Hae
Saran kotikolo

Aamupuuro viidellä tapaa!

Me syömme aamupuuroa oikeastaan joka ikinen aamu. Ainoastaan jos lapsi on ollut yökylässä ja olen seuraavana aamuna itsekseni, saatan vaihtelun vuoksi syödä jotakin muuta. Kaurapuuro on perushyvää ja edullista arkiruokaa, johon en hevillä kyllästy. Ja se kaikeksi onneksi maistuu myös lapselle. Jos puuroa silti syö käytännössä joka aamu, sitä tekee mieli tuunata vähän eri tavoin. Kokeile aamupuuro viidellä eri tapaa ja löydä oma suosikki tapasi nauttia ihana puuroannos. Erilaisilla lisukkeilla puuroannoksesta saa uskomattoman herkullisen ja myös ravitsevan aamupalan. Tai miksei iltapalankin. Ohjeet ovat kaurapuuroon, koska sitä meillä aamuisin syödään. Riisipuurot ynnä muut ovat itselleni enemmän iltapaloja.

Keitän itse kaikki puurot kaurajuomaan tai mantelijuomaan. Se tuo puuroon niin paljon enemmän makua. Mutta jos tykkäät keittää veteen tai muuhun nesteeseen, anna mennä.

Ja tosiaan, nämä kaikki menevät sinne makeiden puurojen kategoriaan. En osaa lähteä suolaisten puurojen linjalle, vaikka monet niitä kehuvat. Pitäisi olla joskus rohkea ja kokeilla vaikka iltapalaksi. Mutta tuntuu todella vieraalta pistää vaikkapa pestoa puuroon sen hillon sijaan.

Ja hei, vielä hillovinkkinä että Fior di Frutta – hillot ovat törkeän hyviä ja niissä ei ole lainkaan lisättyä sokeria! Löytyy ainakin Prismasta.

 

Aamupuuro viidellä tapaa!

 

1. Mansikkapuuro. Kaurapuurossa mansikoita, päällä mansikkahilloa ja mansikka-kaakaogranolaa. Namnamnam!!! Erityisen hyvää tuoreiden mansikoiden aikaan.

2. Pähkinä-banaanipuuro. Päällä cashewtahnaa, pannulla kookosöljyssä ja kanelissa paistettuja banaaniviipaleita ja murskattuja pekaanipähkinöitä. Makeaa ja ihanaa!

3. Kaikkea – puuro. Pinnalle maapähkinävoita, hilloa, banaania, marjoja ja granolaa. Siitä siis nimi, tässä on meinaan kaikkea sekaisin ja kyllä toimii!

4. Mustikkapuuro. Mustikkahilloa, pensasmustikoita, kanelia ja mantelilastuja. Jes! (Kuvassa tosin pähkinävoita, mutta tähän hätään piti käyttää vanhaa kuvaa kun pensasmustikoita ei ollut saatavilla – herkkua näinkin!)

5. Keiju-puuro. Keskelle voisilmä, tai meidän tapauksessamme Keiju-silmä, mistä juontaa nimikin. Lisäksi pinnalle vaahterasiirappia ja Bourbon vaniljajauhetta. Simppeliä ja maukasta, täydellinen talvipuuro! Jos haluaa extraa, tähän sopii hyvin lisäksi myös pähkinät, siemenet, marjat ja hedelmäpalat.

 

Toivottavasti listaus inspiroi teitäkin tuunaamaan aamupuuron vähän uudella tavalla. Puuro voi olla sitä arjen perusruokaa, mutta sen ei todellakaan tarvitse olla tylsää ja aina samanlaista. Puuroon saa uutta makua ihan jo keitinnestettä vaihtamalla. Kokeile keittää puuro vaihdellen veteen, kauramaitoon, mantelimaitoon tai kookosmaitoon. Sitten vielä erilaisia lisukkeita vaihdellen puuro on aina maistuvaa ja piristävää ruokaa, eikä sen valmistukseen silti tarvitse käyttää sen enempää aikaa kuin ennenkään.

Tässä erilainen puurovinkki viikon jokaiselle arkiaamulle.

 

Onko teillä jakaa vinkkejä super hyviin puurolisukkeisiin?

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

2 kommenttia

  1. Eve kirjoitti:

    Kivoja mixejä! Keitetty kananmuna, avokado ja ilmakuivattukinkku on aika herkullinen, kannattaa testata! Peruslemppari itellä on voisilmä, loraus maitoa ja vadelmia 🙂

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Siis noita suolaisia versioita kehutaan niin paljon että pitäisi vaan rohkaistua kokeilemaan! Luulen että itselleni iltapalaksi toimisi paremmin. Mutta joo ilmakuivattu kinkku, mihin se ei muka sopisi?😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *