Hae
Saran kotikolo

Täyteläinen banaani-pähkinävoismoothie

Banaani-pähkinävoismoothie on runsas ja täyttävä smoothie, joka toimii erinomaisesti aamupalana. Kokeilin banaanismoothiea ensimmäisen kerran aikanaan minipaaston aikana, kun halusin tehdä varmasti täyttävän aamupalan ensimmäiselle paastopäivälle. Mietin, että liian kevyellä aloituksella paasto tulee epäonnistumaan. Normaalina aamuna tämä banaanismoothie olisi sen sijaan turhankin täyttävä muun aamiaisen ohessa, ainakin isompana satsina. Siksi se onkin paras niihin aamuihin, kun aamupalana on pelkkä smoothie.

Smoothie on mielestäni mukava osa aamupalaa, esimerkiksi pienenä lasillisena pureskeltavan aamiaisen ohessa. Paaston aikana tosin huomasin, että pelkästään ison smoothien nauttiminen aamiaiseksi todellakin kannattaa ainakin silloin tällöin! Olo pysyi virkeänä, vatsa litteänä ja hyvinvoivana, ja lisäksi aamupalan syöminen ei kestänyt kauaa. Smoothie on helppo napata vaikka mukaan ja juoda matkalla töihin, jos kotona ei ehdi. Paitsi toki nykyään se voi paikoin olla hankalaa, jos matkustaa julkisilla maski naamalla.

Halusin jakaa tämän smoothien ohjeen, koska ihastuin sen makuun välittömästi! Yksinkertainen ja silti sopivassa suhteessa makeutta, täyteläisyyttä, hiilihydraattia ja proteiinia sisältävä aamusmoothie takaa loistavan alun päivälle, tai vaihtoehtoisesti herkullisen lopetuksen.

Tämä smoothie nousi saman tien uudeksi suosikiksi! Ja sitä onkin tullut tuon paastokokeilun jälkeen tehtyä säännöllisesti. Pitäisikin kokeilla uudestaan smoothiepaastoa taas joskus…

TÄYTELÄINEN BANAANI-PÄHKINÄVOISMOOTHIE

(yksi annos)

1 banaani (mitä kypsempi, sen parempi!)
1dl kookosmaitoa
2dl mantelijuomaa
1 iso ruokalusikallinen makeuttamatonta pähkinävoita (käytin maapähkinää)
1-2tl maustamatonta riisiproteiinijauhetta
1/4tl vaniljajauhetta
Ripaus ceylon kanelia

Sekoita ainekset tehosekoittimella sileäksi. Juo heti tai laita jääkaappiin odottamaan.

Olen lisännyt mukaan myös päärynää ja avokadoa, kun niitä on sattunut olemaan valmiina. Ja sopii muuten mainiosti!

Smoothiet ja mehut ovat parhaimmillaan heti valmistuksen jälkeen, mutta aina ei ole mahdollista juoda niitä saman tien. Aamusmoothien voi hyvin tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana, jos aamut ovat liian kiireisiä tai valmistus ei onnistu herättämättä muita. Näin smoothien nauttimisesta tulee helppo osa arkea, ilman paineita. Ja tämä banaani-pähkinävoismoothie ei makunsa puolesta kärsi lainkaan.

Etukäteen jääkaappiin valmistamalla saat myös kylmetettyä smoothien helposti, jos et halua käyttää jäitä tai et ole sattunut pakastamaan hedelmiä etukäteen. Etenkin kesäaikaan jääkaappikylmä smoothie on mielestäni maistuvin, mutta talviaikaan huoneenlämpöinen on vatsalleni mieluisampi.

Tämä banaanin ja maapähkinävoin hurmaava liitto maistuu kyllä miten päin tahansa!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook  

Parhaat ruokablogit 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *