Hae
Saran kotikolo

Maidoton ja terveellinen PINA COLADA PIRTELÖ

Smoothiet kuuluvat lähes jokaiseen päivääni, mutta pirtelöitä tulee nykyään tehtyä harvakseltaan, jos ikinä. Erään illan herkkuhetki kuitenkin kaipasi jotain spesiaalia, ja tadaa, näin syntyi mitä herkullisin pirtelö! Paksusta jäätelömäisestä koostumuksesta ja kermaisesta mausta ei ikinä uskoisi, että tämä pirtelö on täynnä pelkkää terveellistä ja ravitsevaa tavaraa. Voi olla, että tästä tuleekin loppukesän vakioaamiaiseni. Ihana Pina Colada pirtelö on nimittäin juuri niin hyvää kuin miltä kuulostaa!

Eikös jokaiseen päivään saa pienen palan paratiisia, kun nauttii sieltä hiekkarannoilta tuttuja makuja? Omaan paratiisilomaani kuuluu aina ehdottomasti juuri Pina Colada! Kermainen kookoksen maku tuo välittömästi mieleen hiekkarannat, auringon ja kiireettömän loman tunnun. Miksipä ei siis lisäisi samaa fiilistä päiviinsä myös ihan arjen keskellä.

Ohje vaatii hieman ennakointia, koska banaanien pitää ehtiä pakastua ja pähkinöiden liota, jos vaniljakastiketta ei ole vielä valmiina. Tästä syystä minulta löytyy lähes aina banskuja valmiiksi pakkasesta! Tämän herkun jälkeen haluat ehkä tehdä samoin! Toisaalta resepti ei vaadi mitään kummallisia aineksia, joten jos ennakoi iltapäivällä niin illaksi ehtii vielä saada pirtelön eteensä.

Satsista riittää iso lasillinen kahdelle tai pienempi vielä useammalle.

 

 PINA COLADA PIRTELÖ

 

2 pakastettua banaania

1 pieni purkki säilykeananasta + tölkin neste (tai 1,5dl tuoretta)

2dl vaniljakastiketta

1dl kookosmaitoa

1rkl hunajaa

Ripaus vaniljaa

 

Viipaloi banaanit ja pakasta ne ainakin pariksi tunniksi.

Valmista vaniljakastike ohjeen mukaan. (Jos haluat välttyä kastikkeen tekemiseltä, mutta mieli tekee silti pirtelöä, korvaa vaniljakastike kookosmaidolla ja lisää vielä 2rkl psylliumia.)

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja työstä tasaiseksi blenderillä. Joudut todennäköisesti sekoittelemaan välissä lusikalla ja/tai auttamaan blenderin survinsauvalla aineksia sekoittumaan. Halutessasi voit lisätä hieman nestettä, jotta saat ainekset sileäksi. Kannattaa kuitenkin pysyä maltillisena nesteen määrän kanssa, jotta pirtelöstä tulee tarpeeksi paksua, kuin siinä olisi jäätelöä seassa.

Annostele pirtelö laseihin ja ripottele päälle esimerkiksi marjoja, kaakaonibsejä tai raakasuklaarouhetta. Mikäli kookoksen mausta ei voi saada tarpeeksi, ripottele vielä sekaan kookoshiutaleita.

Imeskele Pina Colada pirtelö pillillä, sulje silmät ja kuvittele itsesi keskelle lämpöä ja lomaa!

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *