaan sormet ja varpaat ristissä ettei tule yllättäviä esteitä reissuun lähdölle. Aivan ihanaa päästä pitkästä aikaa ulkomaille.

Juhannusmatka

Haluttiin alunperin matkaan jo toukokuussa, ja nyt onkin ollut niin kylmä toukokuu ettei olisi ollut ollenkaan huono juttu. Luulin, että töiden kannalta aika olisi huono, ja kun omat tutkimukset sairaalassa siirtyivät lakon aikana, suunnitelmat vähän siirtyivät. Mietimme kesälomaa yleisesti, ja sitten mies ehdotti juhannusta. Se kuulostikin aika hyvältä. Saadaan siihen viikon lomapätkä ja sitten voi olla vielä vaikka viikon verran töissä sen jälkeen.

En tiedä omista lomista edes sen tarkemmin vielä, mutta jonkin verran pidän siinä samaan aikaan kun lapsen päiväkoti on kiinni. Ehkä käynti kaupungissa välissä tai sitten etätöitä mökiltä käsin, näkee sitten. Mutta ainakin tuo yksi lomaviikko ja reissu on nyt buukattu!

Lomalle kreikkaan

Halusimme ennen kaikkea päästä lämpöön, rannalle, hyvän ruuan pariin ja tehdä hommasta lapsen kanssa helppoa. Väkisinkin kolmevuotias muuttaa matkasuunnitelmia, sillä ei hänen kanssaan ilman rattaita kävellä ympäriinsä nähtävyyksien perässä tai etsitä houkuttelevia ravintoloita pitkin iltaa. Vauva menisi vielä rattaissa helpommin, mutta emme me tuon ikäiselle raahaa mitään ylimääräistä mukana. Joten halusimme viedä hänet leikkimään rantaveteen, uimaan sydämensä kyllyydestä ja kokemaan ihanaa rentoa lomailua vanhempiensa kanssa. Pääsemme sitten myöhemmin matkustelemaan taas eri tavalla.

Varasimme reissun Kosille Kreikkaan. Olemme käyneet Kreikassa useamman kerran, mutta Kos on uusi paikka ja vaikutti lapsen kanssa hyvältä valinnalta. Otimme ihan puhtaasti pakettimatkan. Taitaa olla toinen pakettimatka minkä olen ikinä varannut, mutta nyt se oli juurikin helppo ratkaisu. Eikä Kosille oikein mennyt lentoja fiksusti ilman matkayhtiötä. Sijaintina on Kardamena, missä on käsittääkseni erittäin mukavat hiekkarannat ja pieni kylä ravintoloineen ja kauppoineen. Vaikka me emme sitten niitä vissiin tarvitsekaan, koska päädyimme pitkän jahkaamisen jälkeen varaamaan lomalle all inclusive – paketin.

Koko paketti kerralla

Aluksi haimme hotelleja pelkällä aamupalalla, koska halusimme nimenomaan syödä paikallisissa ravintoloissa aitoa kreikkalaista ruokaa. Mitä lähempänä kaupunki- tai kyläalueita hotelli oli, sitä kehnompi oli sen ympäristö. Tai kehno nyt on väärä sana, sillä todella kivan näköisiä hotelleja oli koko saari täynnä. Mutta kun näki kuvat paremmista, näin heti meidät lapsen kanssa läträämässä altaissa ja piipahtamassa hotellin yhteydessä olevalla rannalla. Ja näissä aika poikkeuksetta oli vaihtoehtona vain all inclusive – paketit.

Joten vihdoin ulkomaille ja päätimme vähän panostaa, koska ei tässä ole aikoihin reissussa oltu. On täällä kotimaassakin vietetty kivoja lomia, ja lapsen kanssa oli ihanaa jo Imatran kylpylähotellissa, mutta on tämä silti mahtava tunne. Se reissun odottaminen ja lapsen intoilu. Ei hän muista aiemmasta matkasta mitään, kun oli vasta reilun vuoden ikäinen. Lentokone ja kaikki on ihan uusi juttu.

Reissu on varattu juhannuksesta viikoksi eteenpäin, ja asumme Mitsis Blue Domes Resort & Spa’ssa kahden hengen bungalowissa. Alueella on kymmenen uima-allasta, ranta ja yksitoista ravintolaa, ja kaikki ruuat ja juomat kuuluvat hintaan koko viikoksi. Jihuu! Nyt vaan odotellaan, ja se onkin yksi parhaista vaiheista.

Kuvat edelliseltä reissulta Persianlahden risteilyltä 2020 tammikuussa. Silloin kun liikkui vähän epämääräistä tietoa jostain keuhkokuumeviruksesta Kiinassa. Ja pari viikkoa myöhemmin vastaavia risteilylaivoja jäi viikkokausiksi merelle karanteeniin.

Lue Lisää

Persianlahden risteily

Risteily Jewel of the Seasilla

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.