Hae
Saran kotikolo

Gluteeniton kana-kurkuma pasta

Tämä helppo ja nopea kana-kurkuma pasta on yksi uusista arjen suosikki ruuista! Pasta on niin helppoa ja nopeaa arkiruokaa, että sitä tulee tehtyä melko usein. Se on myös hyvää, ja nykyään gluteenittomia pastoja saa myös ravitsevina versioina, kuten kikherneistä, linsseistä tai pavuista tehtynä.

En ole vuosiin syönyt tavallista vehnäpastaa, joten en edes täysin muista miltä se maistui, mutta en näitä gluteenittomia versioita edes erota tavallisesta. Suosittelisin vaihtoa kelle tahansa, sillä valkoisten vehnäjauhojen sijaan voit saada pastan mukana runsaasti ravinteita. Lisäksi erilaiset pastat antavat ruualle ihan uutta makua!

Liian usein pastaa tulee tehtyä samalla tavalla, ja koska vaihtelu virkistää ja kaipasin jotain erilaista, lähdin liikkeelle hittimausteesta kurkumasta.

Kurkuman tulehdusta estävästä vaikutuksesta on viime vuosina puhuttu paljon, ja olenkin yrittänyt ripotella sitä vähän sinne sun tänne. Melko tiukasta maustaan huolimatta kurkuma toimii todella monessa. Olen yrittänyt käyttää myös tuoretta, mutta se värjää joka paikan. Ja toisin kuin vaikka punajuuri, sitä on mahdoton saada irti. Joten kuivatulla mennään.

Kurkuma ja kana ovat mainio yhdistelmä, ja koska pasta toimii kaiken kanssa, tässä olisi helppo ja herkullinen resepti nälän yllättäessä. Ohje on määrällisesti iso, joten tästä riittää reilulle porukalle tai useammalle päivälle. Teen usein ison satsin ruokaa kerralla, jotta sitä on valmiina juuri silloin kun tekemiselle ei ole aikaa. Näin on helppo elää ilman valmisruokia.

Kana-kurkuma pasta toimii monella erilaisella pastalla, mutta omasta mielestäni juuri kikhernepastan maku sopii siihen parhaiten. Ja se on tosiaan jo itsessään ravitsevaa.

 

 

KANA-KURKUMA PASTA

 

700g kanasuikaleita

300g viljatonta/gluteenitonta pastaa (käytin Risentan kikherne rigatonia)

3dl kookosmaitoa tai kaurakermaa

1 sipuli

2tl valkosipulimurskaa tai 5 kynttä

2rkl kurkumaa

1rkl sipulijauhetta

1rkl oreganoa

1tl inkivääriä

1tl paprikaa

Mustapippuria

Suolaa

 

Keitä pasta ohjeen mukaan. Ruskista kanat paistinpannulla kookosöljyssä ja lisää sekaan sipuli, valkosipuli ja kookosmaito. Lisää mausteet, sekoita huolella ja anna kiehua hiljalleen noin vartti, kunnes kastike tiivistyy ja liika neste on haihtunut.

Kun pasta on kypsää, valuta vesi ja sekoita pasta kastikkeen kanssa yhteen. 

Helppoa, nopeaa ja erittäin maukasta! Pastat ovat aina helppoja arkiruokia, ja tämä ihana kurkumalla maustettu kanapasta on erityisen maistuvaa helppouden ja nopeuden lisäksi!

 

 

Kokeile myös

Kevyt kanapastasalaatti

Herkkusieni-pestopasta

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.