Hae
Saran kotikolo

Herkullinen nopea mustikkapaistos

Himoitsin eräänä iltana mustikkapiirakkaa, mutta en jaksanut alkaa leipomaan piirakkapohjaa. Eipä sekään kauaa olisi vienyt, mutta loppujen lopuksi olin hurjan iloinen laiskuudestani, koska tulin valmistaneeksi yksinkertaisesti aineksia sekaisin heittelemällä mielettömän herkullista mustikkapaistosta!

Terveellistä, maukasta ja makean nälkään sopivaa – ihana loppukesän marjaherkku!

   

Mustikkapaistos sisältää paljon juurikin sitä itseään, eli mustikkaa. Toisena pääraaka-aineena on gluteeniton kaura. Ja niillä syntyy mitä ihanin mustikkapaistos! Täynnä mehevää mustikkaa ja rapeita kaurasattumia parhailla mausteilla viimeisteltynä. Tämä herkku valmistuu puolessa tunnissa, joten juuri sen nopeammin et herkullista pikapiirakkaa voi saada!

Nyt metsämustikoiden priima-aikaan tämä makoisa mustikkapaistos onkin todellinen satokausiherkku!

NOPEA MUSTIKKAPAISTOS

5dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
1rkl perunajauhoa
4dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1dl vettä
1/2dl vaahterasiirappia
1tl kardemummaa
1tl kanelia
2rkl kookossokeria

Sekoita mustikat ja perunajauho yhteen, ja kaada sen jälkeen mustikat piirakkavuoan tai uunivuoan pohjalle. Voit käyttää ne jäisinä tai sulina, kumpikin toimii. Jos olet sulattanut pakastemustikat ja niistä on irronnut paljon nestettä, valuta neste kuitenkin ensin pois.

Sekoita keskenään kaurahiutaleet, vesi, vaahterasiirappi ja mausteet. Lusikoi seoksesta nokareita mustikoiden päälle vuokaan. Sekoita hieman, jotta osa kauraseoksesta piiloutuu mustikoiden sekaan.

Ripottele pinnalle lopuksi kookossokeria. Jos haluat erityisen makeaa paistosta, voit lisätä kookossokerin määrää. Jäätelön kanssa nautittuna paistoksen ei mielestäni tarvitse olla erityisen makea.

Kypsennä mustikkapaistosta uunissa 200 asteessa 20 minuuttia tai kunnes paistoksen pinnalla olevat kauranokareet ovat aavistuksen ruskeita.

Jos haluat paistoksesta jämäkämpää, anna sen jäähtyä ennen syömistä. Mutta suosittelen ainakin maistamaan myös uunituoreena, kenties itsetehdyn vaniljajäätelön kanssa. On nimittäin hyvää!

Vaniljajäätelö on mitä parhain lisuke marjapaistoksille. Se on ihanan kylmää ja kermaista, mutta ei vie huomiota pois itse pääraaka-aineelta eli marjoilta.

Tekemäni vegaaninen vaniljajäätelö valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta, ja täytyy sanoa, että kaikessa yksinkertaisuudessaan se on parhaita valmistamiani jäätelöitä. Koostumus on kerrassaan täydellinen, maku suussa sulava ja se toimii lisukkeena tai sille toimivat lisukkeina mitkä ainekset tahansa!

Muista, että tämä helppo marjapaistos onnistuu myös muilla marjoilla. Kokeile esimerkiksi herkullisen happamilla puolukoilla tai kirpeillä viinimarjoilla. Itse haluan kokeilla myös raparperipaistosta.

Mustikkakaurapaistos on kuin ihana vuoallinen mustikoita ja kaurakeksejä, eli herkku minun makuuni! Sitä on ihana lusikoida kulhoon ja nautiskella menemään, eikä makeutustakaan kerry per annos juuri mitään.

Pakastemustikat ovat niitä marjoja, joista mielelläni valmistan myös erikseen jotain, enkä vain syö kaikkia sellaisenaan, koska sulaessaan mustikat murskaantuvat ja menettävät raikkautensa nopeasti. Sen sijaan smoothiessa, piirakassa, hillossa ja juuri tässä mustikkapaistoksessa ne ovat parhaimmillaan!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *