Hae
Saran kotikolo

Vegaaninen ja gluteeniton papupasta

Vegaaninen ja gluteeniton papupasta on niin täynnä makua, että sitä kelpaisi syödä ihan ravintolassa – vaikka itse sanonkin. Pasta on kenties helpoin ja nopein arkiruoka minkä tiedän. Lisäksi nykyään on olemassa vaikka minkälaisia pavuista, kikherneistä, kasviksista ja juureksista tehtyjä pastoja, jotka ovat myös ravitsevia siinä missä täyttäviäkin, toisin kuin perinteinen vehnäjauhopasta. Itse pidän etenkin kikhernejauhoista valmistetuista pastoista, mutta myös toisenlaiset ovat päässeet ahkerampaan kokeiluun.

 

Tämä papupasta on uusi kokeilu, ja todellakin silkkaa papuvoimaa, sillä papupitoisen kasviskastikkeen lisäksi herkullinen tagliatelle on valmistettu papunuudeleista. Hauskaa ulkonäköä aterialle sai valitsemalla mustia nuudeleita.

Voit käyttää mitä tahansa papupastaa – minulla oli oheisen näköinen paketti

Papupastassa on jo itsessään niin paljon hyvää makua, että annoksen voi koota hyvin simppeleillä ja riisutuilla aineksilla, ja silti saada monipuolisen ja terveellisen aterian pöytään. Lisäksi saat ravintoa koko rahalla, sillä papupastassa on runsaasti muun muassa proteiinia ja kuituja, mutta vähemmän hiilihydraatteja kuin tavallisessa pastassa. Papupasta sopii sikäli hyvin myös lounaaksi, jos hiilihydraattipitoisilla ruuilla on tapana väsyttää.

Kokeile – papupasta valmistuu vartissa ja pelastaa kiireisen päivän jälkeen nälän kurniessa. Siitä tuli myös todella herkullista.

VEGAANINEN JA GLUTEENITON PAPUPASTA

 

200g papupastaa
1 purkki valkoisia papuja
2dl kookoskermaa/kaurakermaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2rkl basilikaöljyä
1rkl sitruunaöljyä
1tl oreganoa
Kourallinen tuoretta basilikaa
Mustapippuria
Suolaa
  

Keitä pasta ohjeen mukaan ja valuta vesi pois.

Valuta ja huuhdo pavut. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet mahdollisimman pieneksi silpuksi. Kuullota sipulisilppua hetki paistinpannulla basilikaöljyssä, ja lisää sekaan kaikki muut ainekset. Kiehauta nopeasti.

Lopuksi lisää pasta ja sekoita se joukkoon varovasti käännellen. Ja siinä olisi valmis ruoka! Annostele papupasta lautasille ja ripottele halutessasi pinnalle vielä lisää tuoretta basilikaa ja mustapippuria.

Tämä papupasta on parhaimmillaan tuoreena, mutta se säilyy myös hyvin vielä seuraaville aterioille. Meille riitti tästä muutamalle kerralle. Papupasta näyttää ja maistuu aina vähän erilaiselta sen mukaan millaista pastaa valitsee, ja onkin kiva vaihdella aineksia silloin tällöin. Meillä on useimmiten käytössä ihan kikhernetagliatelle mitä löytyy lähimmästä Prismasta, mutta esimerkiksi Ruohonjuuressa poiketessa nappaan yleensä mukaan vähän erilaisia vaihtoehtoja valmiiksi jemmaan.

Näin helposti maittava, terveellinen kasvisateria voi syntyä! Simppelit ainekset, mutta todella täyteläinen ja runsas makuelämys.

Koko perheelle maistui tämä helppo ja herkullinen pasta-annos, josta riitti useammaksi päiväksi!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *