Rapea kuorrutettu tofu ja kurkumariisiä
Minulle maistuu tofu ihan sellaisenaankin, maustamattomana ja marinoimattomana – mutta ai että se on herkullista tämän rapeuttavan, maukkaan leivitteen kera paistettuna! Kuorrutettu tofu maistuisi vaikka joka päivä!
Kuorrutus on helppoa, paistaminen nopeaa, ja hetkessä edessäsi on maukas kasvisruoka! Annoksesta riittää isosti 3 nälkäiselle tai useammallekin nautiskelijalle. Riisiä tulee reilummin, mutta se sopii lisukkeeksi myös muuhun. Halutessasi voit myös pienentää ohjetta.
KUORRUTETTU TOFU
Leikkaa tofu neljään osaan. Sulata kookosöljy, ja sekoita keskenään mantelijauho sekä mausteet. Kaada myös perunajauho omaan erilliseen kulhoonsa.
Pyöräytä tofusiivu ensin perunajauhossa, sitten kookosöljyssä ja lopuksi mantelijauhoseoksessa. Kuumenna paistinpannulla kookosöljyä, ja paista siivuja muutama minuutti molemmin puolin, kunnes niiden pinta on kiinteä ja rapea. Voit paistaa ne myös uunissa 220 asteessa noin 15-20 minuuttia.
KURKUMARIISI
8dl vettä
Pilko sipuli ja kuullota sitä hetki kookosöljyssä pannulla. Kaada sekaan riisi, ja pyörittele jyviä kunnolla ympäri pannua. Kaada pannulle vesi ja kiehauta seos. Madalla sen jälkeen lämpöä ja anna riisin keittyä hiljalleen noin 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt ja riisinjyvät ovat vielä aavistuksen napakoita, eivät puuroutuneita.
Mausta kurkumalla, suolalla ja mustapippurilla.
Kuorrutettu tofu ja kurkumariisi ovat ihana makupari, ja niiden rinnalle sopii mainiosti vielä myös salaatti tai vaikka uunijuurekset.
Leivitys tuo ruokaan mielenkiintoisia uusia makuja ja kun sen tekee terveellisillä aineksilla, samalla myös aterian ravinnepitoisuus kasvaa. Näiden tofupalojen luulisi maistuvan myös kasvisruokaa epäileville.
SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?