Hae
Saran kotikolo

Ihana cashewvaniljakastike

Vaniljakastike on omiaan kruunaamaan tietyt jälkiruuat. Se maistuu taivaalliselta esimerkiksi marjojen tai makeiden piirakoiden päällä. Tätä terveellistä pähkinöistä tehtyä vaniljakastiketta voit mainiosti hyödyntää myös vaikka aamupuurossa tai smoothien seassa. Cashewvaniljakastike sopii myös kakun täytteeksi, hedelmäsalaattiin tai miksei jäätelön oheen – vain mielikuvitus on rajana! Se antaa ihanaa kermaista, vaniljamaista makua ja on samalla todellinen hivenainepommi. Vaniljakastike cashewpähkinöistä on täydellisen kermainen, pehmeä ja täyteläinen lisuke käytettäväksi tavallisen vaniljakastikkeen tapaan.

 

CashewVANILJAKASTIKE

 
2dl cashewpähkinöitä
6dl vettä
1rkl hunajaa tai muuta makeutusta
1rkl psylliumia
1/8tl Bourbon vaniljajauhetta

 

Liota pähkinöitä ainakin muutama tunti, mielellään yön yli.

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi blenderissä. Koska kyseessä on kastike, sen kuuluu jäädä mukavan juoksevaksi, mutta toki voit säädellä paksuutta omien mieltymysten ja käyttötarkoituksen mukaan. Veden määrää voi siis joko vähentää tai lisätä.

Tällä ohjeella tulee juokseva, mutta silti paksu cashewvaniljakastike, jota on helppo kaataa siihen piirakalle, mutta joka ei leviä ympäri lautasta. Kastike paksuuntuu lisää psylliumin turvotessa.

Kastike on valmista tarjottavaksi heti, mutta itse pidän sitä mielelläni jonkin aikaa jääkaapissa, jotta se kylmettyy. Kylmetessään se myös jähmettyy lisää.

Valmis vaniljakastike säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Jos marjapiirakka loppuu kesken ja vaniljakastiketta on vielä jäljellä, kokeile sitä rohkeasti myös muiden ruokien kanssa. Tämä vaniljakastike sopii täydellisesti ihan vain marjojen ja hedelmäsalaatin kanssa nautittavaksi! Voit myös lisätä sitä maustamattomaan jogurttiin makua tuomaan.

Oma suosikki tapani käyttää tätä vaniljakastiketta onkin juuri marjojen ja soijajogurtin kanssa. Yleensä sitä tulee valmistettua nimenomaan jonkinlaisen piirakan kanssa tarjottavaksi, mutta teen mielelläni kerralla isomman satsin ja hyödynnän kastikkeen lopun muilla tavoilla.

Olen käyttänyt cashewvaniljakastiketta muun muassa maidottomassa herkkupirtelössä sekä lämpimän hedelmäcrumblen päällä. Molemmissa se oli kerrassaan ihanaa!

Vaniljakastike  cashewpähkinöistä on muuten myös loistava lisä smoothien joukkoon! Se antaa smoothieen herkullista makua ja pehmeää rakennetta, ja sitä käyttämällä rakennat ihan tavallisista smoothieista erityisen herkullisia ja ravitsevia juomia.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *